Polls

  • teaser
  • compact
slaapproblemen bij hoogbegaafden

Slaapproblemen bij hoogbegaafden

Met grote regelmaat horen we in de praktijk ouders verzuchten dat hun kind zo slecht slaapt. ‘Hij komt niet in slaap.’ ‘Ze komt elke avond nog een aantal keer naar beneden. We houden geen avond meer over.’ bron: praktijkdeblik.nl ‘Hij is altijd zo vroeg wakker.’ ‘Ze heeft vaak nachtmerries.’ ‘Hij wil nooit naar bed, elke avond hebben we hier weer strijd over.’

127

POLL: Heeft uw kind slaapproblemen?

127 stemmen


waarom behalen zo veel hoogbegaafden geen diploma

Waarom behalen zo veel hoogbegaafden geen diploma?

Je zou kunnen denken dat voor mensen met een IQ van 135 alles vanzelf gaat, maar veel hoogbegaafden hebben geen diploma. Hoe komt dat?

110

POLL: Ben jij hoogbegaafd en heb je een diploma?

110 stemmen


dit filmpje is zo herkenbaar bij een bore out

Dit filmpje is zo herkenbaar bij een bore-out :'(

Dit filmpje ontroert ons enorm en doet ons denken aan de kinderen met een bore-out die bij ons komen. Deze week kijken we het samen met de kinderen van HBplus tijdens de psycho-educatie.

61

POLL: Ook herkenbaar?

61 stemmen


opleiding tot hb professional

Opleiding tot HB-professional

Word een HB-Professional: Start op 18 september 2024 Ben jij klaar om je kennis en vaardigheden naar een hoger niveau te tillen en een verschil te maken in het leven van hoogbegaafde kinderen en volwassenen? Schrijf je dan in voor onze opleiding tot HB-professional die op woensdag 18 september 2024 van start gaat! Deze opleiding wordt online aangeboden, zodat je flexibel kunt leren waar en wanneer het jou uitkomt. Stuur bij interesse een mail naar: opleidingen@hbcentrum.nl

51

POLL: Bent u erbij?

51 stemmen


een hoofd dat altijd aan staat....
47

POLL: Voelt dit voor jou ook als last?

47 stemmen


expert hoogbegaafdheid doet oproep maak topsportscholen voor snelle denkers

Expert hoogbegaafdheid doet oproep: “Maak topsportscholen voor snelle denkers”

Ook wij kennen veel hoogbegaafde kinderen die topsporter waren geweest als ze geen bore-out hadden gekregen door school. Onze oudste zoon is meerdere malen als groot talent opgemerkt maar kon hier niets mee omdat hij meestal uitgeput uit school kwam. Surfen en snowboarden lukte vaak pas weer in vakanties en werden ingezet om uit de bore-out te komen. Toevallig is zijn school ook voor hem de mogelijkheden aan het verkennen.

39

POLL: Voor wie zou dit nog meer dé uitkomst zijn?

39 stemmen


leer gratis hacken

Leer gratis hacken

Deloitte organiseert op vrijdag 3 januari een HackLab High School voor kids in de leeftijd van 12 en 16 jaar met interesse in techniek. Deze editie wordt georganiseerd door het Deloitte Cyber Security team.

35

POLL: Ga jij?

35 stemmen


hoogbegaafheid wanneer intelligentie beperkt

Hoogbegaafheid, wanneer intelligentie beperkt

Hoogbegaafdheid wordt vaak gezien als iets positiefs. Maar is dit wel zo?

29

POLL: Zie jij hoogbegaafdheid als iets positiefs?

29 stemmen


hoogbegaafd en onverklaarde lichamelijke klachten herkent u dit ook

Hoogbegaafd en onverklaarde lichamelijke klachten, herkent u dit ook?

En dan is daar eindelijk de link met o.a. EDS, die wij al jarenlang zien binnen HBcentrum! Misschien is dit stiekem wel mijn mooiste sinterklaascadeautje 😉 Hoe meer ik lees hoe meer kwartjes vallen over cliënten. Ik wíst het gewoon!! Hieronder een korte samenvatting maar lees vooral ook het hele artikel. Ik weet niet in hoeverre we hier in Nederland al iets mee kunnen maar het lijkt me een stap in de goede richting <3

29

POLL: herkent u dit ook?

29 stemmen


waarom kon ik geen examen doen toen ik negen was

Waarom kon ik geen examen doen toen ik negen was?

Onze oudste zoon wil toch even reageren op de nieuwsberichten van vorige week over uitzonderlijk begaafde kinderen:

26

POLL: 0.1 % van de kinderen op school heeft behoefte aan zeer specialistisch maatwerk voor uitzonderlijk begaafden. Is het mogelijk om hier een protocol voor te bewerkstelligen?

26 stemmen


wat een prachtig liedje van maan ze huilt maar ze lacht

Wat een prachtig liedje van Maan: Ze huilt maar ze lacht

Wat een prachtig nieuw liedje van Maan. En ook zo ontzettend herkenbaar voor de kinderen en volwassenen die bij ons in de begeleiding komen. Hoe ze zichzelf mogen en kunnen zijn in de groepen en wat dit met ze doet.. Bedankt Maan, voor deze mooie bijdrage. Na de winterstop gaan we dit met de groepen beluisteren tijdens de psycho-educatie. Want wie ben jij als je laat zien hoe jij je voelt? En wordt dit door iedereen geaccepteerd? Ook behoefte aan peers? Kijk dan eens bij onze evenementen: https://www.hoogbegaafdheid.nl/evenementen.aspx

25

POLL: Durf jij altijd te laten zien hoe jij je voelt?

25 stemmen


helpen jullie marjolijn met haar enqu te

Helpen jullie Marjolijn met haar enquête?

Hierbij wil ik jullie vragen om onderstaande enquête in te vullen voor (onze topper!) Marjolijn. Ze wist zelf al heel jong dat ze hoogbegaafd is, en daarom komt ze sinds haar derde al bij HBcentrum. Vanuit onze dagbesteding (HBplus) is ze nu haar staatsexamens aan het voorbereiden en heeft jullie hulp nodig bij haar enquête. Alvast bedankt! Hierbij de bijdrage van Marjolijn:

23

POLL: Ga je deze enquête invullen?

23 stemmen


mensen met een hoog iq drinken het liefst wijn

"Mensen met een hoog IQ drinken het liefst wijn"

Wil je dit weekend weer proosten en tóch een beetje snugger uit de hoek komen? Wijn is je antwoord. Uit onderzoek blijkt namelijk dat intelligente mensen vaker wijn kiezen dan dat ze hun vrijmibo-dorst lessen met andere drankjes. Die joekel van een bel Chardo is dus gelinkt aan je IQ. Je zou het niet verwachten wanneer je enthousiast aan je glas lurkt, toch is het zo.

23

POLL: Drink jij ook het liefst wijn?

23 stemmen


top 10 ergste irritantste tv programma..

Top 10 "ergste/irritantste" tv-programma's..

Binnen HBcentrum is het griepvirus nu al zo'n drie weken neergestreken. Ons eigen gezin is nu net voor de vakantie aan de beurt ;) Eigenlijk kijken we nooit tv en ik begin me nu alweer te herinneren waarom dit ook alweer zo is.. Dus als voorproefje op een "gezellige kerst" maken we nu alvast een top 10 van tv-programma's die we wat mij betreft echt gaan mijden.. Wie helpt me mee? Voor mij met stip in de top tien: Mr Bean en Southpark.. Is dit een HB dingetje of ligt het aan mij? ;)

22

POLL: Voor mij komen in de top 10 van meest irritante tv programma's:

22 stemmen


voor ons heel herkenbaar tijdens de psycho educatie

Voor ons heel herkenbaar tijdens de psycho-educatie :)

Toch komen er op deze manier de mooiste gesprekken los tijdens de psycho-educatie.. Meestal hoef ik alleen maar te vragen: "Lukt het om een houding te vinden waarbij je kunt luisteren en praten terwijl niemand er "last" van heeft?" Een paar kinderen eindigen meestal ondersteboven en hebben een paar kussens nodig om hun houding te vinden. Toch hebben ze wel een geweldige focus en kunnen we flink de diepte in bij de (soms zware) lopende thema's! <3

21

POLL: Herkenbaar?

21 stemmen


stop drang en dwang in passend onderwijs

Stop drang en dwang in passend onderwijs

Er is al veel gezegd over het falen van het passend onderwijs. Maar het gaat vaak niet over de grote druk waarmee ouders van thuiszitters worden geconfronteerd bij een leerplichtconflict dat voortvloeit uit het feit dat een school geen passend onderwijs kan bieden.

21

POLL: Heeft u ervaring met een hoogbegaafd kind dat u heeft moeten dwingen om naar school te gaan?

21 stemmen


heel creatief spiekbriefje

Heel creatief "spiekbriefje"

Een leerling is wel heel creatief geweest om er zeker van te zijn dat hij of zij tijdens een toets Duits niet voor verrassingen kwam te staan: op een deel van het etiket van een flesje water had de leerling Duitse zinnetjes laten drukken.

20

POLL: Herkenbaar?

20 stemmen


dromen van een onderwijssysteem zonder cijfers

Dromen van een onderwijssysteem zonder cijfers

Harold Bekkering, hoogleraar cognitieve psychologie aan de Radboud Universiteit, heeft een droom: een onderwijssysteem zonder cijfers en rankings. In onze samenleving zijn ongebruikt potentieel en mentale problemen aan de orde van de dag en ons onderwijssysteem draagt daar aan bij legt Bekkering uit in dit (Engelstalige) minicollege.

16

POLL: Ken jij een HB'er waarvoor het beter zou zijn om geen "cijfers" te krijgen op school?

16 stemmen


leuke uitdaging f despacito

Leuke uitdaging óf Despacito?

Wij merken binnen HBcentrum wisselende reacties op de Cito's: fijne uitdaging, stress, andere manier van denken..

16

POLL: Hoe worden de Cito's door jouw hoogbegaafde kind/leerling ontvangen?

16 stemmen


zie jij de muts van de kerstman
15

POLL: Zie jij de muts van de kerstman?

15 stemmen


aivd kerstpuzzel nu ook de junior variant

AIVD kerstpuzzel, nu ook de junior variant!

Ga jij deze kerst opnieuw de uitdaging aan om de AIVD kerstpuzzel 2019 op te lossen? Download de opgaven en vul in datzelfde formulier de oplossingen in. Je kunt jouw antwoorden voor deze editie insturen tot en met 14 januari 2020 (deadline: 23.59 uur). Het e-mailadres staat op de eerste pagina van de puzzel.

15

POLL: Ga jij dit jaar een AIVD puzzel maken?

15 stemmen


deelnemen aan kiqt normering in zeist

Deelnemen aan KIQT + normering in Zeist

Goed nieuws, er zijn weer nieuwe data beschikbaar om mee te werken aan de normering van de IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen, de KIQT+! Is jouw kind tussen de 5-10 jaar en eerder getest met totaal IQ 115 of hoger, dan nodigen we je van harte uit om langs te komen in Zeist. Afnames duren maximaal twee uur en zijn uiteraard kosteloos.

14

POLL: Ga jij een kind aanmelden?

14 stemmen


hoogbegaafd alles behalve het iq depressie

Hoogbegaafd: alles behalve het IQ + depressie

Anne wist tot voor kort niet dat zij hoogbegaafd is. Haar beste maatje Erik (Arbores) 'zag' haar ineens heel helder toen hij naar een congres over hoogbegaafdheid was geweest en daar erachter kwam dat dat uit veel meer bestaat dan alleen het IQ, dat alle 'uitzonderlijkheden', de totaal andere blik op de wereld, de gevoeligheden er net zo hard bijhoren. Hij dacht: ,,dit is An!"

14

POLL: Wie herkent zichzelf? (man/vrouw)

14 stemmen


prikkelarme avondopenstelling in het rijksmuseum

Prikkelarme avondopenstelling in het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is voor iedereen en iedereen is welkom. We streven ernaar het bezoek voor alle mensen zo prettig mogelijk te maken. Sommige mensen hebben iets meer rust en ruimte nodig. Bijvoorbeeld mensen met autisme, niet-aangeboren hersenletsel, burn-out of ziekte. Voor hen kan een museumbezoek heel vermoeiend zijn. Daarom organiseert het Rijksmuseum een prikkelarme avondopenstelling.

14

POLL: Zou jij sneller een museum bezoeken op een prikkelarme dag?

14 stemmen


filmpje over top down denken van praktijk de blik

Filmpje over top-down denken van 'Praktijk De Blik'

Top-down denken, wat is dat eigenlijk?

14

POLL: Herkenbaar?

14 stemmen


cursus omgaan met hoogbegaafde ouders

Cursus 'omgaan met hoogbegaafde ouders'?

Mijn nichtje appte me: voor haar studie pedagogiek zocht ze hoogbegaafde ouders om te interviewen. Specifiek: hoogbegaafde óuders, dus niet per se ouders van hoogbegaafde kinderen. Ze moest meteen aan mij denken, en eerlijk gezegd kon ze ook niemand anders vinden. Natuurlijk was ze welkom, en in de kerstvakantie kwam ze langs met haar klasgenoot. Na uitvoerige complimenten van mijn kant (ze krijgen al te weinig les over hoogbegaafde kinderen, laat staan over hoogbegaafde ouders, dus wat een goed initiatief!) was het mijn beurt om vragen van ze te beantwoorden.

13

POLL: Lijkt jou zo'n cursus wel handig?

13 stemmen


na ruzie bolleboos laurent 9 stopt studie tu eindhoven

Na ruzie: bolleboos Laurent (9) stopt studie TU Eindhoven

Zorgen dit soort radicale acties voor terughoudendheid bij scholen waardoor andere hoogbegaafde kinderen minder kansen krijgen, of maakt Laurent juist een weg vrij?

