Hoogbegaafdheid.nl


Welkom bij ons platform "hoogbegaafdheid.nl"

Wij delen het nieuws dat landelijk over dit onderwerp wordt aangeboden.
Wilt u graag uw nieuwsbericht op deze pagina delen?
Stuur dan even een mailtje naar info@hoogbegaafdheid.nlWij bieden diverse diensten aan vanuit het Centrum voor Hoogbegaafdheid.
Denk hierbij aan: dagbesteding, peergroups, individuele coaching, kampen, HBcafé's, cursussen, trainingen en een opleiding door HB'ers.
Uiteraard is er ook een aanbod voor iedereen die betrokken raakt bij hoogbegaafdheid: gezinswerkers, coaches, docenten/leerkrachten en iedereen waarbij beroepsmatig de interesse is gewekt.

Sinds de uitbraak van Covid-19 zijn veel van onze diensten ook online te volgen. Dit biedt wereldwijd mogelijkheden voor iedereen die Nederlands spreekt. We proberen de online diensten zoveel mogelijk met de diensten op onze locatie(s) te combineren zodat we ultiem gebruik kunnen maken van de voordelen die zowel de online als fysieke begeleiding met zich meebrengt. Stuur ons gerust een mailtje met de omschrijving van uw hulpvraag. We denken graag met u mee. U kunt zich ook direct aanmelden via aanmelden.hbcentrum.nl. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Klik hier voor de folder van HBcentrum en/of voor de folder van HBcollege

Wij zijn geaccrediteerd, ingeschreven en/of erkend door:
SKJ, AGB, BPSW, CRKBO, Registerplein en Leraren-portfolio.

Hierdoor is het mogelijk om een persoonsgebonden budget aan te vragen voor onze diensten. Daarnaast is het zeer aantrekkelijk om beroepsmatig een cursus of training bij ons af te nemen. Dit kan bij ons op locatie, online of in de vorm van een incompany training.

Bevindt uw zoon/dochter/familielid/leerling/cliënt zich in een noodsituatie? Dan zullen wij een lager budget hanteren tot de financiering volledig is afgehandeld. Ook hierbij geldt: Mail ons gerust met uw hulpvraag. Sinds 2014 hebben wij honderden HB'ers van alle leeftijden mogen ontmoeten en we kunnen met trots zeggen dat het met het grootste deel nu ontzettend goed gaat.

Centrum voor Hoogbegaafdheid
info@hoogbegaafdheid.nl
Zuiderwijzend 21, 1616LH Hoogkarspel
KvK: 68247370
Telefoon: 0228-222111

NIEUWS 03-12-2021

NIEUWS 03-12-2021

  • teaser
  • compact
hoera na de kerstvakantie gaat ons hbcentrum in friesland ook van start met hbplus dagbesteding en hbkids peergroup na schooltijd

Hoera, na de kerstvakantie gaat ons HBcentrum in Friesland ook van start met HBplus (dagbesteding) en HBkids (peergroup na schooltijd)

Mijn naam is Joke Krist, moeder van 2 kinderen en inmiddels 18 jaar docent in het Voortgezet onderwijs. Het bij mogen dragen aan het geluk van kinderen door een stukje mee te mogen lopen op de route naar volwassen worden is een enorm voorrecht. Helaas merkte ik dat er steeds meer kinderen vastlopen. “Ze kunnen het wel, maar laten het niet zien.” En meer van deze opmerkingen, maakten dat ik verder ging zoeken. Dyslexie en leerachterstanden, daar wist ik alles van, maar de aandacht voor het intelligente kind was er weinig tot niet.

