Hoogbegaafdheid.nl


Welkom bij ons platform "hoogbegaafdheid.nl"

Wij delen het nieuws dat landelijk over dit onderwerp wordt aangeboden.
Wilt u graag uw nieuwsbericht op deze pagina delen?
Direct contact met ons? Klik hierWij bieden diverse diensten aan vanuit het Centrum voor Hoogbegaafdheid.
Denk hierbij aan: dagbesteding, peergroups, individuele coaching, kampen, HBcafé's, cursussen, trainingen en een opleiding door HB'ers.
Uiteraard is er ook een aanbod voor iedereen die betrokken raakt bij hoogbegaafdheid: gezinswerkers, coaches, docenten/leerkrachten en iedereen waarbij beroepsmatig de interesse is gewekt.

Sinds de uitbraak van Covid-19 zijn veel van onze diensten ook online te volgen. Dit biedt wereldwijd mogelijkheden voor iedereen die Nederlands spreekt. We proberen de online diensten zoveel mogelijk met de diensten op onze locatie(s) te combineren zodat we ultiem gebruik kunnen maken van de voordelen die zowel de online als fysieke begeleiding met zich meebrengt. Stuur ons gerust een mailtje met de omschrijving van uw hulpvraag. We denken graag met u mee. U kunt zich ook direct aanmelden via aanmelden.hbcentrum.nl. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Klik hier voor de folder van HBcentrum en/of voor de folder van HBcollege

Wij zijn geaccrediteerd, ingeschreven en/of erkend door:
SKJ, AGB, BPSW, CRKBO, Registerplein en Leraren-portfolio.

Hierdoor is het mogelijk om een persoonsgebonden budget aan te vragen voor onze diensten. Daarnaast is het zeer aantrekkelijk om beroepsmatig een cursus of training bij ons af te nemen. Dit kan bij ons op locatie, online of in de vorm van een incompany training.

Centrum voor Hoogbegaafdheid
Zuiderwijzend 21, 1616LH Hoogkarspel
KvK: 68247370
Direct contact met ons? Klik hier

NIEUWS 29-11-2023

NIEUWS 29-11-2023

  • teaser
  • compact
opleiding tot hb professional

Opleiding tot HB-professional

Op woensdag 14 feb 2024 starten we weer met onze opleiding tot HB-professional. De opleiding wordt online aangeboden. Stuur bij interesse een mail naar: opleidingen@hbcentrum.nl

48
update 3 9 2023

Update 3-9-2023

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat we een update hebben geplaatst. Het gaat goed bij het centrum voor hoogbegaafdheid in Hoogkarspel en ook onze vestigingen in Alkmaar, Lelystad en Friesland hebben lekker hun draai gevonden. De afgelopen tien jaar waren een enorme rollercoaster omdat we een continue druk voelden om diensten te ontwikkelen die het mogelijk maakten om onze (eigen) kinderen/cliënten zo goed mogelijk door hun schooltijd te loodsen. Dankzij HBplus (en de betrokken scholen) is het gelukt om onze oudste zoon schoolbaar te houden. Hij heeft dit jaar zijn diploma gehaald en gaat nu blij studeren. Onze jongste zoon is goed op weg om bij HBplus (online) zijn highschooldiploma te halen en gaat daarna studeren.

-
het mooiste cadeautje voor onder de kerstboom onze opleiding tot hb professional.

Het mooiste cadeautje voor onder de kerstboom: Onze opleiding tot HB-professional.

Het Centrum voor Hoogbegaafdheid is een door de overheid erkende instelling voor kort beroepsonderwijs. Wij staan geregistreerd bij het CRKBO. Stuur bij interesse een e-mail naar: opleidingen@hbcentrum.nl.

-
sinterkerst bij hbplus

“Sinterkerst” bij HBplus

Vandaag hebben we “Sinterkerst” gevierd bij HBplus ❤

-
hbkamp

HBkamp

Het eerste HBkamp van dit schooljaar zit er alweer bijna op! We hebben ontzettend genoten van de liefde en het begrip onderling, maar ook van de persoonlijke doelen die iedereen heeft behaald. Een weekend met een gouden randje ❤

-
hoera het is bijna tijd voor de herfstkampen van hbcentrum

Hoera, het is bijna tijd voor de herfstkampen van HBcentrum!

Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober is er een regulier HBkamp voor alle leeftijden. Uiteraard is er veel ruimte voor psycho-educatie, contact met ontwikkelingsgelijken en uitdagende activiteiten onder begeleiding van onze HB-professionals. Op 29 en 30 oktober staat het HBkamp volledig in het teken van Halloween. De meeste deelnemers zijn daarom negen jaar of ouder. Dit kamp lijkt veel op onze reguliere kampen maar alle activiteiten worden omgezet naar het thema Halloween. Wie komt er met ons griezelen?

-
thuiszitters hoe krijgt ieder kind een plek in ons onderwijsbestel

Thuiszitters: Hoe krijgt ieder kind een plek in ons onderwijsbestel?

De hele dag tijd voor je favoriete computergame of ravotten in de tuin. Voor veel schoolgaande kinderen een droom, maar het is een realiteit die duizenden zogenaamde thuiszitters eerder als nachtmerrie ervaren. Zij kunnen niet naar school, omdat daar geen passende plek voor hen is. Een probleem met ingrijpende consequenties voor een groeiende groep kinderen. Bron: eo.nl

-
land van kben ga je mee op reis

Land van Kben: "Ga je mee op reis?"

Het traject Kben: op reis voor ouders en kinderen is een van onze maatwerktrajecten voor ouders die een specifieke vraag hebben met betrekking tot leren en/of opvoeding. Na een intakegesprek gaan we tijdens 3 sessies met jouw gezin op ontdekkingsreis door Land van Kben om jouw vraag te beantwoorden. Je krijgt theoretische informatie, de laatste inzichten rondom hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit, en praktische handvaten. In het afrondingsgesprek zorgen we dat je naar huis gaat met een concreet plan van aanpak. Als ouder(s) kun je dit traject samen met je kind volgen. Bron: Land van Kben te Drijber

-
hierbij even wat puppyspam.

Hierbij even wat puppyspam.

De coachingshondjes van HBcentrum zijn heel trots op hun kleintjes.

-
goed nieuws voor alle hoogbegaafde kinderen en jongeren in de kop van noord holland.

Goed nieuws voor alle hoogbegaafde kinderen en jongeren in de kop van Noord-Holland.

Er komen steeds meer diensten bij in Hippolytushoef. Bij genoeg animo kan er zelfs een HB-tienercafé worden ingepland.

-
bedankt voor de overweldigende reacties

Bedankt voor de overweldigende reacties!

Gisteren heeft Marjolijn een oproep gedaan om haar enquête in te vullen. Tot haar grote vreugde zijn er binnen een halve dag maarliefst 341 reacties binnengekomen. Een prachtige input omdat ze nu direct leert omgaan met het aanpassen van een onderzoek zodra dit noodzakelijk blijkt. Dus namens Marjolijn:

-
helpen jullie marjolijn met haar enqu te

Helpen jullie Marjolijn met haar enquête?

Hierbij wil ik jullie vragen om onderstaande enquête in te vullen voor (onze topper!) Marjolijn. Ze wist zelf al heel jong dat ze hoogbegaafd is, en daarom komt ze sinds haar derde al bij HBcentrum. Vanuit onze dagbesteding (HBplus) is ze nu haar staatsexamens aan het voorbereiden en heeft jullie hulp nodig bij haar enquête. Alvast bedankt! Hierbij de bijdrage van Marjolijn:

23
in actie voor annepower

In actie voor AnnePower!

Op 10 maart 2020 heeft één van onze HBkids een heftig ongeluk gehad. Ze ging naar dezelfde school als onze eigen kinderen en al snel kregen we een mailtje dat ze in kritieke toestand in het ziekenhuis lag. We hebben flink wat kaarsjes gebrand en tegen alle verwachtingen in heeft Anne's superpower haar er doorheen geholpen. We vroegen ons steeds af of we iets konden doen om te helpen. De moeder van Anne heeft tevens bij ons de opleiding gedaan en we leven ontzettend met ze mee. Vanmorgen kreeg ik een appje van haar moeder Leonie en natuurlijk gaan wij hier actief iets mee doen:

-
hoera na de kerstvakantie gaat ons hbcentrum in friesland ook van start met hbplus dagbesteding en hbkids peergroup na schooltijd

Hoera, na de kerstvakantie gaat ons HBcentrum in Friesland ook van start met HBplus (dagbesteding) en HBkids (peergroup na schooltijd)

Mijn naam is Joke Krist, moeder van 2 kinderen en inmiddels 18 jaar docent in het Voortgezet onderwijs. Het bij mogen dragen aan het geluk van kinderen door een stukje mee te mogen lopen op de route naar volwassen worden is een enorm voorrecht. Helaas merkte ik dat er steeds meer kinderen vastlopen. “Ze kunnen het wel, maar laten het niet zien.” En meer van deze opmerkingen, maakten dat ik verder ging zoeken. Dyslexie en leerachterstanden, daar wist ik alles van, maar de aandacht voor het intelligente kind was er weinig tot niet.