12

POLL: Zorgen dit soort radicale acties voor terughoudendheid bij scholen, waardoor andere hoogbegaafde kinderen minder kansen krijgen?

12 stemmen


onderzoek als je s ochtends niet je bed uit wilt komen dan ben je intelligenter

Onderzoek: Als je ’s ochtends niet je bed uit wilt komen dan ben je intelligenter!

Ben je geen ochtendmens, maak je dan vooral geen zorgen, althans als we dit onderzoek mogen geloven.

11

POLL: Kun jij makkelijk uit je bed komen in de ochtend?

11 stemmen


bloedstories zijn prima hoor

"Bloedstories zijn prima hoor!"

Tijdens de afsluiting van onze groepen werken we vaak met black, pink, green, white en blue stories. Vooral de "waargebeurde" black stories zijn favoriet en daar wilden de kinderen van HBplus vandaag mee afsluiten.

10

POLL: Is jouw hoogbegaafde kind ook zo dol op raadsels?

10 stemmen


niet meer vliegen om greta te redden van depressie

Niet meer vliegen om Greta te redden van depressie

STOCKHOLM - De familie Thunberg vliegt niet meer en is veganist. „Niet voor het klimaat, maar om onze dochter Greta te redden van haar depressie”.

10

POLL: Hoe ver ga jij voor het geluk van je kind?

10 stemmen


145 zeer hoogbegaafd wat is dat dan

145+, zeer hoogbegaafd, wat is dat dan?

Daarom zijn de meeste kinderen bij HBplus 145+..

10

POLL: Scoorde jij ook verrassend op een IQ-test?

10 stemmen


is jouw hond een einstein test

Is jouw hond een "Einstein"? Test!

Zit, af en braaf zijn de woorden die je dagelijks naar je hond roept. Soms sta je ervan te kijken hoe goed je jouw hond hebt afgericht. Je gooit de bal meters weg en voordat je het weet, ligt het weer voor je voeten. Wat een slim beest is het toch. Nou ja, niet altijd, want soms kun je er met je gezonde verstand niet bij waarom die haarbal dat koekje niet kan vinden, terwijl deze nog geen meter verderop ligt. Na het lezen van dit artikel weet jij of jouw hond een genie is.

10

POLL: Wat vind je van deze test?

10 stemmen


psychiater jim van os labels zijn niet meer van deze tijd

Psychiater Jim van Os: ‘Labels zijn niet meer van deze tijd’

Het nieuwe programma Tygo in de Psychiatrie roept vraagtekens en discussie op over de huidige geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Psychiater Jim van Os pleit al jaren voor een nieuw systeem zonder labels: ‘We moeten op zoek naar de oorzaak van het probleem.’

10

POLL: Wat vindt u: Labels zijn niet meer van deze tijd?

10 stemmen


heds hoogbegaafdheid een vloek of een zegen

hEDS/hoogbegaafdheid: Een vloek of een zegen?

Al vaker heb ik de combinatie hEDS/hoogbegaafdheid aangehaald. Vandaag leg ik graag even de focus op mindset..

10

POLL: Herkenbaar?

10 stemmen


hoogbegaafde sores op npo radio 1

"Hoogbegaafde sores" op NPO radio 1

Hieronder staat mooi weergegeven waarom wij 5 jaar geleden met HBplus zijn gestart. Alle partijen willen vaak het beste voor het kind maar er is een werkvorm nodig om ultiem te kunnen samenwerken. Zelf ben ik leerkracht maar ook moeder van uitzonderlijk begaafde kinderen. Daardoor snappen wij bij HBcentrum alle kanten van het verhaal. Soms is een periode dagbesteding nodig om samen alles weer op de rit te krijgen. Mooi dat NPO 1 hier aandacht aan schenkt. Wil je meer informatie over HBplus? Kijk op: www.hbplus.nl

9

POLL: Loop je hier zelf ook tegenaan?

9 stemmen


hbplus voor hoogbegaafde kinderen tot 18 jaar

HBplus: voor hoogbegaafde kinderen tot 18 jaar

Vijf jaar geleden zijn wij met HBplus gestart. Het is uit nood geboren toen onze eigen kinderen vastliepen in het onderwijssysteem. Ze wilden eigenlijk bij hun vriendjes in de klas blijven maar door hun hoogbegaafdheid hadden ze maatwerk en veel tijd om te ontprikkelen nodig. Tot de start van HBplus hebben ze geregeld periodes "thuis gezeten". Als moeder en leerkracht kon ik me in alle partijen verplaatsen. Dit heeft ertoe bijgedragen dat we altijd voor verbinding en samenwerking met het onderwijs hebben gekozen. Onze eigen jongens konden zich uiteindelijk in het reguliere onderwijssysteem staande houden door op dinsdag en donderdag naar HBplus te gaan. Om de dag naar school kon dus wél.

8

POLL: Interessant?

8 stemmen


waar zijn de hoogbegaafde meisjes gebleven

Waar zijn de hoogbegaafde meisjes gebleven?

Er zijn ongeveer net zoveel hoogbegaafde meisjes als jongens. In tegenstelling tot jongens, ‘roepen’ meisjes een stuk minder snel om hulp door onaangepast of afwijkend gedrag te vertonen. Daardoor worden ze vaak minder begeleid dan jongens die zichtbaar struggelen met hun hoogbegaafdheid. Rond hun twaalfde, lijken er dan ook meer hoogbegaafde jongens te zijn dan meisjes. Tegen de tijd dat ze volwassen worden, zijn er veel meer hoogbegaafde mannen dan vrouwen. Wat is er gebeurd met de hoogbegaafde meisjes?

8

POLL: Heeft u een hoogbegaafde dochter?

8 stemmen


POLL: Houd jij ook zo van deze creativiteit?

8 stemmen


noks nauta op de radio n.a.v berichtgeving omtrent laurent simons

Noks Nauta op de radio n.a.v berichtgeving omtrent Laurent Simons

Noks Nauta op Radio 1 Geplaatst op 10 december 2019 Naar aanleiding van de berichtgeving vandaag over Laurent en het stoppen van zijn studie aan de TUe, werd Noks Nauta op Radio 1 geïnterviewd door Lara Rense in het programma Nieuws en Co.

8

POLL: Wat vindt u van alle (media) aandacht omtrent Laurent?

8 stemmen


grote verschillen tussen uitslagen van intelligentietests

Grote verschillen tussen uitslagen van intelligentietests

Hoogbegaafdheid is meer dan een hoge intelligentie, daar is iedereen wel van overtuigd. Maar voor toelating – of niet – tot voorzieningen voor hoogbegaafde leerlingen wordt wel degelijk goed gekeken naar de score op een IQ-test. Sommige voltijds-hb-klassen hanteren de 130-puntengrens behoorlijk strikt. Met 125 kom je niet snel binnen. De ontdekking die Judith Kertai deed tijdens haar diepgravende masteronderzoek voor de studie orthopedagogiek, roept grote vraagtekens op over dit toelatingsbeleid – en over de bruikbaarheid van intelligentietesten voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Wat blijkt: de RAKIT-2 ziet een kind (veel) eerder als hoogbegaafd dan de WISC-V.

7

POLL: Heeft u hier ook ervaring mee?

7 stemmen


boze ouders in het onderwijs

Boze Ouders in het Onderwijs

Ben jij ook een boze of wanhopige ouder? Bang om als ‘zeurouder’ bestempeld te worden? Terwijl je een terechte klacht hebt over het onderwijs? Krijg jij ook geen gehoor bij de school of andere instanties? HELP MEE om deze problemen inzichtelijk te maken zodat de wanhopige ouders een collectieve klacht kan indienen bij de Onderwijsinspectie. Bron: Bozeouders.nl

6

POLL: Ben jij ook een boze of wanhopige ouder?

6 stemmen


speciaal voor de staking een extra dag hbplus tijdens onze winterstop

Speciaal voor de staking een extra dag HBplus tijdens onze winterstop!

Wij steunen de leerkrachten! Aanstaande donderdag wordt er weer gestaakt. Ter ondersteuning van deze staking willen wij eenmalig een dag HBplus aanbieden voor een gereduceerd tarief van 35 euro voor de hele dag. Zonder verslaglegging maar met professionele begeleiding voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Moet je zelf werken of wil je dat je zoon/dochter een keer een dag HBplus kan ervaren? Voel je welkom! We hanteren de reguliere tijden van 9.00u tot 15.00u

6

POLL: Interessant?

6 stemmen


hernieuwde kracht een blog door marieke laan buijsman

Hernieuwde kracht: Een blog door Marieke Laan-Buijsman

Hernieuwde kracht: Een blog door Marieke Laan-Buijsman, eigenaresse HBcentrum en hoogbegaafdheid.nl

5

POLL: Is het herkenbaar dat je mentale en fysieke gesteldheid soms hand in hand gaat bij hEDS?

5 stemmen


start zelf met hbkids hbplus en of hb r kt

Start zelf met HBkids, HBplus en/of HB-ráákt

Opleiding HB-professional Tijdens de jaarwisseling kwamen we met een "spoiler alert". Hierop nu een vervolg.. We gaan binnenkort op drie verschillende manieren onze diensten verspreiden: Via je eigen praktijk, als HBspot én als HBcentrum.

5

POLL: Is er behoefte aan het landelijk verspreiden van onze diensten?

5 stemmen


patricia hbspot enkhuizen wat vind jij belangrijk

Patricia, HBspot Enkhuizen: Wat vind jij belangrijk?

Patricia schreef onderstaande tekst op Facebook. Wat vind jij belangrijk? Tijdens onze diensten, trainingen en cursussen bespreken we de verschillen tussen trouw zijn aan jezelf, trouw zijn aan de groep(scode), "code-hoppen" en de gevolgen van de keuzes die je (al dan niet bewust) op welk moment maakt. Verjaardagen zijn hier een mooi voorbeeld van.. Wat vind jij belangrijk?

5

POLL: Wat vind jij belangrijk?

5 stemmen


deze zomer hbkamp en leuke andere activiteiten

Deze zomer; HBkamp en leuke andere activiteiten

Wij blijven thuis deze zomer! En dat betekent dus ook dat er extra veel activiteiten worden georganiseerd <3 Hieronder het overzicht van onze hoofdvestiging in Hoogkarspel:

5

POLL: Welke activiteit zou jouw zoon of dochter leuk vinden?

5 stemmen


13 diagnoses gek

13 diagnoses gek

Dit programma komt even behoorlijk binnen.. Ik ken iets teveel kinderen zoals Jason. Kinderen met bizar veel labels maar ook kinderen die voor langere periodes in de isoleer hebben gezeten op school of waarvoor wij de laatste halte zijn voordat ze voor een langere periode worden opgenomen bij een psychiatrische instelling. Tot nu toe is het bij bijna alle kinderen gelukt om ze weer stabiel te krijgen binnen HBplus.

5

POLL: Kwam dit programma bij jou ook behoorlijk binnen?

5 stemmen


training tot hb docent

Training tot HB-docent

Training tot HB-docent: Start in september 2024 Ben jij een leerkracht in het primair of voortgezet onderwijs, een intern begeleider of een andere onderwijsprofessional die zich wil specialiseren in hoogbegaafdheid? Onze training tot HB-docent biedt de perfecte kans om je kennis en vaardigheden te verdiepen en hoogbegaafde leerlingen optimaal te ondersteunen.

5

POLL: Is dit iets voor de leraar/lerares van uw kinderen?

5 stemmen


zo stop je negatieve gedachten

Zo stop je negatieve gedachten!

“I didn’t get invited to Julie’s party… I’m such a loser.” “I missed the bus… nothing ever goes my way.” “My science teacher wants to see me… I must be in trouble.” These are the thoughts of a high school student named James. You wouldn’t know it from his thoughts, but James is actually pretty popular and gets decent grades.

5

POLL: Ken jij een HB'er met veel negatieve gedachten?

5 stemmen


extra losse groep van hbkids in lelystad

Extra losse groep van HBkids in Lelystad

Extra HBkids ingepland in de kerstvakantie! Schrijf je nu in voor de activiteit op 3 januari door een mail te sturen naar anneloes@hbcentrum.nl.

4

POLL: Kom je ook?

4 stemmen


surviving the holidays with a house full of gifted folks

Surviving the holidays with a house full of gifted folks

The holidays are a time for rest and relaxation – if you can find a minute between making travel arrangements, hosting family and friends visiting from out-of-town, and finding the perfect gift for everyone on your list! The stresses that inevitably accompany the holidays can be especially challenging for individuals with intensities. To help you embrace the spirit of the holidays and ensure that everyone has a merry time (even you!), here are a few tips for surviving the upcoming snowstorm.

4

POLL: Ervaar jij de kerstdagen als stressvol?

4 stemmen


vandaag in het nieuws greta thunberg rolmodel voor mensen met autisme ze ziet ...

Vandaag in het nieuws: Greta Thunberg rolmodel voor mensen met autisme: 'Ze ziet ...

"Haar passie voor het milieu en haar gedrevenheid hebben niet zo zeer te maken met haar autisme, maar met haar hoogbegaafdheid", zegt Karol Henke van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. "Haar autisme is bijzaak, haar gedrevenheid voor milieu is hoofdzaak."

4

POLL: Wie heeft er ook zo eentje thuis zitten? (Mogelijk 'iets' minder fanatiek)

4 stemmen


hbkamp op 8 en 9 februari. nog enkele plaatsen beschikbaar

HBkamp op 8 en 9 februari. Nog enkele plaatsen beschikbaar!