-
hb halloweenkamp 29 30 oktober 2022

"HB-halloweenkamp" 29 & 30 oktober 2022

Tijdens HBkids kwam frightnights van Walibi ter sprake. Veel kinderen vonden de kindervariant te kinderachtig maar hadden toch ook wel bepaalde ideeën over de "enge" 16+ variant. Er volgde een mooi gesprek over het opzoeken van uitdagingen in combinatie met diverse gevoeligheden. Al snel kwamen ze samen op het idee voor een Halloweenkamp en of we het kamp van komend weekend kunnen aanpassen. Dit was te kort dag, maar we hebben samen wél plannen gemaakt voor volgend jaar en een datum geprikt :)

-
cursus hb r kt zet je je masker af kijk je ineens tegen jezelf aan.

cursus HB-ráákt: "Zet je je masker af, kijk je ineens tegen jezelf aan."

Een "(Mar)loesje" door onze trainster Marloes na onze online training HB-ráákt afgelopen vrijdag.

-
planning 2021 2022

Planning 2021-2022

Het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan en daarom willen we hierbij de planning van alle HBcentra delen:

-
vrijblijvende inloop

Vrijblijvende inloop

We zijn blij om te kunnen delen dat we (iedere eerste woensdag van de maand) weer een vrijblijvende inloop kunnen organiseren. Monique zit vanaf tien uur 's ochtends voor iedereen klaar bij HBcentrum Kop van Noord-Holland . Uiteraard is er de gelegenheid om vragen te stellen maar Monique kan ook veel vertellen over onze landelijke diensten en meedenken over een plan van aanpak.

-
planning hbkamp

Planning HBkamp

Wij werken nu eenmaal met een doelgroep die graag meedenkt en hun mening deelt. Ook tijdens dit kamp werd er weer gezegd dat een HBkamp van één weekend tekort is in de zomervakantie en dat ze dat graag anders zien. In overleg met de kinderen zijn we tot een mooie compromis gekomen. Er slapen zoveel mogelijk kinderen thuis zodat Patricia en ik ook genoeg kunnen slapen en we volgend jaar een week lang HBkamp kunnen organiseren. HBcentrum zou HBcentrum niet zijn als we geen rekening zouden houden met de individuele behoeften van de kinderen. Daarom kan iedereen de data en ophaaltijden naar eigen behoefte inplannen. Tot dan? Hierbij de data van de komende kampen:

-
na de zomervakantie kun je bij ons weer online deelnemen aan de cursus hb r kt en de training hb docent.

Na de zomervakantie kun je bij ons weer online deelnemen aan de cursus HB-ráákt en de training HB-docent.

Vanaf januari 2022 starten we ook weer met onze opleiding tot HB-professional. Als je zelf hoogbegaafd bent dan is het echt een pré om vooraf een cursus of training te volgen. Tijdens de opleiding is het belangrijk om professioneel naar de casuïstiek en onderzoeken te kunnen kijken. Vooral HB-ráákt is zeer geschikt om met een (mogelijk) eigen proces aan de slag te gaan zodat je daarna open kunt staan voor de professionele kant van de materie. Uiteraard kunnen we hierbij ook individuele begeleiding aanbieden.

-
laurent 11 slaagt summa cum laude

Laurent (11) slaagt summa cum laude

Zoveel uitzonderlijk begaafde kinderen bij HBplus die niet in het Nederlandse onderwijssysteem passen.. Ongelukkig, onbegrepen..

-
super blij dat hbplus sindskort samenwerkt met de pie academy

Super blij dat HBplus sindskort samenwerkt met de Pie academy

Veel kinderen van HBplus hebben een asynchrone ontwikkeling waardoor ze uit het Nederlandse onderwijssysteem (dreigen te) vallen. Met sommige vakken zijn ze bijvoorbeeld al een tijdje "klaar" en voor andere vakken moeten ze nog in de eerste of tweede starten.. Met de Pie academy is het mogelijk om sommige vakken van "highschool" te doen en andere vakken van "College". En dat allemaal in hun eigen tempo en met een erkend internationaal diploma als eindresultaat! Voor één van onze toppers betekent dit dat hij op zijn twaalfde met o.a. psychologie kan starten, wat in Nederland onmogelijk lijkt. Inmiddels liggen er al plannen klaar voor andere kids van HBplus en zijn we samen aan het oriënteren hoe we het zo goed mogelijk kunnen vormgeven zodat we zoveel mogelijk kinderen/leerlingen kunnen helpen. Het liefst al bij de start van het nieuwe schooljaar! Sue en Marina kijken écht naar de behoeften van de specifieke leerling en dat geeft ons een zeer geruststellend gevoel.