-
hb halloweenkamp 29 30 oktober 2022

"HB-halloweenkamp" 29 & 30 oktober 2022

Tijdens HBkids kwam frightnights van Walibi ter sprake. Veel kinderen vonden de kindervariant te kinderachtig maar hadden toch ook wel bepaalde ideeën over de "enge" 16+ variant. Er volgde een mooi gesprek over het opzoeken van uitdagingen in combinatie met diverse gevoeligheden. Al snel kwamen ze samen op het idee voor een Halloweenkamp en of we het kamp van komend weekend kunnen aanpassen. Dit was te kort dag, maar we hebben samen wél plannen gemaakt voor volgend jaar en een datum geprikt :)

-
cursus hb r kt zet je je masker af kijk je ineens tegen jezelf aan.

cursus HB-ráákt: "Zet je je masker af, kijk je ineens tegen jezelf aan."

Een "(Mar)loesje" door onze trainster Marloes na onze online training HB-ráákt afgelopen vrijdag.

-
planning 2021 2022

Planning 2021-2022

Het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan en daarom willen we hierbij de planning van alle HBcentra delen:

-
vrijblijvende inloop

Vrijblijvende inloop

We zijn blij om te kunnen delen dat we (iedere eerste woensdag van de maand) weer een vrijblijvende inloop kunnen organiseren. Monique zit vanaf tien uur 's ochtends voor iedereen klaar bij HBcentrum Kop van Noord-Holland . Uiteraard is er de gelegenheid om vragen te stellen maar Monique kan ook veel vertellen over onze landelijke diensten en meedenken over een plan van aanpak.

-
planning hbkamp

Planning HBkamp

Wij werken nu eenmaal met een doelgroep die graag meedenkt en hun mening deelt. Ook tijdens dit kamp werd er weer gezegd dat een HBkamp van één weekend tekort is in de zomervakantie en dat ze dat graag anders zien. In overleg met de kinderen zijn we tot een mooie compromis gekomen. Er slapen zoveel mogelijk kinderen thuis zodat Patricia en ik ook genoeg kunnen slapen en we volgend jaar een week lang HBkamp kunnen organiseren. HBcentrum zou HBcentrum niet zijn als we geen rekening zouden houden met de individuele behoeften van de kinderen. Daarom kan iedereen de data en ophaaltijden naar eigen behoefte inplannen. Tot dan? Hierbij de data van de komende kampen:

-
na de zomervakantie kun je bij ons weer online deelnemen aan de cursus hb r kt en de training hb docent.

Na de zomervakantie kun je bij ons weer online deelnemen aan de cursus HB-ráákt en de training HB-docent.

Vanaf januari 2022 starten we ook weer met onze opleiding tot HB-professional. Als je zelf hoogbegaafd bent dan is het echt een pré om vooraf een cursus of training te volgen. Tijdens de opleiding is het belangrijk om professioneel naar de casuïstiek en onderzoeken te kunnen kijken. Vooral HB-ráákt is zeer geschikt om met een (mogelijk) eigen proces aan de slag te gaan zodat je daarna open kunt staan voor de professionele kant van de materie. Uiteraard kunnen we hierbij ook individuele begeleiding aanbieden.

-
laurent 11 slaagt summa cum laude

Laurent (11) slaagt summa cum laude

Zoveel uitzonderlijk begaafde kinderen bij HBplus die niet in het Nederlandse onderwijssysteem passen.. Ongelukkig, onbegrepen..

-
super blij dat hbplus sindskort samenwerkt met de pie academy

Super blij dat HBplus sindskort samenwerkt met de Pie academy

Veel kinderen van HBplus hebben een asynchrone ontwikkeling waardoor ze uit het Nederlandse onderwijssysteem (dreigen te) vallen. Met sommige vakken zijn ze bijvoorbeeld al een tijdje "klaar" en voor andere vakken moeten ze nog in de eerste of tweede starten.. Met de Pie academy is het mogelijk om sommige vakken van "highschool" te doen en andere vakken van "College". En dat allemaal in hun eigen tempo en met een erkend internationaal diploma als eindresultaat! Voor één van onze toppers betekent dit dat hij op zijn twaalfde met o.a. psychologie kan starten, wat in Nederland onmogelijk lijkt. Inmiddels liggen er al plannen klaar voor andere kids van HBplus en zijn we samen aan het oriënteren hoe we het zo goed mogelijk kunnen vormgeven zodat we zoveel mogelijk kinderen/leerlingen kunnen helpen. Het liefst al bij de start van het nieuwe schooljaar! Sue en Marina kijken écht naar de behoeften van de specifieke leerling en dat geeft ons een zeer geruststellend gevoel.