Ons vorige HBkamp was een groot succes. De kinderen wilden graag weer een HBkamp na de Cito-periode. Natuurlijk gaan wij aan deze wens tegemoetkomen! Tot ziens in Hoogkarspel (Noord-Holland) op 8 en 9 februari? HBkamp is geschikt voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen van 4 tot 18 jaar oud.

4

POLL: Interesse?

4 stemmen


herkenbaar

Herkenbaar?

-

4

POLL: Herkenbaar?

4 stemmen


goede voornemens binnenkort onze nieuwe planning online

Goede voornemens: Binnenkort onze nieuwe planning online!

Tijdens de eerste drie jaar van HBcentrum hebben we steeds een lange-termijn-planning van meerdere jaren gemaakt. De laatste twee jaar werden we enigszins opgeslokt door de grote stroom aan klanten, de verhuizing en het ontwikkelen van ons aanbod voor HBcollege. Het is ons goede voornemen om nu ruim de tijd te nemen om de websites te vernieuwen en te updaten.

4

POLL: Kun jij ook zo blij worden van het maken van een planning?

4 stemmen


novilo en vo op niveau organiseren een studiereis naar de vs

Novilo en VO op Niveau organiseren een studiereis naar de VS!

Hoogbegaafdheid wordt overal op de wereld anders gezien. Daarnaast zijn er heel diverse scholen en projecten voor hoogbegaafde leerlingen. Eén van de landen waar we veel van kunnen leren, is de Verenigde Staten. Hier zijn diverse universiteiten en duizenden scholen iedere dag bezig met het verzorgen van het beste onderwijs voor de ‘gifted and talented’, zoals ze het daar noemen. Maar hoe ziet dat onderwijs er dan uit, en vooral: wat kunnen wij er als Nederlandse onderwijsprofessionals van leren? Daarvoor gaan we op reis naar Amerika!

4

POLL: Wil jij graag mee op deze studiereis?

4 stemmen


omdenken doodle boy

Omdenken: Doodle boy

Joe (10 jaar) bleef maar tekenen in de klas. Zijn docenten vonden het een beetje irritant, op een gegeven moment moest hij zelfs helemaal stoppen met doodlen in de klas. Een restaurant zag er echter wel wat in!

4

POLL: Kent een ook een kind dat graag "doodled"?

4 stemmen


hbcentrum in intelligente lockdown de kwartjes vallen.

HBcentrum in 'intelligente' lockdown: De kwartjes vallen.

HBcentrum in 'intelligente' lockdown. Voor ons letterlijk en figuurlijk.. Onder deze naam komen binnenkort 5 vlogs uit en via ons platform 'hoogbegaafdheid.nl' zullen we jullie op de hoogte houden van de huidige stand van zaken. We hebben bijna mei-vakantie en dit lijkt ons een goed moment om te reflecteren en vooruit te kijken. We denken uitgebreid na over een mogelijke '1.5 meter samenleving' binnen HBcentrum en we streven ernaar om hierbij rekening te houden met de wensen en behoeften van onze cliënten.

4

POLL: In welke online activiteit heb je interesse? Mail naar info@hoogbegaafdheid.nl

4 stemmen


hb professional arnold appelman schrijft een veelzeggend boek

HB-professional Arnold Appelman schrijft een veelzeggend boek!

Deze week kreeg ik dit prachtige boekje in mijn handen gedrukt. Uiteraard met een treffende persoonlijke boodschap van opa Arnold: Onze oudste HB-professional met misschien wel de meest uitgesproken mening. Al vaker heb ik zijn gedichten gedeeld en nu heeft hij samen met zijn broer en zwager dit boek geschreven. De nuchtere blik van deze hoogbegaafde West-Fries zal menigeen verbaasd doen staan. Het liefst zou ik een paar van zijn overpeinzingen met jullie delen maar eigenlijk vind ik dat iedereen dit boekje moet aanschaffen. Gewoon, omdat liefde en logica simpelweg beter werkt dan vergaderen en touwtrekkerij. Super trots op je Arnold!

4

POLL: Gaat u het boekje bestellen?

4 stemmen


je eigen pi ata maken bij hbplus
4

POLL:

4 stemmen


winactie

Winactie! ??

Winactie! 🥳 Zaterdag 21 september vieren wij ons 10-jarig jubileum. Dát verdient een feestje in Hoogkarspel, maar ook een winactie! De 10 winnaars worden op deze feestelijke dag bekend gemaakt. Wat moet je doen: - Deel deze post op je social media; - Like “Centrum voor Hoogbegaafdheid” op Facebook en/of “HBcentrum” op Instagram en/of Tiktok; - Ga naar onze website (www.hoogbegaafdheid.nl) en kijk wat je het liefste wilt winnen en voor wie; - Mail naar winactie@hbcentrum.nl en vertel ons wat je wilt winnen met een passende motivatie. Het team van HBcentrum gaat iedere motivatie lezen. We zullen samen vijf winnaars kiezen en vijf winnaars loten. Spannend! Veel succes 🤞🏼 #foryoupage #winactie #jubileum #winnaars #hoogbegaafdheid #hoogbegaafd

3

POLL:

3 stemmen


gratis activiteiten tijdens de week van de hoogbegaafdheid

Gratis activiteiten tijdens de week van de hoogbegaafdheid

Gisteren is de week van de hoogbegaafdheid weer van start gegaan. Uiteraard dragen wij deze week een warm hart toe en bieden wij gratis activiteiten aan.

3

POLL: Gaan we je deze week zien?

3 stemmen


eens

Eens?

HB'ers zijn vaak heel eerlijk. Té eerlijk..

3

POLL: Herkenbaar?

3 stemmen


congresdag vrijdag 20 maart het hoogbegaafde kind tot bloei

Congresdag vrijdag 20 maart: Het Hoogbegaafde Kind tot Bloei

De congresdag staat dit jaar in het teken van Het Hoogbegaafde Kind tot Bloei. We kijken naar hoogbegaafdheid vanuit drie verschillende perspectieven: dubbel bijzonder, sociaal/emotioneel en onderwijs. Je kunt tijdens de dag zelf je programma samenstellen en één thema volgen of juist van allemaal een beetje. Het congres is voor iedereen toegankelijk, of je nu talentbegeleider, leerkracht of ouder (of iets heel anders) bent. Er zijn sessies op basisniveau en meer gevorderd niveau.

3

POLL: Ga jij je aanmelden?

3 stemmen


100 words of wisdom joy navan

100 Words of Wisdom: Joy Navan

By Joy Navan.

3

POLL: Herkent u bovenstaande gevoelens?

3 stemmen


waarom haalden de ouders van wonderkind laurent 9 hem van de tu eindhoven

Waarom haalden de ouders van wonderkind Laurent (9) hem van de TU Eindhoven?

Vandaag zijn de ouders van Laurent Simons te gast bij Pauw waardoor ook hun kant van het verhaal kan worden belicht.

3

POLL: Vindt u dat de school te ver is gegaan met de beschuldigingen?

3 stemmen


hbplus in 2020

HBplus in 2020

Het is bijna kerstvakantie en dan hebben we eindelijk ook weer tijd om onze website aan te passen 😉 Voor HBplus lopen we alvast even op de feiten vooruit zodat nieuwe cliënten nog individuele coaching kunnen aanvragen voor tijdens de winterstop. Na de intake en individuele coaching kunnen we goed inschatten welke groep van HBplus het beste past.

3

POLL: Heb je interesse in dagbesteding voor een kind/leerling?

3 stemmen


wat een goed idee toevallig ken ik een paar kinderen die deze brief geschreven konden hebben

Wat een goed idee! Toevallig ken ik een paar kinderen die deze brief geschreven konden hebben

Wat een goed idee! Toevallig ken ik een paar kinderen die deze brief geschreven konden hebben

3

POLL: Kent u ook dit soort kinderen?

3 stemmen


100 quirks of famous gifted people that will make you feel better about your own quirky kid

100 Quirks of Famous Gifted People (That Will Make You Feel Better About Your Own Quirky Kid)

100 Quirks of Famous Gifted People (That Will Make You Feel Better About Your Own Quirky Kid) If my son had a theme song, it would sound like nervous laughter. People often aren’t sure what to make of him. Is he being sarcastic? Is he being rude? Does he even know what he’s saying? Are those… dead bugs he’s displaying? Hasn’t he worn that hoodie every day this week? What’s with the stuffed monkey — isn’t he supposed to be some kind of genius? Yes. To all of it.

2

POLL: Herkenbaar?

2 stemmen


11 year old university of minnesota student pushes academic boundaries

11-year-old University of Minnesota student pushes academic boundaries

When Elliott Tanner was born 11 years ago, he was already holding his head up. Right away, his eyes would track his parents’ gaze. At 4 weeks old, he started rolling over. “We just thought this is how kids are,” said his mother, Michelle Tanner of St. Louis Park. “We just kept going, ‘Oh, isn’t this cute!’ ” By age 2 he was reading sight words, by 3 reading board books, by 5 reading high-school textbooks. His parents soon realized Elliott was different from other kids his age. His kindergarten classmates wanted to talk about superheroes; Elliott wanted to talk about quantum physics. His parents decided to home-school him.

2

POLL: Is deze mate van intellectuele gevoeligheid bekend voor u?

2 stemmen


gratis hbcaf

Gratis: HBcafé

Een heerlijk moment van ontspanning voor hoogbegaafde volwassenen

2

POLL: Komt u ook?

2 stemmen


adhara 8 volgt twee universitaire studies

ADHARA (8) VOLGT TWEE UNIVERSITAIRE STUDIES

De basisschool rondde Adhara Pérez (8) al af toen ze pas zes jaar was. Ze schreef een boek én volgt twee online universitaire studies. Haar droom is later astronaut worden.

2

POLL: Wat vindt u; Is dit het beste Adhara?

2 stemmen


de zijnswijzer marianne rietveld eind december cadeautje

De Zijnswijzer - Marianne Rietveld: Eind december cadeautje

EIND - DECEMBER - CADEAUTJE... GEEN VERZENDKOSTEN ... OMDAT...

2

POLL: Ga jij de Zijnswijzers vandaag nog bestellen?

2 stemmen


hoogbegaafde simone ik voelde me een last voor de uva

Hoogbegaafde Simone: ‘Ik voelde me een last voor de UvA’

De Amsterdamse student Simone Eringfeld rondde in drie jaar tijd drie bachelorstudies af. Maar haar studietijd werd vooral gekenmerkt door een strijd tegen de bureaucratie. De VVD heeft Kamervragen gesteld over de begeleiding van universiteiten aan hoogbegaafde studenten. Raounak Khaddari10 januari 2020, 11:35

2

POLL: Voelde jij je gehoord tijdens je studie?

2 stemmen


meneer aart rust in vrede

'Meneer Aart', rust in vrede

Veel sterkte voor de nabestaanden van Aart Staartjes. Wie is er niet groot geworden met Meneer Aart?

2

POLL: Wie is er niet groot geworden met meneer Aart

2 stemmen


fijne feestdagen

Fijne feestdagen!

Na de feestdagen nog behoefte aan tips en informatie bij hoogbegaafdheid? Kijk dan eens op www.hbraakt.nl

2

POLL: Heb je ervaring met "meltdowns" tijdens de feestdagen

2 stemmen


afgelast gratis presentatie over maatwerk met hbplus

Afgelast: gratis presentatie over maatwerk met HBplus

Evenement beschrijving HBplus: Ieder hoogbegaafd kind in de eigen regio naar school met maatwerk dankzij externe dagbesteding.

2

POLL: Interessant?

2 stemmen


pret bij skik

Pret bij “Skik”

Oók van dieren kun je leren.

2

POLL:

2 stemmen


autonomie

Autonomie

E van 7 jaar die op school nooit een moeilijker boek mag lezen maakt een 3D puzzel voor 14+ Zo trots, hij werkt, de vleugels en de bloem bewegen door tandwielen die precies passen. E laat zien dat ze een lange concentratie heeft en uitdagend werk aan kan, mits ze uitgedaagd wordt.