-
opinie dit is waarom de rechter het recht van hoogbegaafde kinderen op ononderbroken ontwikkelingsprocessen moet helpen realiseren

Opinie: Dit is waarom de rechter het recht van hoogbegaafde kinderen op ononderbroken ontwikkelingsprocessen moet helpen realiseren

Het onderwijs heeft 120 jaar de kans gehad ‘gelijke onderwijskansen’ voor hoogbegaafde kinderen adequaat te ondervangen. Dit is niet gelukt, dus is het aan de rechter, betoogt emeritus hoogleraar Ton Mooij.

-
hbkamp gaat naar de gouwe stek deze zomer

HBkamp gaat naar "de Gouwe Stek" deze zomer!

Slapen in een tent, het blote voetenpad lopen, leren doorzetten en vooral samen veel plezier maken! ❤ Uiteraard zijn we tussendoor ook vaak in ons pand op de Zuiderwijzend in Hoogkarspel te vinden voor o.a. het Casino. Als de kinderen zelf een luchtbed, kussen en slaapzak meebrengen naar HBcentrum dan zorgen wij dat alles bij de juiste tent terechtkomt!

-
weer een heerlijke dag met hbplus

Weer een heerlijke dag met HBplus!

Inmiddels zijn we weer gestart met de planning voor het komende schooljaar: 2021-2022. Onze dagbesteding voor hoogbegaafde kinderen is van maandag tot vrijdag geopend gedurende alle schoolweken. In de weekenden en tijdens vakanties is er ook vaak HBkamp (www.hbkamp.nl)

-
hb professional sprong in het diepe

HB-professional: Sprong in het diepe?

Onze opleiding tot HB-professional (2021) wordt aanstaande woensdag alweer afgesloten. Van één van onze deelnemers kreeg ik een mailtje met een prachtige metafoor:

-
het ziet ernaar uit dat er een zonnig hbkamp voor de deur staat

Het ziet ernaar uit dat er een zonnig HBkamp voor de deur staat! :)

Ben jij tien jaar of ouder en ben je dol op kajakken, suppen, buitenactiviteiten, gamen en/of diverse spellen spelen met ontwikkelingsgelijken? Meld je dan nu nog aan voor het HBkamp op 5 en 6 juni!

-
een woordkunstenaar en pure oprechte kinder vriend is niet meer.

Een woordkunstenaar en pure/oprechte (kinder)vriend is niet meer.

Zojuist heb ik mijn laatste woorden tegen Nol gesproken: "Bedankt voor alles man.."

-
een woordkunstenaar en pure oprechte kinder vriend is niet meer.

Een woordkunstenaar en pure/oprechte (kinder)vriend is niet meer.

Zojuist heb ik mijn laatste woorden tegen Nol gesproken: "Bedankt voor alles man.."

-
we kunnen weer hbkampen inplannen

We kunnen weer HBkampen inplannen!

Na goed overleg met de GGD kan ik jullie heel mooi nieuws brengen: We kunnen weer HBkampen inplannen! :) <3 We hebben veel mazzel met ons grote pand in Hoogkarspel waardoor we ons heel goed aan de maatregelen kunnen houden. 💪 Voor alle kampen geldt vol = vol! Aanmelden via: aanmelden.hbcentrum.nl en/of info@hbcentrum.nl

-
gefeliciteerd patricia en nina

Gefeliciteerd Patricia en Nina!

Toch wel leuk dat we twee HB-gezinswerkers "live" konden verrassen met hun certificaat. Patricia en Nina, van harte gefeliciteerd!

-
gefeliciteerd patricia en nina

Gefeliciteerd Patricia en Nina!

Toch wel leuk dat we twee HB-gezinswerkers "live" konden verrassen met hun certificaat. Patricia en Nina, van harte gefeliciteerd!