-
opinie dit is waarom de rechter het recht van hoogbegaafde kinderen op ononderbroken ontwikkelingsprocessen moet helpen realiseren

Opinie: Dit is waarom de rechter het recht van hoogbegaafde kinderen op ononderbroken ontwikkelingsprocessen moet helpen realiseren

Het onderwijs heeft 120 jaar de kans gehad ‘gelijke onderwijskansen’ voor hoogbegaafde kinderen adequaat te ondervangen. Dit is niet gelukt, dus is het aan de rechter, betoogt emeritus hoogleraar Ton Mooij.

-
hbkamp gaat naar de gouwe stek deze zomer

HBkamp gaat naar "de Gouwe Stek" deze zomer!

Slapen in een tent, het blote voetenpad lopen, leren doorzetten en vooral samen veel plezier maken! ❤ Uiteraard zijn we tussendoor ook vaak in ons pand op de Zuiderwijzend in Hoogkarspel te vinden voor o.a. het Casino. Als de kinderen zelf een luchtbed, kussen en slaapzak meebrengen naar HBcentrum dan zorgen wij dat alles bij de juiste tent terechtkomt!

-
weer een heerlijke dag met hbplus

Weer een heerlijke dag met HBplus!

Inmiddels zijn we weer gestart met de planning voor het komende schooljaar: 2021-2022. Onze dagbesteding voor hoogbegaafde kinderen is van maandag tot vrijdag geopend gedurende alle schoolweken. In de weekenden en tijdens vakanties is er ook vaak HBkamp (www.hbkamp.nl)

-
hb professional sprong in het diepe

HB-professional: Sprong in het diepe?

Onze opleiding tot HB-professional (2021) wordt aanstaande woensdag alweer afgesloten. Van één van onze deelnemers kreeg ik een mailtje met een prachtige metafoor:

-
het ziet ernaar uit dat er een zonnig hbkamp voor de deur staat

Het ziet ernaar uit dat er een zonnig HBkamp voor de deur staat! :)

Ben jij tien jaar of ouder en ben je dol op kajakken, suppen, buitenactiviteiten, gamen en/of diverse spellen spelen met ontwikkelingsgelijken? Meld je dan nu nog aan voor het HBkamp op 5 en 6 juni!

-
een woordkunstenaar en pure oprechte kinder vriend is niet meer.

Een woordkunstenaar en pure/oprechte (kinder)vriend is niet meer.

Zojuist heb ik mijn laatste woorden tegen Nol gesproken: "Bedankt voor alles man.."

-
een woordkunstenaar en pure oprechte kinder vriend is niet meer.

Een woordkunstenaar en pure/oprechte (kinder)vriend is niet meer.

Zojuist heb ik mijn laatste woorden tegen Nol gesproken: "Bedankt voor alles man.."

-
we kunnen weer hbkampen inplannen

We kunnen weer HBkampen inplannen!

Na goed overleg met de GGD kan ik jullie heel mooi nieuws brengen: We kunnen weer HBkampen inplannen! :) <3 We hebben veel mazzel met ons grote pand in Hoogkarspel waardoor we ons heel goed aan de maatregelen kunnen houden. 💪 Voor alle kampen geldt vol = vol! Aanmelden via: aanmelden.hbcentrum.nl en/of info@hbcentrum.nl

-
gefeliciteerd patricia en nina

Gefeliciteerd Patricia en Nina!

Toch wel leuk dat we twee HB-gezinswerkers "live" konden verrassen met hun certificaat. Patricia en Nina, van harte gefeliciteerd!

-
gefeliciteerd patricia en nina

Gefeliciteerd Patricia en Nina!

Toch wel leuk dat we twee HB-gezinswerkers "live" konden verrassen met hun certificaat. Patricia en Nina, van harte gefeliciteerd!

-
afgelopen vrijdag was alweer de laatste bijeenkomst van onze online training hb gezinswerker .