2

POLL:

2 stemmen


algebra in het engels

Algebra in het Engels

2

POLL:

2 stemmen


afgelopen weken hebben we gewerkt aan perfectionisme en faalangst

Afgelopen weken hebben we gewerkt aan perfectionisme en faalangst

Afgelopen weken hebben we gewerkt aan perfectionisme en faalangst. Als project eindigden we met het zelf maken van een vaas, waarbij het hele proces meteen in werking kwam, maar waarbij nu de strategie meteen werd aangepast of soms zelfs gekeken werd naar een ander effect wat misschien nog wel mooier was dan het vooraf bedachte plan van de jongeren. En toen kwam de vraag: “Joke mogen we asjeblieft naar de tulpenvelden? Dat lijkt ons zo mooi en dan hebben we meteen mooie bloemen voor in de vaas alvast voor Moederdag”. Natuurlijk, onmiddellijk de plannen gewijzigd en afgereisd naar de polder waar we heel hartelijk werden ontvangen. Wij wensen jullie een hele fijne en welverdiende meivakantie. 🥰🤩💪

2

POLL:

2 stemmen


n g geen bevrijdingsdag voor onze schildpad bloosje

Nóg geen “Bevrijdingsdag” voor onze schildpad “Bloosje”

Vandaag nog geen "Bevrijdingsdag" voor onze schildpad Bloosje. Deze naam kreeg ze van de kinderen van HBkids omdat ze van die mooie blozende wangetjes heeft 😊 Haar buitenverblijf is bijna klaar en dan kan ze daar in de zomer lekker zonnen en zwemmen 🌞 Wisten jullie dat: - Bloosje al bijna tien jaar mijn grote steun en toeverlaat is op kantoor? - Dat ze af en toe denkt dat ze een hondje is en in de ochtend graag op haar hoofd wordt gekriebeld? - Dat ze in het water blijft spartelen als je dat per ongeluk een ochtend vergeet? 🫣 - Dat ze met haar schild tegen haar verblijf gaat tikken als ze wil slapen en het licht uit moet? - Dat de kinderen van HBcentrum dol op haar zijn? ❤️ #schildpad #Bloosje #HBkids #zomer #HBcentrum #Bevrijdingsdag Today still no "Liberation Day" for our turtle Bloosje/Blush. She got this name from the children of HBkids because she has those beautiful blushing cheeks 😊 Her outdoor enclosure is almost ready, and then she can enjoy sunbathing and swimming there in the summer 🌞 Did you know: - Bloosje/Blush has been my great support at the office for almost ten years? - That she sometimes thinks she's a little dog and likes to have her head scratched in the morning? - That she keeps splashing in the water if you accidentally forget it one morning? 🫣 - That she taps her shell against her enclosure when she wants to sleep and the light needs to be turned off? - That the children of HBcentrum adore her? ❤️ #turtle #Bloosje #Blush #HBkids #summer #HBcentrum #LiberationDay Hoy todavía no es "Día de la Liberación" para nuestra tortuga Bloosje/Blush. Recibió este nombre de los niños de HBkids porque tiene esas hermosas mejillas sonrojadas 😊 Su recinto al aire libre está casi listo y luego podrá tomar sol y nadar allí en verano 🌞 ¿Sabías que: - Bloosje/Blush ha sido mi gran apoyo en la oficina durante casi diez años? - ¿Que a veces piensa que es un perrito y le gusta que le acaricien la cabeza por la mañana? - ¿Que sigue chapoteando en el agua si te olvidas de ello una mañana? 🫣 - ¿Que golpea su caparazón contra su recinto cuando quiere dormir y la luz debe apagarse? - ¿Que los niños de HBcentrum la adoran? ❤️ #tortuga #Bloosje #Blush #HBkids #verano #HBcentrum #DíadelaLiberación Hoje ainda não é o "Dia da Libertação" para nossa tartaruga Bloosje/Blush. Ela recebeu esse nome das crianças da HBkids porque tem aquelas lindas bochechas coradas 😊 Seu recinto ao ar livre está quase pronto e então ela poderá tomar sol e nadar lá no verão 🌞 Você sabia: - Bloosje/Blush tem sido meu grande apoio no escritório por quase dez anos? - Que às vezes ela pensa que é um cachorrinho e gosta de ter a cabeça coçada de manhã? - Que ela continua espirrando na água se você esquecer uma manhã? 🫣 - Que ela bate sua concha contra seu recinto quando quer dormir e a luz precisa ser apagada? - Que as crianças do HBcentrum a adoram? ❤️ #tartaruga #Bloosje #Blush #HBkids #verão #HBcentrum #DiadaLiberdade

2

POLL:

2 stemmen


update vernieuwde teksten op onze website

Update! Vernieuwde teksten op onze website

We hebben de teksten op de pagina van HBplus volledig vernieuwd! Neem een kijkje op www.hbplus.nl en ontdek alles over onze ontwikkelingsgerichte zorg voor hoogbegaafde kinderen en jongeren. 🎓✨ Bij HBplus bieden we gepersonaliseerd maatwerk in groepsverband met ontwikkelingsgelijken, zowel fysiek als online. Samen met ouders en scholen werken we eraan om schooluitval te voorkomen of te doorbreken. Ook zijn we een veilige haven voor thuiszitters. Onze gediplomeerde HB-professionals en docenten zorgen voor een warme, liefdevolle omgeving waar kinderen zich gehoord, gezien en begrepen voelen. #HBplus #Hoogbegaafd #Onderwijs #Ontwikkeling #Maatwerk #Thuiszitters #Schooluitval #PsychoEducatie #Workshops #Ouders #School #Jeugdzorg #Hoogkarspel #Tuitjenhorn #Itens #Lelystad #Zelfvertrouwen #HBcollege #Nederland Neem een kijkje en laat je inspireren! 🌟

2

POLL:

2 stemmen


hbkamp is terug

HBkamp is terug!

🌟 We zijn terug! Na een periode van afwezigheid zijn we verheugd om aan te kondigen dat HBkamp in het nieuwe schooljaar 2024/2025 weer van start gaat! Tijdens de moeilijke coronaperiode hebben we gezinnen ondersteund door tijdens elke vakantie en bijna ieder weekend HBkamp te organiseren. Zo konden we hoogbegaafde kinderen uit hun isolement halen en hen een leuke en leerzame tijd bezorgen. 🏫 Maar dat is niet alles! Wist je dat we elke schooldag open zijn voor HBplus en 's avonds en in het weekend vaak een aanbod hebben van HBcollege? We zijn er altijd voor de hoogbegaafde gemeenschap, en nu, na de verhuizing van Arno, Marieke, Patricia en Danny, zijn we klaar om weer een stap vooruit te zetten. 🚀 Het begint dus weer te kriebelen! De kinderen vragen steeds vaker wanneer we weer een kamp kunnen organiseren. Na de zomervakantie gaan we voorzichtig van start met een aantal kampen. Denk aan een "toneelkamp", een algemeen HBkamp voor alle leeftijden (4 tot 14 jaar) met activiteiten zoals programmeren, kajakken, hutten bouwen en veel autonomie, of een tienerkamp (14+). We zijn vastbesloten om in schooljaar 2024/2025 minstens deze drie kampen aan te bieden, in het weekend of in een vakantie. 📆 Interesse? Laat het ons weten! Stuur ons alvast een mailtje naar info [at] hbcentrum . nl om je interesse kenbaar te maken. Zo kunnen we de kinderen alvast vrijblijvend indelen en ontvang je direct updates zodra de data bekend zijn. Vergeet niet om bij het aanmelden de persoonlijke doelen, leeftijd en interesses van je kind te vermelden. Dit helpt ons om de groepen optimaal samen te stellen en de psycho-educatie af te stemmen. 📝 Kinderen die al deelnemen aan HBplus kunnen hun huidige doelen voortzetten. Voor diegenen die na HBplus weer volledig naar school zijn gegaan maar graag terug willen komen voor een kamp, kunnen ouders de doelen aanpassen in ons portaal. Hetzelfde geldt voor toppers van HBkids💕 🔍 Meer informatie? Bezoek onze website: www.hbkamp.nl. Maar wacht niet te lang, want we kunnen waarschijnlijk slechts maximaal drie kampen organiseren. Snel aanmelden is dus aan te raden! Alle mailtjes voor de zomervakantie nemen we serieus in overweging. #HBkamp #hoogbegaafdheid #persoonlijkedoelen #kinderkamp #schooljaar2024/2025 #psychoeducatie #HBplus #autonomie #aanmelding

1

POLL:

1 stemmen


poll joost klein

Poll Joost Klein

Natuurlijk stellen we geen diagnose op basis van een aantal kenmerken van een persoon. Bij het "centrum voor hoogbegaafdheid" doen we dat zeker niet, en al helemaal niet ongevraagd. Toch voelden we gisteren de behoefte om namens HBcentrum een poll te houden om Joost Klein een hart onder de riem te steken na de diskwalificatie, vooral omdat hij vooraf duidelijk zijn grenzen had aangegeven bij het camerapersoneel. Het is zwaar om voor zoveel mensen op te treden, zeker met emotionele lading. Daarna even geen camera’s lijkt me een redelijke en duidelijke grens. Er was gisteren nog geen duidelijkheid over de details van de aanvaring, behalve dat hij werd gediskwalificeerd. Ik vroeg me af hoe onze gemiddelde cliënten zouden reageren als hun grenzen niet werden gerespecteerd, en dat bracht me op het idee van de poll. Deze grote hoeveelheid reacties had ik nooit verwacht maar het maakt wel duidelijk dat ik niet de enige was waarbij een aantal alarmbellen gingen rinkelen. Want wat doet deze hele situatie met zijn rechtvaardigheidsgevoel? Inclusiviteit, begrip voor diversiteit en wederzijds respect lijkt niet echt aanwezig te zijn. Ik zal proberen om alle reacties samen te vatten in een aantal quotes. Nogmaals, we doen niet aan diagnoses op basis van krantenartikelen, maar ik vind wel dat er meer naar de persoon achter het verhaal mag worden gekeken. #HBcentrum #inclusiviteit #joostklein #europapa #songfestival2024 #hoogbegaafdheid #respect #grenzen #respecteergrenzen #steundiversiteit #neurodivergentie

1

POLL:

1 stemmen


POLL:

1 stemmen


relatie tussen hoogbegaafdheid en reumatische klachten

Relatie tussen hoogbegaafdheid en reumatische klachten

🌟 Welkom bij HBcentrum, waar we al tien jaar hoogbegaafde kinderen/(jong)volwassenen ondersteunen! 💡 Onze reis begon tien jaar geleden met groepen voor ontwikkelingsgelijken, en van daaruit is ons huidige aanbod gegroeid, met diensten zoals HBplus, HBkids, HBkamp en ons opleidingscentrum HBcollege. 📚 Voor kinderen van HBplus bieden we aangepaste programma's die tegemoetkomen aan hun unieke behoeften. Meestal gaat dit om het aanvullen van hiaten na versnelling of het aanbieden van extra uitdaging zodat ze in hun eigen klas kunnen blijven. Tevens hebben we veel ervaring met schooltrauma en bieden we ook mogelijkheden om te “unschoolen”. Sommige kinderen komen fulltime bij ons. Veelal is er dan sprake van een verlies aan concentratie door reumatische klachten wat schoolgang lastiger maakt. 🧠 Hoewel wetenschappelijke consensus over het directe verband tussen reumatische klachten en hoogbegaafdheid nog steeds gaande is, suggereert onderzoek een mogelijke relatie tussen stressgevoeligheid en somatische klachten, zoals reumatische aandoeningen, bij hoogbegaafde individuen. Tevens zien wij bij deze doelgroep vaker de diagnose hEDS of HSD waarvoor een paar jaar geleden ook een aanwijzing is gevonden bij DNA-onderzoek wat nog verder wordt onderzocht. Wanneer de luchtvochtigheid hoog is, kan dit de symptomen van hEDS en HSD verergeren, voornamelijk vanwege de impact op het bindweefsel en de gewrichten. Hoog vochtigheidsniveau kan leiden tot zwelling en ontsteking van de gewrichten, waardoor de mobiliteit en het comfort van mensen met hEDS en HSD worden aangetast. Bovendien kan het leiden tot een verhoogd gevoel van stijfheid en pijn in de gewrichten, wat de dagelijkse activiteiten kan bemoeilijken. Daarom ervaren mensen met hEDS en HSD vaak ongemak en een toename van symptomen tijdens periodes van hoge luchtvochtigheid of “wisselvallig” weer. Bij HBcentrum erkennen we het belang van het aanpakken van het holistische welzijn van onze cliënten, inclusief factoren die hun fysieke gezondheid kunnen beïnvloeden. 🧠 Wist je dat de juiste luchtvochtigheid de concentratie van veel hoogbegaafde kinderen kan verbeteren? En dat de mogelijkheid tot het functioneren naar hun potentie veel doet met hun zelfbeeld en mindset? Bij HBcentrum streven we ernaar om iedere hoogbegaafde leerling te kunnen bieden wat er nodig kan zijn om gelukkig hoogbegaafd te zijn. Inclusief het verkennen van mogelijkheden in landen zoals Spanje, Ibiza en Portugal (Algarve), waar een stabiel klimaat gunstig kan zijn voor hun welzijn. Voor één van onze cliënten hebben we al een maatwerkprogramma gemaakt waarbij we met regelmaat in het vliegtuig stappen. In oktober twee weken ibiza, in december twee weken Portugal, in januari twee weken Portugal, in April 10 dagen Ibiza en in Juni 10 dagen Ibiza. Er is de diagnose fybromyalgie gesteld naast de uitzonderlijke begaafdheid. Op dit moment is er sprake van het benutten van de volledige potentie en een zeer gelukkige student die binnenkort zal starten met colleges aan de universiteit. Hierdoor zal er in de toekomst sprake zijn van vrijstellingen en dus meer vrije tijd zodra er sprake is van inschrijving. Hierdoor zal het terugkeren van de klachten hopelijk minimaal zijn. Hierbij een voorbeeld van een dag HBplus in Portugal: ontbijten, strandwandeling bij zonsopkomst, online onderwijs, hiken, lunchen, fitness, online onderwijs, zwemmen, online onderwijs, avondeten, strandwandeling bij zonsondergang, spelletjes spelen in een pub/restaurant en contact maken met reizigers vanuit de hele wereld, slapen. In het weekend heb je dan ruimte om het gebied verder te verkennen. ☀️ Onze focus ligt niet alleen op fysieke locaties; we bieden ook online onderwijs aan, waardoor hoogbegaafde kinderen van over de hele wereld kunnen profiteren van ons curriculum. 🏖️ Daarnaast bieden we een scala aan online cursussen, trainingen en onze opleiding HB-professional om zowel ouders als professionals te ondersteunen bij het begrijpen en begeleiden van hoogbegaafde kinderen. 💬 We kijken verder dan de horizon en staan open voor samenwerking met mensen die zich in het buitenland bevinden en met ons willen meedenken. Of het nu gaat om huisvesting, of om hoogbegaafde kinderen die mogelijk willen aansluiten, we streven ernaar om voor elke doelgroep (binnen de groep hoogbegaafden) de beste oplossingen te vinden, zodat ze zich eindelijk volledig gelukkig kunnen voelen. #HBcentrum #Hoogbegaafdheid #HBcollege #OnderwijsOpMaat #GelukkigKinderen #InternationaalOnderwijs #HBplus #Concentratie #DroogKlimaat #Ibiza #Portugal #Spanje #ReumatischeKlachten #Fybromyalgie #hEDS #HSD 🌟 Welcome to HBcentrum, where we've been supporting gifted children/(young) adults for a decade! 💡 Our journey began ten years ago with peer groups for gifted individuals, and from there, our current offerings have expanded to include services like HBplus, HBkids, HBkamp, and our educational center HBcollege. 📚 For children in HBplus, we offer tailored programs that cater to their unique needs. This often involves filling gaps after acceleration or providing additional challenges so they can remain in their own classrooms. We also have extensive experience with school trauma and offer opportunities for "school re-entry." Some children join us full-time, often experiencing difficulty concentrating due to rheumatic complaints, which can make schooling more challenging. 🧠 While scientific consensus on the direct link between rheumatic complaints and giftedness is still ongoing, research suggests a possible relationship between stress sensitivity and somatic complaints, such as rheumatic conditions, in gifted individuals. We also see a higher prevalence of diagnoses like hEDS or HSD within this group, for which genetic evidence was found a few years ago, further under investigation. When humidity is high, it can exacerbate symptoms of hEDS and HSD, primarily due to its impact on connective tissue and joints. High humidity levels can lead to joint swelling and inflammation, affecting the mobility and comfort of those with hEDS and HSD. Additionally, it can result in increased stiffness and joint pain, making daily activities more challenging. Therefore, individuals with hEDS and HSD often experience discomfort and an increase in symptoms during periods of high humidity or "unpredictable" weather. At HBcentrum, we recognize the importance of addressing the holistic well-being of our clients, including factors that may affect their physical health. 🧠 Did you know that the right humidity can improve the concentration of many gifted children? And that the ability to function up to their potential greatly impacts their self-esteem and mindset? At HBcentrum, we strive to provide every gifted student with what they may need to be happily gifted, including exploring opportunities in countries like Spain, Ibiza, and Portugal (Algarve), where a stable climate can be beneficial to their well-being. We've already created a customized program for one of our clients, involving regular flights. In October, two weeks in Ibiza, in December, two weeks in Portugal, in January, two weeks in Portugal, in April, 10 days in Ibiza, and in June, 10 days in Ibiza. The diagnosis of fibromyalgia has been made alongside exceptional giftedness. Currently, there is the utilization of full potential and a very happy student who will soon start university classes. As a result, there will be exemptions in the future, allowing for more free time upon enrollment. Hopefully, this will minimize the recurrence of symptoms. Here's an example of a day in HBplus in Portugal: breakfast, sunrise beach walk, online education, hiking, lunch, fitness, online education, swimming, online education, dinner, sunset beach walk, playing games in a pub/restaurant, and connecting with travelers from around the world, followed by sleep. On weekends, you have the opportunity to explore the area further. ☀️ Our focus isn't limited to physical locations; we also offer online education, allowing gifted children worldwide to benefit from our curriculum. 🏖️ Additionally, we offer a range of online courses, training, and our HB-professional education to support both parents and professionals in understanding and guiding gifted children. 💬 We look beyond the horizon and are open to collaboration with individuals abroad who want to brainstorm with us, whether it's about housing or gifted children who may want to join us. We strive to find the best solutions for every subgroup (within the gifted population) so they can finally feel fully happy. #HBcentrum #Giftedness #HBcollege #TailoredEducation #HappyChildren #InternationalEducation #HBplus #Concentration #DryClimate #Ibiza #Portugal #Spain #RheumaticConditions #Fibromyalgia #hEDS #HSD 🌟 ¡Bienvenidos a HBcentrum, donde apoyamos a niños/adultos superdotados desde hace una década! 💡 Nuestro viaje comenzó hace diez años con grupos de pares para individuos superdotados, y desde entonces, nuestra oferta actual ha crecido, incluyendo servicios como HBplus, HBkids, HBkamp y nuestro centro educativo HBcollege. 📚 Para los niños en HBplus, ofrecemos programas personalizados que satisfacen sus necesidades únicas. Esto a menudo implica llenar vacíos después de la aceleración o proporcionar desafíos adicionales para que puedan permanecer en sus propias aulas. También tenemos una amplia experiencia con el trauma escolar y ofrecemos oportunidades de "reintegración escolar". Algunos niños se unen a nosotros a tiempo completo, a menudo experimentando dificultades para concentrarse debido a problemas reumáticos, lo que puede dificultar la escolarización. 🧠 Aunque el consenso científico sobre la relación directa entre los problemas reumáticos y la superdotación aún está en curso, la investigación sugiere una posible relación entre la sensibilidad al estrés y los problemas somáticos, como las afecciones reumáticas, en individuos superdotados. También observamos una mayor prevalencia de diagnósticos como hEDS o HSD dentro de este grupo, para los cuales se encontró evidencia genética hace unos años, aún en investigación. Cuando la humedad es alta, puede exacerbar los síntomas de hEDS y HSD, principalmente debido a su impacto en el tejido conectivo y las articulaciones. Los niveles elevados de humedad pueden provocar hinchazón e inflamación de las articulaciones, afectando la movilidad y el confort de quienes padecen hEDS y HSD. Además, puede resultar en un aumento de la rigidez y el dolor articular, dificultando las actividades diarias. Por lo tanto, las personas con hEDS y HSD a menudo experimentan molestias y un aumento de los síntomas durante períodos de alta humedad o clima "impredecible". En HBcentrum, reconocemos la importancia de abordar el bienestar holístico de nuestros clientes, incluidos los factores que pueden afectar su salud física. 🧠 ¿Sabías que la humedad adecuada puede mejorar la concentración de muchos niños superdotados? ¿Y que la capacidad para funcionar hasta su potencial impacta en gran medida su autoestima y mentalidad? En HBcentrum, nos esforzamos por brindar a cada estudiante superdotado lo que pueda necesitar para ser felizmente superdotado, incluida la exploración de oportunidades en países como España, Ibiza y Portugal (Algarve), donde un clima estable puede ser beneficioso para su bienestar. Ya hemos creado un programa personalizado para uno de nuestros clientes, que implica vuelos regulares. En octubre, dos semanas en Ibiza, en diciembre, dos semanas en Portugal, en enero, dos semanas en Portugal, en abril, 10 días en Ibiza, y en junio, 10 días en Ibiza. Se ha realizado el diagnóstico de fibromialgia junto con una superdotación excepcional. Actualmente, se está aprovechando el potencial completo y un estudiante muy feliz que pronto comenzará clases universitarias. Como resultado, habrá exenciones en el futuro, lo que permitirá más tiempo libre al momento de la inscripción. Con suerte, esto minimizará la recurrencia de los síntomas. Aquí hay un ejemplo de un día en HBplus en Portugal: desayuno, paseo por la playa al amanecer, educación en línea, senderismo, almuerzo, ejercicio, educación en línea, natación, educación en línea, cena, paseo por la playa al atardecer, jugar juegos en un pub/restaurante y conectar con viajeros de todo el mundo, seguido de dormir. Los fines de semana, tienes la oportunidad de explorar más la zona. ☀️ Nuestro enfoque no se limita a ubicaciones físicas; también ofrecemos educación en línea, permitiendo que los niños superdotados de todo el mundo se beneficien de nuestro plan de estudios. 🏖️ Además, ofrecemos una variedad de cursos en línea, capacitaciones y nuestra educación de HB-profesional para apoyar tanto a padres como a profesionales en la comprensión y orientación de niños superdotados. 💬 Miramos más allá del horizonte y estamos abiertos a la colaboración con personas en el extranjero que quieran intercambiar ideas con nosotros, ya sea sobre vivienda o sobre niños superdotados que puedan querer unirse. Nos esforzamos por encontrar las mejores soluciones para cada subgrupo (dentro de la población superdotada) para que finalmente puedan sentirse completamente felices. #HBcentrum #Superdotación #HBcollege #EducaciónAdaptada #NiñosFelices #EducaciónInternacional #HBplus #Concentración #ClimaSeco #Ibiza #Portugal #España #ProblemasReumáticos #Fibromialgia #hEDS #HSD 🌟 Bem-vindos ao HBcentrum, onde apoiamos crianças/adultos superdotados há uma década! 💡 Nossa jornada começou há dez anos com grupos de pares para indivíduos superdotados, e desde então, nossa oferta atual cresceu, incluindo serviços como HBplus, HBkids, HBkamp e nosso centro educacional HBcollege. 📚 Para as crianças em HBplus, oferecemos programas personalizados que atendem às suas necessidades únicas. Isso geralmente envolve preencher lacunas após a aceleração ou fornecer desafios adicionais para que possam permanecer em suas próprias salas de aula. Também temos muita experiência com o trauma escolar e oferecemos oportunidades de "reintegração escolar". Alguns crianças se juntam a nós em tempo integral, frequentemente experimentando dificuldades de concentração devido a problemas reumáticos, o que pode dificultar a escolarização. 🧠 Embora o consenso científico sobre a relação direta entre problemas reumáticos e superdotação ainda esteja em curso, a pesquisa sugere uma possível relação entre sensibilidade ao estresse e problemas somáticos, como doenças reumáticas, em indivíduos superdotados. Também observamos uma maior prevalência de diagnósticos como hEDS ou HSD dentro deste grupo, para os quais foi encontrada evidência genética alguns anos atrás, ainda em pesquisa. Quando a umidade é alta, pode agravar os sintomas de hEDS e HSD, principalmente devido ao seu impacto no tecido conjuntivo e nas articulações. Níveis elevados de umidade podem causar inchaço e inflamação das articulações, afetando a mobilidade e o conforto de quem sofre de hEDS e HSD. Além disso, pode resultar em um aumento da rigidez e dor nas articulações, dificultando as atividades diárias. Portanto, pessoas com hEDS e HSD frequentemente experimentam desconforto e aumento dos sintomas durante períodos de alta umidade ou clima "imprevisível". No HBcentrum, reconhecemos a importância de abordar o bem-estar holístico de nossos clientes, incluindo fatores que podem afetar sua saúde física. 🧠 Sabia que a umidade adequada pode melhorar a concentração de muitas crianças superdotadas? E que a capacidade de funcionar até seu potencial impacta significativamente sua autoestima e mentalidade? No HBcentrum, nos esforçamos para oferecer a cada aluno superdotado o que pode ser necessário para ser felizmente superdotado, incluindo a exploração de oportunidades em países como Espanha, Ibiza e Portugal (Algarve), onde um clima estável pode ser benéfico para o seu bem-estar. Já criamos um programa personalizado para um de nossos clientes, envolvendo voos regulares. Em outubro, duas semanas em Ibiza, em dezembro, duas semanas em Portugal, em janeiro, duas semanas em Portugal, em abril, 10 dias em Ibiza, e em junho, 10 dias em Ibiza. O diagnóstico de fibromialgia foi feito junto com uma superdotação excepcional. Atualmente, está sendo aproveitado o potencial completo e um estudante muito feliz que em breve começará as aulas universitárias. Como resultado, haverá isenções no futuro, permitindo mais tempo livre no momento da inscrição. Com sorte, isso minimizará a recorrência dos sintomas. Aqui está um exemplo de um dia no HBplus em Portugal: café da manhã, passeio pela praia ao nascer do sol, educação online, caminhada, almoço, exercício, educação online, natação, educação online, jantar, passeio pela praia ao pôr do sol, jogar jogos em um pub/restaurante e se conectar com viajantes de todo o mundo, seguido de dormir. Nos fins de semana, você tem a oportunidade de explorar mais a área. ☀️ Nosso foco não se limita a locais físicos; também oferecemos educação online, permitindo que crianças superdotadas de todo o mundo se beneficiem de nosso currículo. 🏖️ Além disso, oferecemos uma variedade de cursos online, treinamentos e nossa educação profissional de HB para apoiar tanto os pais quanto os profissionais na compreensão e orientação de crianças superdotadas. 💬 Olhamos além do horizonte e estamos abertos à colaboração com pessoas no exterior que desejam trocar ideias conosco, seja sobre moradia ou sobre crianças superdotadas que podem querer se juntar. Nos esforçamos para encontrar as melhores soluções para cada subgrupo (dentro da população superdotada) para que finalmente possam se sentir completamente felizes. #HBcentrum #Superdotação #HBcollege #EducaçãoPersonalizada #CriançasFelizes #EducaçãoInternacional #HBplus #Concentração #ClimaSeco #Ibiza #Portugal #Espanha #ProblemasReumáticos #Fibromialgia #hEDS #HSD

1

POLL:

1 stemmen


wat een prachtige dag hebben we gehad met de kinderen van hbplus

Wat een prachtige dag hebben we gehad met de kinderen van HBplus

🌸✨ Wat een prachtige dag hebben we gehad met de kinderen van HBplus! Samen zijn we langs verschillende “stalletjes langs de weg” gegaan waar we schitterende pioenrozen hebben gekocht om het personeel van HBcentrum een warm en bloemenrijk Pinksteren toe te wensen. 💐❤️ We willen ook al onze volgers een liefdevol Pinksterweekend toewensen! 🌷🌟 Deze week was erg druk voor ons team met de staatsexamens en de nieuwe aanmeldingen voor HBplus. Voor onze nieuwe cliënten hebben we maatwerkplannen geschreven en lange- en kortetermijndoelen opgesteld. We leven mee met iedereen die (staats)examen doet en hopen dat jullie dit weekend de rust kunnen pakken die jullie verdienen. Na Pinksteren kunnen we er weer met volle kracht tegenaan! 💪📚 Daarnaast zijn we druk bezig met het optimaliseren van onze website. De tekst voor HBplus is verbeterd en we werken nu aan de pagina van onze opleiding tot HB-professional. Neem alvast een kijkje en laat je inspireren! Er zijn nog een paar plekjes beschikbaar voor de opleiding die op woensdagmiddag 18 september van start gaat. 🖥️🔍 Hier zijn een paar quotes van deelnemers om jullie te motiveren: 1. “Wat een enorme kennis wordt hier doorgegeven op een overzichtelijke en behapbare manier. De persoonlijke praktijkvoorbeelden van de docenten maken het nog inzichtelijker.” 2. “De opleiding biedt veel inzichten in de denk- en gevoelswereld van hoogbegaafden. Het top-down leren en de praktische handvatten waren zeer waardevol.” 3. “De mix van deelnemers zorgt voor een rijke uitwisseling van ervaringen. De trainers zijn ervaringsdeskundig en staan open voor feedback, wat de opleiding zeer waardevol maakt.” Meld je snel aan via aanmelden.hbcentrum.nl en ontwikkel je tot een HB-professional! 🚀 www.hbprofessional.nl. #HBplus #HBcentrum #Hoogbegaafdheid #Pinksteren #Staatsexamens #OpleidingHBProfessional #HBkids #HBlife #Onderwijs #Coaching #PersoonlijkeOntwikkeling #Maatwerk #Bloemen #Pioenrozen #Pinksterweekend

1

POLL:

1 stemmen


POLL:

1 stemmen


gezocht vakidioot

Gezocht: Vakidioot!