-
afgelopen vrijdag was alweer de laatste bijeenkomst van onze online training hb gezinswerker .

Afgelopen vrijdag was alweer de laatste bijeenkomst van onze online training "HB-gezinswerker".

We kregen prachtige recensies: " Zo knap dat je iedereen via een scherm weet te enthousiasmeren op die rustige toon waarmee je spreekt. Zo vol vuur en passie op een vrijdagavond. Dat werkt erg aanstekelijk. Daar wil ik je ontzettend voor bedanken en Patricia ook. Ik vind het gewoon fantastisch hoe jullie er beide instaan en over hoogbegaafdheid vertellen. Dat vind ik heel bijzonder en dat geeft mij heel veel energie om verder te gaan met het thema hoogbegaafdheid. Het is echt een feest iedere keer weer."

-
update hbkamp hbplus en hbkids

Update HBkamp, HBplus en HBkids

Na uren vergaderen (over de weersverwachtingen en de Coronamaatregelen) zijn we tot de volgende conclusie gekomen:

-
let school go..

Let school go..

Onze jongste zoon gaat sinds afgelopen september volledig naar HBplus. Hij had flinke restverschijnselen door Corona, meer last van hEDS door het niet kunnen reizen en dat in combinatie met een zeer asynchrone ontwikkeling: 11 jaar oud, gemiddeld vwo 3 maar ook vakken op het niveau van de brug en eindexamenklas.

-
oproep hbplus dagbesteding

Oproep: HBplus dagbesteding

Oproep: HBplus dagbesteding is op dit moment alleen geopend voor de meest kwetsbare leerlingen uit onze doelgroep. Voor veel cliënten is het thuisonderwijs een zegen gebleken en daardoor kunnen we in de meeste gevallen de begeleiding online voortzetten. Hierdoor is er een klein beetje ruimte gekomen binnen de "fysieke noodopvang."

-
hoe een autonome uhb er blijkbaar toch een goede burger kan zijn.. happy birthday to me

Hoe een autonome uhb'er blijkbaar toch een goede burger kan zijn.. Happy Birthday to me ??

Deze titel is natuurlijk behoorlijk tegenstrijdig. Zeker voor de mensen die mij de afgelopen jaren hebben gevolgd. Onze eigen kinderen passen eigenlijk niet in het onderwijssysteem en daardoor is HBcentrum ontstaan.

-
het mis matchmodel

Het (mis)matchmodel

Ragnild Zonneveld van Cedin onderwijs uit Drachten ontwikkelde het (mis)matchmodel: Begaafd onderwijs vanuit bio-ecologisch perspectief.

-
schooljaar 2020 2021

Schooljaar 2020/2021

De afgelopen weken hebben we veel nagedacht over het komende schooljaar. Zeker sinds de laatste persconferentie.. Want hoe kunnen we zoveel mogelijk thuiswerken zonder de ouders, kinderen, cliënten, collega's, cursisten en scholen tekort te doen? En wat is wijsheid als we met maximaal zes volwassenen kunnen samenkomen op 1.5 meter afstand, zittend op een stoel? We wilden in eerste instantie alles hybride maken: Online en fysiek combineren. Dit gaan we omarmen voor HBkids en HBplus zodat we de begeleiding soepel kunnen voortzetten bij Corona gerelateerde klachten. Daarnaast kunnen kinderen op deze manier ook vanaf school of thuis deelnemen wat in sommige gevallen beter is dan fysieke deelname. Zeker als de afstand naar (een) HBcentrum te heftig blijkt. Voor HBcollege en andere activiteiten wordt dit toch echt te onvoorspelbaar zolang de adviezen van de RIVM blijven wisselen.

-
filmpje over top down denken van praktijk de blik

Filmpje over top-down denken van 'Praktijk De Blik'

Top-down denken, wat is dat eigenlijk?