Afgelopen vrijdag was alweer de laatste bijeenkomst van onze online training "HB-gezinswerker".

We kregen prachtige recensies: " Zo knap dat je iedereen via een scherm weet te enthousiasmeren op die rustige toon waarmee je spreekt. Zo vol vuur en passie op een vrijdagavond. Dat werkt erg aanstekelijk. Daar wil ik je ontzettend voor bedanken en Patricia ook. Ik vind het gewoon fantastisch hoe jullie er beide instaan en over hoogbegaafdheid vertellen. Dat vind ik heel bijzonder en dat geeft mij heel veel energie om verder te gaan met het thema hoogbegaafdheid. Het is echt een feest iedere keer weer."

-
update hbkamp hbplus en hbkids

Update HBkamp, HBplus en HBkids

Na uren vergaderen (over de weersverwachtingen en de Coronamaatregelen) zijn we tot de volgende conclusie gekomen:

-
let school go..

Let school go..

Onze jongste zoon gaat sinds afgelopen september volledig naar HBplus. Hij had flinke restverschijnselen door Corona, meer last van hEDS door het niet kunnen reizen en dat in combinatie met een zeer asynchrone ontwikkeling: 11 jaar oud, gemiddeld vwo 3 maar ook vakken op het niveau van de brug en eindexamenklas.

-
oproep hbplus dagbesteding

Oproep: HBplus dagbesteding

Oproep: HBplus dagbesteding is op dit moment alleen geopend voor de meest kwetsbare leerlingen uit onze doelgroep. Voor veel cliënten is het thuisonderwijs een zegen gebleken en daardoor kunnen we in de meeste gevallen de begeleiding online voortzetten. Hierdoor is er een klein beetje ruimte gekomen binnen de "fysieke noodopvang."

-
hoe een autonome uhb er blijkbaar toch een goede burger kan zijn.. happy birthday to me

Hoe een autonome uhb'er blijkbaar toch een goede burger kan zijn.. Happy Birthday to me ??

Deze titel is natuurlijk behoorlijk tegenstrijdig. Zeker voor de mensen die mij de afgelopen jaren hebben gevolgd. Onze eigen kinderen passen eigenlijk niet in het onderwijssysteem en daardoor is HBcentrum ontstaan.

-
het mis matchmodel

Het (mis)matchmodel

Ragnild Zonneveld van Cedin onderwijs uit Drachten ontwikkelde het (mis)matchmodel: Begaafd onderwijs vanuit bio-ecologisch perspectief.

-
schooljaar 2020 2021

Schooljaar 2020/2021

De afgelopen weken hebben we veel nagedacht over het komende schooljaar. Zeker sinds de laatste persconferentie.. Want hoe kunnen we zoveel mogelijk thuiswerken zonder de ouders, kinderen, cliënten, collega's, cursisten en scholen tekort te doen? En wat is wijsheid als we met maximaal zes volwassenen kunnen samenkomen op 1.5 meter afstand, zittend op een stoel? We wilden in eerste instantie alles hybride maken: Online en fysiek combineren. Dit gaan we omarmen voor HBkids en HBplus zodat we de begeleiding soepel kunnen voortzetten bij Corona gerelateerde klachten. Daarnaast kunnen kinderen op deze manier ook vanaf school of thuis deelnemen wat in sommige gevallen beter is dan fysieke deelname. Zeker als de afstand naar (een) HBcentrum te heftig blijkt. Voor HBcollege en andere activiteiten wordt dit toch echt te onvoorspelbaar zolang de adviezen van de RIVM blijven wisselen.

-
filmpje over top down denken van praktijk de blik

Filmpje over top-down denken van 'Praktijk De Blik'

Top-down denken, wat is dat eigenlijk?

14
deze zomer hbkamp en leuke andere activiteiten

Deze zomer; HBkamp en leuke andere activiteiten

Wij blijven thuis deze zomer! En dat betekent dus ook dat er extra veel activiteiten worden georganiseerd <3 Hieronder het overzicht van onze hoofdvestiging in Hoogkarspel:

4
update na de laatste persconferentie

Update na de laatste persconferentie

Je hebt vast wel gemerkt dat we de afgelopen weken minder tijd hadden om actief te zijn op social media. Dit had diverse redenen:

-
ben jij werkzaam als gezinswerker en wil je jouw kennis over hoogbegaafdheid uitbreiden

Ben jij werkzaam als gezinswerker en wil je jouw kennis over hoogbegaafdheid uitbreiden?