Ben jij gepassioneerd over biologie, wiskunde, geschiedenis, economie of maatschappijleer? Wil jij jouw liefde voor jouw vak delen met nieuwsgierige, hoogbegaafde toppers? In het Nederlands maar voor sommige leerlingen ook in het Engels? Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde, getalenteerde en energieke leraar die niet alleen een expert is in zijn vakgebied, maar ook het vermogen heeft om hoogbegaafde kinderen te inspireren en uit te dagen. Bij ons geloven we in de kracht van autonomie en maatwerkonderwijs. Samen met jou willen we een omgeving creëren waarin elk kind wordt aangemoedigd om zijn eigen leertraject vorm te geven en zijn talenten te ontdekken. Vereisten: - Passie voor onderwijs en het werken met hoogbegaafde kinderen/tieners. - Expertise op het gebied van biologie, wiskunde, geschiedenis, economie of maatschappijleer. - Creativiteit, geduld en het vermogen om complexe concepten op een boeiende manier over te brengen. - Bereidheid om samen te werken met collega’s en ouders om het beste onderwijs te bieden. - Vaardigheid in het samenstellen van maatwerkplannen die aansluiten bij de individuele behoeften en interesses van elke leerling. Waar: Centrum voor Hoogbegaafdheid Noordervoert 55 en Zuiderwijzend 21 in Hoogkarspel Contact: info [at] hbcentrum . nl Samen bouwen we aan een toekomst vol ontdekkingen, uitdagingen en zelfontplooiing! #vakidioot #docentgeschiedenis #gesciedenis #docentbiologie #biologie #docenteconomie # economie #docentwiskunde #wiskunde #docentmaatschappijleer #maatschappijleer #teacher #gifted #hoogbegaafdheid #giftedchildren

1

POLL:

1 stemmen


scheerschuim bij hbplus

Scheerschuim bij HBplus

In een kleurrijk klaslokaal, gevuld met gelach en enthousiasme, ontdekken kinderen een nieuwe manier om te schrijven - in scheerschuim! Met stralende ogen en nieuwsgierige handen, duiken ze in dit speelse avontuur, waar creativiteit en verbeelding samenkomen. Het schrijven in scheerschuim is niet alleen een leuke en boeiende activiteit, maar het biedt ook tal van voordelen voor de ontwikkeling van jonge geesten. Terwijl hun vingers door de zachte schuimige textuur glijden, ervaren ze sensorische stimulatie die hun zintuigen prikkelt en hun tastzin versterkt. Terwijl ze hun favoriete letters en woorden vormen, oefenen ze niet alleen hun schrijfvaardigheden, maar stimuleren ze ook hun creatieve expressie en taalontwikkeling. Het schrijven in scheerschuim is een hands-on benadering van leren die kinderen aanmoedigt om te experimenteren, fouten te maken en te groeien in hun schrijfvaardigheden. Na een ochtend vol ontdekkingen en schrijfoefeningen, trekken de kinderen naar buiten, naar de stralende zon en de vrolijke geluiden van de speeltuin. Met roze wangen en stralende glimlachen genieten ze van de frisse lucht en het spelen onder de warme zonnestralen. Terwijl ze klimmen, rennen en lachen, laten ze hun energie de vrije loop en creëren ze kostbare herinneringen die hen nog lang zullen bijblijven. Dus laten we samen schrijven, spelen en ontdekken, onder de zon en in het schuim, want elk moment is een kans om te leren, te groeien en te stralen! #hoogbegaafdheid #maatwerk #schrijveninscheerschuim #speeltuin #schrijven #fijnemotoriek #fijnemotoriekoefenen #enjoylife #behappy #sunshine

1

POLL:

1 stemmen


hiaten in basisschoolkennis in kaart

Hiaten in basisschoolkennis in kaart

J. straalde van enthousiasme terwijl ze pingpongballen aan een touwtje liet dansen, een simpel proefje dat de complexiteit van trillingen onthulde. Met elke beweging werden natuurkundige concepten tastbaar en boeiend. Haar ogen fonkelden van plezier terwijl ze de wereld van wetenschap verkende. Na haar experiment dook J. in een nieuwe uitdaging, dit keer samen met juf Tanja. Samen brachten ze de hiaten in haar basisschoolkennis in kaart, een eerste stap naar een gepersonaliseerd leertraject voor het komende schooljaar, mogelijk met versnelling per vakgebied. Voor hoogbegaafde kinderen zoals J. is maatwerk cruciaal, aangezien ze snel leren en een top-down aanpak vereisen. J. illustreert niet alleen het belang van gepersonaliseerd leren voor hoogbegaafde kinderen, maar ook het fenomeen van asynchrone ontwikkeling. Deze kinderen kunnen op verschillende gebieden een ongelijke ontwikkeling vertonen, waarbij ze op sommige vlakken ver vooruit zijn op hun leeftijdsgenoten, terwijl ze op andere terreinen juist achter kunnen blijven. Het begrijpen van deze asynchrone ontwikkeling is essentieel voor het creëren van effectieve leerplannen die recht doen aan de unieke behoeften van deze leerlingen. Ouders die hun kind willen aanmelden voor HBplus voor het nieuwe schooljaar worden aangemoedigd om nu al stappen te zetten. Door vroegtijdig de hiaten te identificeren, is er voldoende tijd om een op maat gemaakt plan te ontwikkelen, zodat elk kind kan gedijen. Geniet van een ontspannen meivakantie, boordevol leermomenten en avonturen. #Hoogbegaafdheid #Maatwerk #fyp #Onderwijs #Versnelling |HBplus: hoogbegaafdheid plus|, |Juf Tanja|, |Trillingen|, |Pingpongbal experiment

1

POLL:

1 stemmen


welkom bij hbplus

Welkom bij HBplus!

Welkom bij HBplus! Bij ons draait alles om het ondersteunen van hoogbegaafde kinderen op hun reis naar geluk en het optimaal benutten van hun potentieel. Al tien jaar lang bieden we een breed scala aan diensten, speciaal ontworpen om hoogbegaafde leerlingen te helpen bij het (her)vinden van plezier in leren en het omarmen van hun hoogbegaafdheid. Onze ervaren coaches en docenten begeleiden elk kind op zijn/haar unieke pad, met aandacht voor zowel intellectuele uitdagingen als emotionele groei. Van individueel maatwerk tijdens schooltijd tot stimulerende peergroups en grensverleggend online onderwijs, we voorzien in alle behoeften van hoogbegaafde leerlingen. Daarnaast hebben we veel ervaring in het ondersteunen van “twice-exceptional” leerlingen, die naast een zeer hoog IQ ook te maken hebben met uitdagingen zoals autisme, dyslexie, AD(H)D, of andere leer- en ontwikkelingsverschillen. Binnen onze peergroups treffen ze peers met een gelijkwaardige sociale leeftijd, wat bijdraagt aan een veilige en uitdagende omgeving waarin ze zich kunnen ontwikkelen.Bij HBplus gebruiken we niet alleen de gebruikelijke methoden om hiaten op te sporen en te versnellen, maar we passen ook soms andere methoden toe dan op school gebruikelijk is om herhaling te voorkomen. We gaan ook regelmatig met de kinderen naar buiten en plannen activiteiten om op andere manieren aan hun doelen te werken dan vanuit de boeken. Bovendien bieden we bij HBplus een warme en inclusieve gemeenschap waarin hoogbegaafde kinderen zich thuis voelen. Voor kinderen die thuiszitten, biedt HBplus een waardevolle mogelijkheid om toch de “normale dingen” zoals Sinterklaas, kerst en Pasen gezellig samen te vieren, omringd door gelijkgestemden en ondersteund door ons ervaren team. HBplus is beschikbaar op verschillende locaties, waaronder Hoogkarspel, Lelystad, Alkmaar en Itens. Maar ook bieden we online mogelijkheden aan, waardoor hoogbegaafde leerlingen vanuit het hele land (of zelfs de hele wereld)

1

POLL:

1 stemmen


waar is hbplus vandaag

Waar is HBplus vandaag?

1

POLL:

1 stemmen


op woensdagmiddag 18 september 2024 starten we weer met onze opleiding tot hb professional.

Op woensdagmiddag 18 september 2024 starten we weer met onze opleiding tot HB-professional.

Op woensdagmiddag 18 september 2024 starten we weer met onze opleiding tot HB-professional. De opleiding wordt hybride aangeboden - online én vanaf de Noordervoert 55 in Hoogkarspel. Stuur bij interesse een mail naar: opleidingen@hbcentrum.nl Of meld je direct aan via: aanmelden.hbcentrum.nl Het Centrum voor Hoogbegaafdheid is een door de overheid erkende Instelling voor kort beroepsonderwijs, wij staan geregistreerd bij het CRKBO. Welke kennis heb je nodig om hoogbegaafde kinderen/volwassenen optimale hulp te kunnen bieden? Dit is de vraag die wij ons team van hoogbegaafde professionals hebben gesteld. Samen zijn we tot een opleiding van 10 avonden gekomen. Kijk voor meer informatie op: www.hbprofessional.nl Recensie: 8-2-2024 Wat een enorme kennis wordt hier doorgegeven en dat op een hele overzichtelijke en behapbare manier. Prachtige uitdagende opdrachten met fijne realistische en persoonlijke feedback. Ik heb genoten van de persoonlijke praktijkvoorbeelden van de docenten, dat heeft het voor mij nog inzichtelijker gemaakt hoe complex sommige situaties kunnen zijn. Ik heb ontzettend veel respect voor de docenten en hoe goed zij een luisterend oor bieden maar ook “horen” wat je niet zegt en daardoor net even beter tot de kern doordringen van wat je eigenlijk bedoelt. De interactie tussen de cursisten heb ik als heel fijn ervaren, ieder hun eigen achtergrond en motivatie maakte het nog interessanter. De aanwezige humor en empathie hebben het voor mij compleet gemaakt, heel waardevol! Voor iedereen die deze opleiding gaat volgen, heel veel plezier en succes en super bedankt dat je de (U)hb-‘er weer een stukje op weg wilt helpen! #foryourpage #foryou #hbcollege #hbprofessional #hoogbegaafd #hoogbegaafdheid #opleiding #crkbo #meldjenuaan #schooljaar20242025 Meld je nu aan voor onze opleiding HB-professional, nieuwe data voor schooljaar 2024/2025, eindelijk op de woensdagmiddag mogelijk, zowel online als op locatie, mogelijk ook op zaterdagmiddag voor schooljaar 2025/2026.