9
deze zomer hbkamp en leuke andere activiteiten

Deze zomer; HBkamp en leuke andere activiteiten

Wij blijven thuis deze zomer! En dat betekent dus ook dat er extra veel activiteiten worden georganiseerd <3 Hieronder het overzicht van onze hoofdvestiging in Hoogkarspel:

4
update na de laatste persconferentie

Update na de laatste persconferentie

Je hebt vast wel gemerkt dat we de afgelopen weken minder tijd hadden om actief te zijn op social media. Dit had diverse redenen:

-
ben jij werkzaam als gezinswerker en wil je jouw kennis over hoogbegaafdheid uitbreiden

Ben jij werkzaam als gezinswerker en wil je jouw kennis over hoogbegaafdheid uitbreiden?

Ben jij werkzaam als gezinswerker en wil je jouw kennis over hoogbegaafdheid uitbreiden? Dan geven we je nu de gelegenheid om onze training tot HB-gezinswerker online te volgen. We merken dat deze doelgroep op dit moment worstelt met de volgende vragen: - Een cliënt leeft op dankzij het huidige thuisonderwijs. Hoe kun je deze gesteldheid op een structurele manier voortzetten (na 11 mei)? - Een cliënt heeft zeer veel behoefte aan structuur en regelmaat. Is het verstandig om deze cliënt (na 11 mei) deeltijd naar school te laten gaan? - Een cliënt heeft veel behoefte aan een vaste docent en contact met ontwikkelingsgelijken. Wat kun je voor de cliënt doen als er (na 11 mei) aan deze voorwaarden niet kan worden voldaan? - Een cliënt is in isolatie geraakt tijdens de quarantaine en heeft een behoorlijke klap gehad door de situatie rondom Covid-19. Hoe kun je het contact met de buitenwereld voorzichtig weer opbouwen? Wat zijn de mogelijkheden van HBplus hierbij? Online of op locatie?

-
hbcentrum na de mei vakantie

HBcentrum na de mei-vakantie

Na de mei-vakantie gaan we heel voorzichtig onze deuren weer openen voor de dagbesteding. In eerste instantie voor een klein groepje kinderen en een paar collega's. Aanstaande zaterdag staat er een (online) vergadering op de planning waarbij we met ons team de huidige stand van zaken zullen doorspreken:

1
hbcentrum in intelligente lockdown de kwartjes vallen.

HBcentrum in 'intelligente' lockdown: De kwartjes vallen.

HBcentrum in 'intelligente' lockdown. Voor ons letterlijk en figuurlijk.. Onder deze naam komen binnenkort 5 vlogs uit en via ons platform 'hoogbegaafdheid.nl' zullen we jullie op de hoogte houden van de huidige stand van zaken. We hebben bijna mei-vakantie en dit lijkt ons een goed moment om te reflecteren en vooruit te kijken. We denken uitgebreid na over een mogelijke '1.5 meter samenleving' binnen HBcentrum en we streven ernaar om hierbij rekening te houden met de wensen en behoeften van onze cliënten.

2
eenmalig gratis deelname aan een activiteit van hbplus online en hbkids online

Eenmalig gratis deelname aan een activiteit van HBplus@online en HBkids@online

We leven op dit moment allemaal in een onzekere tijd. Daarom willen wij als HBcentrum zowel de lokale ondernemers als alle hoogbegaafde kinderen in Nederland een hart onder de riem steken. Daar hebben we een leuke actie voor bedacht!

-
gratis activiteit voor gezinnen met n of meerdere vermoedelijke hb er s

Gratis activiteit voor gezinnen met één of meerdere (vermoedelijke) HB'er(s)

Ook met pasen zijn we voornamelijk binnenshuis te vinden. We hebben een gratis online activiteit bedacht zodat gezinnen vanuit het hele land mee kunnen doen! Deze activiteit zorgt voor beweging en samenwerking binnen de richtlijnen van de RIVM. Een goede remedie om (mogelijke) sleur binnen het gezin tegen te gaan en voor ons een goede gelegenheid om te oefenen met online activiteiten naast HBkids@online, HBplus@online en onze opleiding en trainingen.