Ben jij werkzaam als gezinswerker en wil je jouw kennis over hoogbegaafdheid uitbreiden? Dan geven we je nu de gelegenheid om onze training tot HB-gezinswerker online te volgen. We merken dat deze doelgroep op dit moment worstelt met de volgende vragen: - Een cliënt leeft op dankzij het huidige thuisonderwijs. Hoe kun je deze gesteldheid op een structurele manier voortzetten (na 11 mei)? - Een cliënt heeft zeer veel behoefte aan structuur en regelmaat. Is het verstandig om deze cliënt (na 11 mei) deeltijd naar school te laten gaan? - Een cliënt heeft veel behoefte aan een vaste docent en contact met ontwikkelingsgelijken. Wat kun je voor de cliënt doen als er (na 11 mei) aan deze voorwaarden niet kan worden voldaan? - Een cliënt is in isolatie geraakt tijdens de quarantaine en heeft een behoorlijke klap gehad door de situatie rondom Covid-19. Hoe kun je het contact met de buitenwereld voorzichtig weer opbouwen? Wat zijn de mogelijkheden van HBplus hierbij? Online of op locatie?

-
hbcentrum na de mei vakantie

HBcentrum na de mei-vakantie

Na de mei-vakantie gaan we heel voorzichtig onze deuren weer openen voor de dagbesteding. In eerste instantie voor een klein groepje kinderen en een paar collega's. Aanstaande zaterdag staat er een (online) vergadering op de planning waarbij we met ons team de huidige stand van zaken zullen doorspreken:

1
hbcentrum in intelligente lockdown de kwartjes vallen.

HBcentrum in 'intelligente' lockdown: De kwartjes vallen.

HBcentrum in 'intelligente' lockdown. Voor ons letterlijk en figuurlijk.. Onder deze naam komen binnenkort 5 vlogs uit en via ons platform 'hoogbegaafdheid.nl' zullen we jullie op de hoogte houden van de huidige stand van zaken. We hebben bijna mei-vakantie en dit lijkt ons een goed moment om te reflecteren en vooruit te kijken. We denken uitgebreid na over een mogelijke '1.5 meter samenleving' binnen HBcentrum en we streven ernaar om hierbij rekening te houden met de wensen en behoeften van onze cliënten.

4
eenmalig gratis deelname aan een activiteit van hbplus online en hbkids online

Eenmalig gratis deelname aan een activiteit van HBplus@online en HBkids@online

We leven op dit moment allemaal in een onzekere tijd. Daarom willen wij als HBcentrum zowel de lokale ondernemers als alle hoogbegaafde kinderen in Nederland een hart onder de riem steken. Daar hebben we een leuke actie voor bedacht!

-
gratis activiteit voor gezinnen met n of meerdere vermoedelijke hb er s

Gratis activiteit voor gezinnen met één of meerdere (vermoedelijke) HB'er(s)

Ook met pasen zijn we voornamelijk binnenshuis te vinden. We hebben een gratis online activiteit bedacht zodat gezinnen vanuit het hele land mee kunnen doen! Deze activiteit zorgt voor beweging en samenwerking binnen de richtlijnen van de RIVM. Een goede remedie om (mogelijke) sleur binnen het gezin tegen te gaan en voor ons een goede gelegenheid om te oefenen met online activiteiten naast HBkids@online, HBplus@online en onze opleiding en trainingen.

-
jouw ervaring met passend onderwijs een vragenlijst van de kinderombudsman

Jouw ervaring met Passend onderwijs; een vragenlijst van de Kinderombudsman

Het team van de Kinderombudsman doet een onderzoek onder kinderen die op school extra hulp krijgen. Op dit moment is het natuurlijk een beetje een rare situatie omdat je helemaal niet naar school gaat door de Corona-maatregelen. Maar hiervoor deed je dat wel en hierna doe je dat ook weer. Hierover gaat deze vragenlijst, over hoe het is op school. We willen graag weten of jij de extra hulp krijgt die jij nodig hebt, of jouw school goed bij je past en of jij je thuis voelt op school. Wat gaat er goed en wat kan er beter? Daarom hebben we een paar vragen voor je. We vinden het fijn als jij onze vragenlijst invult.

-
het quarantaine bordspel

het Quarantaine bordspel

Versla het Virus in het Quarantaine Bordspel! €19,95,-

-
cool de juf is vlogger geworden

Cool, de juf is vlogger geworden!

Toevallig werd dit vorige week ook tegen mij gezegd; HBplus@online ;)

-