1

POLL:

1 stemmen


we zijn nog steeds lekker aan het klussen in de tuin op de noordervoert

We zijn nog steeds lekker aan het klussen in de tuin op de Noordervoert

We zijn nog steeds lekker aan het klussen in de tuin op de Noordervoert 💪🏼 #foryourpage #foryou #hoogbegaafd #hoogbegaafdheid #hbcentrum #hbcollege #hbplus #peergroups #kenniscentrum #darudesandstorm [klussen in de tuin, pauzeren aan het water, mooie tuin voor HBcentrum en HBcollege, kennis over hoogbegaafdheid delen, hoogbegaafde kinderen en volwassenen helpen, kennis delen voor familie, leerkrachten en zorgmedewerkers, individuele begeleiding, straks ook me mogelijk vanuit deze tuin aan het water]

1

POLL:

1 stemmen


vandaag een dagje proefstuderen bij psychology in english

Vandaag een dagje proefstuderen bij “psychology in English”

Vandaag een dagje proefstuderen bij “psychology in English”. De ultieme droom van de jongens van HBplus die online hun lessen in Amerika volgen. #foryourpage #foryou #hbcentrum #hbplus #motivatie #uva #psychology #excited #motivated #proefstuderen [studeren in Amsterdam, volledig in het Engels, hopelijk mooie aansluiting met de lessen psychology in Amerika]

1

POLL:

1 stemmen


bij hbplus in hoogkarspel was j. proefjes aan het doen voor nask

Bij HBplus in Hoogkarspel was J. proefjes aan het doen voor NASK

Vandaag gingen we online vanaf Cala Vadella. Bij HBplus in Hoogkarspel was J. proefjes aan het doen voor NASK. Ondertussen was iedereen met zijn eigen maatwerkplan bezig, zowel in Hoogkarspel als in Itens en Ibiza. Vandaag stond hier Algebra op het programma en is er even ingebeld met Patricia. Morgen staat een online meeting met Joke op het programma. Er is hard gewerkt en hier konden we naderhand even snorkelen. Tot de wind draaide en de zee overspoeld werd met kwallen 🤭 Dat was meteen een leuke toevoeging voor biologie 🙂 Het is goed om gewoon fysiek weer op het eiland te zijn en onze plannen bespreekbaar te maken. Er is hier echt wel animo voor een HBcentrum 🥰 Tot morgen allemaal! #calavadella🌴☀️ #canjaume #onlineonderwijs #vadellathai #manolito #workhardplayhard #ibiza2024 #snorkelen #kwallen #algebra

1

POLL:

1 stemmen


informatie avond over faalangst en perfectionisme bij hoogbegaafdheid

informatie avond over faalangst en perfectionisme bij hoogbegaafdheid

Gisterenavond was onze informatie avond over faalangst en perfectionisme bij hoogbegaafdheid. We hadden zowel fysiek als online hele fijne en betrokken deelnemers. Dank jullie wel! In september starten we met de reeks van dertig online informatiebijeenkomsten. Zie link in bio. Als je ze alle dertig hebt gevolgd dan kan er worden ingeschreven voor de praktijkdag en de mogelijkheid om huiswerk in te leveren voor het diploma “HB-professional”. De meeste deelnemers zullen een paar avonden volgen en dit is natuurlijk ook prima. De autonomie die we aan de leerlingen van HBplus geven die zetten we graag voort binnen HBcollege. Op Ibiza hadden we vandaag een relatief rustig dagje. We zijn even naar Las Dalias geweest en waren daarna supporter van de Ibiza Marathon. We hebben de afgelopen dagen veel Nederlanders gesproken en ze hebben ons aangeraden om het gebied rondom “Morna International College” te bekijken. Veel Nederlandse en internationale leerlingen gaan hier naar school en de rustige prikkelvrije omgeving schijnt ook zeer geschikt te zijn voor een HBcentrum. We zijn de marothonlopers gevolgd en kwamen de school al snel tegen. We zien ons inderdaad wel lesgeven met wat dieren en fruitbomen op het erf 🙂 Wat een prachtig gebied! Het zou toch mooi zijn als we er in de toekomst voor kunnen zorgen dat de studenten op Ibiza kunnen blijven en niet naar het vasteland hoeven te gaan. Mocht iemand een leuke finca ter beschikking hebben dan horen we het natuurlijk graag 🤭🤫🙃 We hebben de dag afgesloten op de kartbaan. Ook deze vorm van uitdaging wordt altijd zeer gewaardeerd. #lasdaliasibiza #hoogbegaafdheid #faalangst #perfectionisme #onlineonderwijs #mornainternationalcollege #ibizamarathon2024 #aloevera #karten #informatieavond

1

POLL:

1 stemmen


online hbplus en daarna toeren

Online HBplus en daarna toeren

We zijn gisterenavond aangekomen op Ibiza ❤️ Vanmorgen natuurlijk eerst inloggen voor HBplus maar daarna konden we toeren. We hebben toch maar een auto gehuurd zodat we zoveel mogelijk kunnen zien zodra de lessen klaar zijn. In het weekend hoeven we niet in te loggen en dan gaan we op Formentera wel een scootertje huren. Zoals beloofd: Hierbij een blik op ons avontuur. Njoy! #foryou #foryoupage #hbplus #hbcentrum #ibiza #puntaarabi #ibizastad #santaeularia #minicooper

1

POLL:

1 stemmen


tocht naar atlantis

Tocht naar Atlantis

In dit filmpje zien jullie een paar foto’s van onze tocht naar Atlantis in oktober. Het was even wennen aan de laatste update van Adobe Express maar het is ook wel weer handig dat je nu wat makkelijker foto’s aan je filmpje kunt toevoegen 🙂 In deze reel nemen we jullie ook mee op onze terugreis naar Nederland. We gingen weg bij een prachtige zonsondergang en kwamen aan in Nederland tijdens een hagelbui 🥶 Sinds onze thuiskomst zijn er alweer veel ontwikkelingen bij HBcentrum en ik zal jullie daar meer over vertellen zodra de tijd daar rijp voor is. Ondertussen ben ik ook op wat huisjes aan het reageren op Ibiza maar ik ben niet de enige 🤭😬 Tips zijn dus altijd nog welkom! #aeroporto #ibiza #sunrise #atlantisibiza #hippyvibes #sessalinesibiza #hbplus #hbcentrum #hoogbegaafdheid #fyp #gifted #flyinghome volg @hbcentrum voor informatie over ons maatwerk voor hoogbegaafde kinderen, de peergroups en kampen. Tevens delen we data, recensies en quotes van onze opleidingen, cursussen, informatie avonden en trainingen. Ibiza | werkvakantie | inspiratie | hoogbegaafdheid | maatwerk | follow @hbcentrum for information about our tailor-made solutions for gifted children, peer groups and camps. We also share data, reviews and quotes from our courses, information evenings and training courses. | gifted | peergroups | ibiza | Aeroporto | plane | inspiration

1

POLL:

1 stemmen


lingo

Lingo

Autonomie Spelend leren Intrinsieke motivatie Leren lezen Spelling Getallen Doorzetten Fouten maken is noodzakelijk

1

POLL:

1 stemmen


nieuwe dienst

Nieuwe dienst!

Zojuist de domeinnaam van onze nieuwste dienst vastgelegd! Nog drie maandjes geduld en dan kunnen we het met jullie delen. #foryou #foryoupage #sunshine #nieuwedienst #uniekinnederland #hoogbegaafd #hoogbegaafdheid

1

POLL:

1 stemmen


voorlopig de laatste kans op de vrijdagavond hb docent

Voorlopig de laatste kans op de vrijdagavond: HB-docent

Na de zomervakantie wordt HB-docent op zaterdag en woensdagmiddag aangeboden. De nieuwe planning komt zo speidig mogelijk onine

1

POLL:

1 stemmen


je wordt toch instant blij van zo n grappig schaap

"je wordt toch instant blij van zo’n grappig schaap!"

De kinderen van HBplus zijn naar de kinderboerderij, je wordt toch instant blij van zo’n grappig schaap! #foryou #foryoupage #schaap #kinderboerderij #hbplus #hbcentrum #hoogbegaafd #hoogbegaafdheid #funny #kinderboerderij

1

POLL:

1 stemmen


met hbplus naar de kinderboerderij ontprikkelen in de zon

Met HBplus naar de kinderboerderij, ontprikkelen in de zon

met HBplus naar de kinderboerderij, ontprikkelen in de zon, genieten van het voorjaar, paaseieren zoeken #foryou #foryoupage #hbplus #hbcentrum #kinderboerderij #eieren #pasen #chickensong #centrumvoorhoogbegaafdheid #bijnapasen

1

POLL:

1 stemmen


bomenplantdag in fryslan

'Bomenplantdag' in Fryslan

De jongeren van HBplus Fryslan willen meer planten in de omgeving. Daarom hebben wij vandaag extra bomen geplant tijdens de 'bomenplantdag'.

1

POLL:

1 stemmen


just another day at the office

Just another day at the office

nog steeds met de planning van HBcollege bezig, ondertussen is het zand gebracht voor de tuin op de Noordervoert, dat wordt klussen met Pasen, dan hopelijk met een zonnetje #foryou #foryoupage #rain #raingoaway #gardening #planningmaken #hbcentrum #hoogbegaafd #hoogbegaafdheid #zand

1

POLL:

1 stemmen


gezellige paasbrunch met hbplus

Gezellige paasbrunch met HBplus

HBcentrum wenst iedereen alvast een vrolijk Pasen, gezellige paasbrunch #foryou #foryoupage #eastereggparade #paasbrunch #hbcentrum #centrumvoorhoogbegaafdheid #hbplus #hoogbegaafd #hoogbegaafdheid #gezelligheid #pasen

1

POLL:

1 stemmen


POLL:

1 stemmen


POLL:

1 stemmen


samen koken bij hbplus

Samen koken bij HBplus

1

POLL:

1 stemmen


informatieavond faalangst en perfectionisme

Informatieavond; faalangst en perfectionisme

#foryou #foryoupage #hbcentrum #hbcollege #faalangst #perfectionisme #hbavond #perfectpink

1

POLL:

1 stemmen


POLL:

1 stemmen


POLL:

1 stemmen


hbcentrum na de mei vakantie

HBcentrum na de mei-vakantie

Na de mei-vakantie gaan we heel voorzichtig onze deuren weer openen voor de dagbesteding. In eerste instantie voor een klein groepje kinderen en een paar collega's. Aanstaande zaterdag staat er een (online) vergadering op de planning waarbij we met ons team de huidige stand van zaken zullen doorspreken:

1

POLL: Ben je door de huidige situatie geïnteresseerd geraakt in een online dienst? Zo ja, mail gaan naar info@hoogbegaafdheid.nl

1 stemmen


we zitten weer klaar voor de vrijblijvende inloop

We zitten weer klaar voor de vrijblijvende inloop

Kom je ook? Elke donderdag van 10 tot 11 op de Noordervoert 55 te Hoogkarspel

1

POLL: Kom je ook?

1 stemmen


nieuwe functie op de website

Nieuwe functie op de website!

Vanaf vandaag kun je ons elke dag volgen op onze eigen social media pagina.

1

POLL:

1 stemmen


hbcentrum flevoland deelt uit tijdens de feestdagen

HBcentrum Flevoland deelt uit tijdens de feestdagen!

HBcentrum Flevoland: Anneloes deelt uit tijdens de feestdagen

1

POLL: Tot ziens bij HBcentrum Flevoland?

1 stemmen


anxiety a playlist to calm the mind from a music therapist

Anxiety: a playlist to calm the mind from a music therapist

It may seem like we are living in an age of anxiety, where feeling worried, upset and stressed has become the norm. But we should remember that anxiety is a natural human response to situations. It comes when we are not sure what is going to happen, or when we feel under threat. And even mild anxiety can have a negative effect on our ability to lead a productive life. It can interfere with being able to enjoy the simple things in life.

1

POLL: Heeft u ook last van angsten?

1 stemmen


POLL: Wie herinnert zich dit ook?

1 stemmen


innovatie in het onderwijs is dat wel nodig

Innovatie in het onderwijs, is dat wel nodig?

‘Leren wat ertoe doet’ - Podcast van Tijl Koenderink (Novilo en School of Understanding) Dé podcast voor professionals die nóg meer uit de begeleiding van kinderen willen halen - lessen uit onze praktijk toepasbaar in die van jou.

1

POLL: Innovatie in het onderwijs, is dat wel nodig?

1 stemmen


waarom het zo belangrijk is dat kinderen leren luisteren naar hun lichaam

Waarom het zo belangrijk is dat kinderen leren luisteren naar hun lichaam

door Drees Koren Bron: Kiind Als je kinderen leert luisteren naar hun lichaam, kun je veel problemen voorkomen. Sterker nog: het is onmisbaar bij het opgroeien tot een zelfbewust en gelukkig groot mens. Esther Arends ontwikkelde een speciaal lesprogramma om kinderen (weer) te leren voelen en te luisteren naar hun lichaam.

1

POLL: Ben jij trouw aan jezelf?

1 stemmen


cursus hb r kt in hoogkarspel reeds gestart

Cursus: HB-ráákt! in Hoogkarspel (Reeds gestart)

Op het laatste moment zijn er twee plekjes vrijgekomen voor onze cursus HB-ráákt van aanstaande zaterdag. Wie schrijft zich nog snel in? Kijk voor meer informatie op www.hbraakt.nl Aanmelden: aanmelden.hbcentrum.nl

1

POLL: Bent u erbij?

1 stemmen


fijne feestdagen en de beste wensen voor 2020 3

Fijne feestdagen en de beste wensen voor 2020 <3

De kerstdagen staan voor de deur en we maken ons klaar voor de "winterstop". In 2020 zijn we weer terug met diverse activiteiten:

1

POLL: Tot ziens in 2020?

1 stemmen


hbkids kerstvakantie in lelystad

HBkids Kerstvakantie in Lelystad

Kom gezellig in de kerstvakantie naar HBkids. Ontmoet nieuwe vriendjes uit de omgeving en geniet van de activiteit. Inschrijven kan tot 1 januari 2020 per mail anneloes@hbcentrum.nl

-

POLL: Kom je ook?

0 stemmen


wilt u meepraten over passend onderwijs meld u dan aan

Wilt u meepraten over passend onderwijs? Meld u dan aan!

Heeft u ervaringen met passend onderwijs? En wilt u deze met ons delen? Ouders & Onderwijs organiseert in januari drie bijeenkomsten om over dit onderwerp mee te praten.

-

POLL: Doe jij mee?

0 stemmen


when giftedness becomes a burden

When Giftedness Becomes a Burden

Herkenbaar.. Er wordt veel over geschreven maar (nog) weinig mee gedaan. Daarom zijn wij onze diensten gestart.

-

POLL: Herkenbaar?

0 stemmen


bij hbplus vieren wij het chinees nieuwjaar

Bij HBplus vieren wij het chinees nieuwjaar

In het Mandarijn zeggen ze gong xi fa cai(恭喜发财), waarmee je iemand een voorspoedig Nieuwjaar wenst. In het Kantonees is het gong hey fat choi.

-

POLL:

0 stemmen


win nu een lezing en workshop van chill pillow

Win nu een lezing en workshop van Chill Pillow

Zo'n 2.5 jaar geleden had ik het idee om met alle kinderen van HBkids en HBplus verzwaringskussens te gaan maken. Zelf ben ik niet zo handig met naald en draad en daarom zocht ik hulp hierbij. Ik wist dat de moeder van M. wel handig was en zo kwam het dat we samen ruim honderd verzwaringskussens konden maken. Deze spontane actie werd uiteindelijk de aanzet van een prachtige persoonlijke groei bij Patricia. Na jaren coaching door mij en Arno ging na deze activiteit definitief de knop om. Patricia ging de opleiding tot HB-professional bij ons volgen en startte haar eigen bedrijf " Chill pillow".