-
jouw ervaring met passend onderwijs een vragenlijst van de kinderombudsman

Jouw ervaring met Passend onderwijs; een vragenlijst van de Kinderombudsman

Het team van de Kinderombudsman doet een onderzoek onder kinderen die op school extra hulp krijgen. Op dit moment is het natuurlijk een beetje een rare situatie omdat je helemaal niet naar school gaat door de Corona-maatregelen. Maar hiervoor deed je dat wel en hierna doe je dat ook weer. Hierover gaat deze vragenlijst, over hoe het is op school. We willen graag weten of jij de extra hulp krijgt die jij nodig hebt, of jouw school goed bij je past en of jij je thuis voelt op school. Wat gaat er goed en wat kan er beter? Daarom hebben we een paar vragen voor je. We vinden het fijn als jij onze vragenlijst invult.

-
het quarantaine bordspel

het Quarantaine bordspel

Versla het Virus in het Quarantaine Bordspel! €19,95,-

-
cool de juf is vlogger geworden

Cool, de juf is vlogger geworden!

Toevallig werd dit vorige week ook tegen mij gezegd; HBplus@online ;)

-
stayathomechallenge 18 handstanden met gts

#Stayathomechallenge 18: Handstanden met GTS

De kinderen van HBplus en HBkids zijn geregeld bezig met het maken van een handstand. Op veel verschillende manieren ;) Daarom leek het me leuk om deze challenge te delen. Veel plezier en succes kanjers!

-
hbplus dagbesteding online

HBplus Dagbesteding @ online

Wat heerlijk om een aantal van onze kanjers van HBplus weer even te "zien"... Het liefst wilde ik jullie door het scherm trekken om even te knuffelen maar wat ben ik trots op jullie veerkracht! <3 De opdrachten werden vol enthousiasme thuis opgepakt en onderling waren er prachtige coachingsmomenten. Af en toe individueel tussendoor was eigenlijk ook wel heel waardevol... Kortom: Anders, maar dit heeft ook zijn positieve kanten. Tot na de lunch kanjers! HBplus@online

-
aanbod hbcentrum vanaf 30 maart

Aanbod HBcentrum vanaf 30 maart

Iets met schouders eronder en spierballen <3 Delen wordt zeer gewaardeerd - Hebben de kids ons nu meer dan ooit nodig? Check! - Hebben de kids elkaar meer dan ooit nodig? Check! - Moeten ouders ook gewoon (thuis)werken? Check! - Moeten wij even ontzettend schakelen? Check! - Hebben wij angsten omdat we ook (maar) zelfstandig ondernemer zijn? Check!

-
gratis activiteiten namens hbcentrum hoogbegaafdheid.nl

Gratis activiteiten namens HBcentrum/hoogbegaafdheid.nl

Hierbij een aantal leuke activiteiten die wij bij HBkids hebben gedaan. Heel veel plezier! Uiteraard wordt het zeer gewaardeerd als jullie de resultaten naar ons mailen (info@hoogbegaafdheid.nl) zodat we hier een leuke collage van kunnen maken <3

-
leren als de school dicht is

Leren als de school dicht is

Lege klassen, zieke leerkrachten en de onzekerheid over een mogelijke landelijke schoolsluiting...De basisscholen in Nederland staan voor een grote uitdaging. Om u te helpen de continuïteit van het onderwijs te waarborgen, bieden wij in samenwerking met de educatieve uitgeverijen een aantal praktische hulpmiddelen aan.

-
kidsweek geeft toegang tot lessen begrijpend lezen

Kidsweek geeft toegang tot lessen begrijpend lezen

Naast de krant met het laatste nieuws, maakt Kidsweek ook elke week lesmateriaal voor begrijpend lezen voor basisschoolleerlingen. Omdat deze lessen niet in de klas gegeven kunnen worden, hebben we speciale lessen gemaakt voor thuis.

-
universiteit van nederland de beste wetenschappers geven gratis college op internet.

Universiteit van Nederland :: De beste wetenschappers geven gratis college op internet.

INFORMATIE OPNAMES 17 EN 18 MAART 2020 In verband met het coronavirus heeft het kabinet geadviseerd om alle evenementen met meer dan 100 mensen in heel Nederland af te gelasten. Helaas hebben wij daarom besloten om de opnames van Universiteit van Nederland op dinsdag 17 en woensdag 18 maart te annuleren. Iedereen die een kaartje heeft gekocht heeft intussen een e-mail hierover ontvangen. Jullie kaartjes blijven gewoon geldig voor een volgende opname en in de tussentijd kunnen jullie al onze colleges online bekijken via YouTube of als podcast op Spotify & iTunes!

-
zapp start vanaf morgen met educatieve liveshow voor kinderen

Zapp start vanaf morgen met educatieve liveshow voor kinderen

NPO Zapp komt met een dagelijkse liveshow als alternatief voor school, nu kinderen thuis moeten blijven als gevolg van het coronavirus. In de show Zapplive Extra kunnen kinderen hun vragen stellen en krijgen ze les van experts, die via videoverbindingen aan het woord komen.

-
onze update na de persconferentie over het coronavirus

Onze update na de persconferentie over het Coronavirus

Door de aangepaste richtlijnen omtrent het coronavirus hebben we helaas moeten besluiten dat onze vestigingen in Hoogkarspel, Den Helder en Lelystad vanaf morgenmiddag gaan sluiten tot in ieder geval 22 maart. Dit geldt voor alle activiteiten. Er zijn helaas teveel teamleden, kinderen en volwassenen met verkoudheidsklachten waardoor we in ieder geval de komende week niet open kunnen blijven. Volgende week komen we met een nieuwe update. Uiteraard in de hoop dat we de geplande activiteiten kunnen voortzetten.

-
anneloes hbcentrum flevoland help ons om kennis over hoogbegaafdheid te verspreiden

Anneloes (HBcentrum Flevoland): Help ons om kennis over hoogbegaafdheid te verspreiden

Waarom een speciale week voor hoogbegaafdheid in de "week van de Hoogbegaafdheid”? Dit zou twee jaar geleden ook mijn eerste gedachte zijn geweest. Is dat nou echt nodig al die speciale aandacht voor hoogbegaafdheid? Ik wist uiteraard wel dat hoogbegaafdheid bestond, maar hoe ingewikkeld kon het zijn? Makkelijk toch als je alles op school zo snel kunt leren! Nou, deze gedachte verdween bij mij al na het eerste half uur tijdens de opleiding HBprofessional.

-
franz m nks op 87 jarige leeftijd overleden

Franz Mönks op 87-jarige leeftijd overleden

Helaas hebben we vandaag vernomen dat professor Franz Mönks op 87-jarige leeftijd is overleden. We wensen alle geliefden en betrokkenen veel sterkte toe met dit grote verlies.

-
like de facebook pagina van platform hoogbegaafdheid en win een mooie prijs

Like de Facebook-pagina van 'platform hoogbegaafdheid' en win een mooie prijs!

Het centrum voor hoogbegaafdheid/HBcentrum is sindskort een onderdeel van het platform: 'hoogbegaafdheid.nl' Dit vieren we met een win-actie tijdens de week van de hoogbegaafdheid. Wat kun je winnen? 1. Deelname voor 2 personen aan de cursus HB-ráákt in Hoogkarspel. Kijk voor meer informatie op: www.hbraakt.nl 2. Deelname voor 1 persoon aan onze training HB-gezinswerker in Hoogkarspel. Kijk voor meer informatie op: www.hbgezinswerker.nl 3. Deelname voor 1 persoon aan onze training HB-docent in Hoogkarspel. Kijk voor meer informatie op: www.hbdocent.nl Wat moet je doen? 1. Like de Facebook-pagina 'platform hoogbegaafdheid' 2. Deel de post van deze actie 3. Vermeldt onder de originele post welke prijs je graag wilt winnen en waarom

-