-

POLL: Interesse?

0 stemmen


waar gaat onze reis naar toe

Waar gaat onze reis naar toe?

-

POLL:

0 stemmen


iemand al een idee waar we zijn
-

POLL:

0 stemmen


POLL:

0 stemmen


parijs

Parijs!

-

POLL:

0 stemmen


parijs

Parijs!

-

POLL:

0 stemmen


bijna 25 kilometer gelopen

Bijna 25 kilometer gelopen

-

POLL:

0 stemmen


parijs je was geweldig

Parijs, je was geweldig

-

POLL:

0 stemmen


joke is op reis naar....

Joke is op reis naar....

Terschelling!

-

POLL:

0 stemmen


POLL:

0 stemmen


POLL:

0 stemmen


POLL:

0 stemmen


hbplus vandaag gaan we koken

HBplus: Vandaag gaan we koken

-

POLL:

0 stemmen


POLL:

0 stemmen


POLL:

0 stemmen


nieuwe recensie over onze opleiding hb professional

Nieuwe recensie over onze opleiding “HB-professional”

Wat een enorme kennis wordt hier doorgegeven en dat op een hele overzichtelijke en behapbare manier. Prachtige uitdagende opdrachten met fijne realistische en persoonlijke feedback. Ik heb genoten van de persoonlijke praktijkvoorbeelden van de docenten, dat heeft het voor mij nog inzichtelijker gemaakt hoe complex sommige situaties kunnen zijn. Ik heb ontzettend veel respect voor de docenten en hoe goed zij een luisterend oor bieden maar ook “horen” wat je niet zegt en daardoor net even beter tot de kern doordringen van wat je eigenlijk bedoelt. De interactie tussen de cursisten heb ik als heel fijn ervaren, ieder hun eigen achtergrond en motivatie maakte het nog interessanter. De aanwezige humor en empathie hebben het voor mij compleet gemaakt, heel waardevol! Voor iedereen die deze opleiding gaat volgen, heel veel plezier en succes en super bedankt dat je de (U)hb-‘er weer een stukje op weg wilt helpen!

-

POLL:

0 stemmen


jenga

Jenga

Behendigheid Rekenen Kleuren Tactisch spelen

-

POLL:

0 stemmen


binnen n minuut opgelost

Binnen één minuut opgelost

💪🏼😅🫣

-

POLL:

0 stemmen


goede start van de dag bij hbplus

Goede start van de dag bij HBplus

#tafeltennis #ontspannen #bewegen

-

POLL:

0 stemmen


programmeren bij hbplus

Programmeren bij HBplus

-

POLL:

0 stemmen


aardrijkskunde met bambi en teddy
-

POLL:

0 stemmen


santoska bij hbplus

Santoska bij HBplus

Santoska, automatiseren, rekenen tactiek.

-

POLL:

0 stemmen


ons terras wordt aangelegd

Ons terras wordt aangelegd

-

POLL:

0 stemmen


POLL:

0 stemmen


tot donderdag

Tot donderdag?

-

POLL:

0 stemmen


POLL:

0 stemmen


POLL:

0 stemmen


cadeaukaart van de beren

Cadeaukaart van 'de beren'

-

POLL:

0 stemmen


stage vanuit havo 4

Stage vanuit Havo 4

Eerst zelf naar HBplus en nu stage vanuit Havo 4; 'We zijn super trots op onze T.'

-

POLL:

0 stemmen


texelgevoel

Texelgevoel

-

POLL:

0 stemmen


POLL:

0 stemmen


van harte gefeliciteerd eline

Van harte gefeliciteerd Eline

-

POLL:

0 stemmen


hoe heet een ufo als je ontdekt wat het is

'Hoe heet een ufo als je ontdekt wat het is?'

#foryou #foryoupage #hbplus #centrumvoorhoogbegaafdheid #space #ufo #uhb

-

POLL:

0 stemmen


POLL:

0 stemmen


staatsexamens bij hbplus

Staatsexamens bij HBplus

-

POLL:

0 stemmen


leg je agenda alvast maar klaar

Leg je agenda alvast maar klaar

Leg je agenda alvast maar klaar 🥰 Straks komen de data online van: - HB-professional 24/25 - HBdocent 24/25 - HB-ráákt 24/25 - HBgezinswerker 24/25 - 30 informatie avonden 24/25 #foryou #foryoupage #pakalvastjeagenda #easter #easterbunny #hbcollege #hbprofessional #hbdocent #hbgezinswerker #hbráákt #informatieavond #hoogbegaafdheid #hoogbegaafd [straks komt ons nieuwe aanbod online, cursussen, opleiding en trainingen over hoogbegaafdheid, pak snel je agenda, planning voor het nieuwe schooljaar, krijg meer kennis over hoogbegaafdheid in 2024/2025]

-

POLL:

0 stemmen


hbplus starten we de paasdagen goed met de spelletjes van hbkamp

HBplus starten we de paasdagen goed met de spelletjes van HBkamp

Bij HBplus starten we de paasdagen goed met de spelletjes van HBkamp. Genieten, zeker met weerwolven van wakkerdam! Uiteraard nog even iets lekkers erbij en ze mogen kijken of ze de paaseieren uit de pinâta kunnen slaan 😃 #foryourpage #foryou #hbplus #hoogbegaafdheid #pasen #weerwolvenvanwakkerdam #pinâta #hbcentrum #centrumvoorhoogbegaafdheid

-

POLL:

0 stemmen


hele fijne paasdagen

hele fijne paasdagen

Het centrum voor hoogbegaafdheid wenst jullie allen hele fijne paasdagen toe ❤️ #foryourpage #foryou #paasdagen #pasen #sweetsformysweet #sugarformyhoney #hoogbegaafd #hoogbegaafdheid #hbcentrum #hbcollege [fijne paasdagen namens het centrum voor hoogbegaafdheid, voor dagbesteding, zorg, coaching, trainingen, cursussen en opleiding, peergroups en kampen]

-

POLL:

0 stemmen


hb docent is geschikt voor leerkrachten uit het primair en voortgezet onderwijs intern begeleiders en andere professionals uit het onderwijs

HB-docent is geschikt voor leerkrachten uit het primair en voortgezet onderwijs, intern begeleiders en andere professionals uit het onderwijs

De training tot HB-docent is geschikt voor leerkrachten uit het primair en voortgezet onderwijs, intern begeleiders en andere professionals uit het onderwijs die zich willen specialiseren in hoogbegaafdheid. We gaan vlot door de theorie, waarbij enige basiskennis uit het onderwijs gewenst is. Er komen diverse visies voorbij en we behandelen veel actuele onderwerpen die te maken hebben met hoogbegaafdheid. Alles wordt ondersteund door casussen uit de praktijk. Aan het eind van de training weet u hoe u hoogbegaafde leerlingen kunt herkennen, wat deze leerlingen nodig hebben en hoe u dit vorm kunt geven in het onderwijs. Er is ruimte om vragen te stellen en u krijgt de belangrijkste informatie mee om verder te bestuderen. U bent uiteindelijk in staat een eigen visie te vormen omtrent hoogbegaafdheid en dit te integreren in het onderwijs. #foryourpage #foryou #hbcollege #hbdocent #onderwijs #leerkrachten #cursus #hoogbegaafd #hoogbegaafdheid #aanbodschooljaar2425 [cursusaanbod schooljaar 2024/2025, cursus over hoogbegaafdheid voor docenten/leerkrachten, nu ook op woensdagmiddag en zaterdag]

-

POLL:

0 stemmen


we zijn klaar voor de paasbrunch van hbplus

we zijn klaar voor de paasbrunch van HBplus

#foryou #foryoupage #paasbrunch #lidl #chocolade #oompaloompa #hbplus #hoogbegaafdheid #hoogbegaafd #pasen [we zijn klaar voor de paasbrunch van HBplus, Lekker veel chocolade, pas op voor oompaloompa, centrum voor hoogbegaafdheid]

-

POLL:

0 stemmen


vandaag in onze hbplus

Vandaag in onze HBplus

#foryou #foryoupage #Swish #ruimtelijkinzicht #maximaalaantalstippen #velecombinaties #mindset #doorzetten #hbplus #hbcentrum

-

POLL:

0 stemmen


heerlijk creatief bezig zijn in het zonnetje

Heerlijk creatief bezig zijn in het zonnetje

#foryou #foryoupage #creatief #lente #zonnetje #ontspannen

-

POLL:

0 stemmen


hoogbegaafdheid raakt

Hoogbegaafdheid raakt

Hoogbegaafdheid raakt. Voor de hoogbegaafde persoon in kwestie is het belangrijk om met de hoogbegaafdheid om te kunnen gaan maar ook voor zijn/haar omgeving. Hoogbegaafdheid is niet alleen een hoge intelligentie. Juist de zijnskenmerken maken het zeer belangrijk dat kennis over hoogbegaafdheid wordt gedeeld en gevoelens omtrent de hoogbegaafdheid worden verwerkt. We benadrukken de positieve kanten van hoogbegaafdheid maar maken de negatieve kanten ook bespreekbaar. Deze cursus is speciaal voor iedereen die te maken heeft met hoogbegaafdheid. Dus ben je zelf hoogbegaafd of ken je iemand die hoogbegaafd blijkt te zijn? Dan is HB-ráákt iets voor jou! Het is een laagdrempelige cursus waar we vooral ingaan op de gevoelens die er soms bij komen kijken als iemand hoogbegaafd blijkt te zijn. Aan de hand van wetenschappelijke feiten worden zoveel mogelijk handvatten gegeven. #foryou #foryoupage #hoogbegaafd #hoogbegaafdheid #empathie #hbraakt #hbcollege #centrumvoorhoogbegaafdheid #hbcentrum #cursus #ouders #betrokkenen [cursus over hoogbegaafdheid, voor (groot)ouders, leerkrachten en andere betrokkenen, belangrijk onderdeel van je eigen proces]

-

POLL:

0 stemmen


project plestik huis

Project; 'plestik huis'

-

POLL:

0 stemmen


hbplus ging naar de kringloop

HBplus ging naar de kringloop

Een paar kinderen van HBplus zijn naar Noppes geweest om een paar leuke spellen te kopen. Eén spel spelen ze in het filmpje: reversi. Verder heeft Patricia vandaag het wereldspel bij iemand afgenomen en is iedereen weer hard aan het werk geweest met zijn/haar eigen maatwerkplan van HBplus. #noppes #charityshop #wereldspel #reversi #challenge #tactical #inzicht #hbplus #gifted #hoogbegaafdheid #hoogbegaafdekinderen tactisch spelen | wereldspel afrgenomen | weer veel nieuwe uitdaging dankzij Noppes | we kunnen nooit genoeg spellen hebben | volg ons via @hbcentrum

-

POLL:

0 stemmen


vroege avond in cala jondal en sa caleta

Vroege avond in Cala Jondal en Sa Caleta

Vroege avond in Cala Jondal en Sa Caleta. Heerlijk om nog even te wandelen voor zonsondergang. Wij gaan vandaag een beetje slaap inhalen en morgen vroeg weer op voor HBplus. #foryou #foryoupage #ibiza #hbcentrum #hoogbegaafdheid #hbplus #calajondal #sacaleta

-

POLL:

0 stemmen


vandaag bij hbplus online

Vandaag bij HBplus online

#nask #massaberekenen #centrumvoorhoogbegaafdheid #asynchroneontwikkeling #proefje #topdownonderwijs

-

POLL:

0 stemmen


vandaag was het een heerlijke relaxte zondag waarbij we niet hoefden in te loggen voor hbplus

Vandaag was het een heerlijke relaxte zondag waarbij we niet hoefden in te loggen voor HBplus

Vandaag was het een heerlijke relaxte zondag waarbij we niet hoefden in te loggen voor HBplus. We hadden al vroeg een scooter gehuurd en zijn naar Cala Salada gereden. Het was te druk op het strand om het snorkelen te filmen maar we hebben mooie vissen gezien 😉 Het begint ons nu na een paar dagen wel op te vallen dat het beduidend beter met ons gaat dankzij deze luchtvochtigheid. We hebben dan ook wel erg veel geluk met het mooie weer. Zeker voor april. We krijgen nu toch wel serieus ideeën om in april, mei, september en oktober iets te huren op Ibiza. Dan is de luchtvochtigheid het beste en veel HB’ers van HBplus hebben fybromyalgie of hEDS en kunnen er baat bij hebben. Natuurlijk moeten we nog goed nadenken over de uitvoering maar als iemand iets weet dat geschikt is om te huren dan mag je altijd even een dm sturen. Vooral het gebied tussen Cala Vadella en Santa Geertrudis spreekt ons erg aan. Na Cala Salada zijn we naar de Es Vedra gereden. Dat blijft voor ons toch altijd een mooie en magische plek. Na de late lunch bij Cala Vadella zijn we naar Cala Bassa gereden om van het avondzonnetje te genieten en nog heel even te snorkelen. Morgen staat Formentera op het programma. Eens kijken hoe daar de 5g of wifi is om ook nog wat schoolwerk te doen en in te loggen bij HBplus 😉 Fijne avond en alvast welterusten allemaal! #calasalada #esvedra #calavadella #calabassa #vespa #ibiza #instatraveling #beautyofnature #mobilephotography #iphonephotography

-

POLL:

0 stemmen


formentera blijft toch een prachtig eiland

Formentera blijft toch een prachtig eiland!

Qua bereikbaarheid en fasciliteiten heeft Ibiza zeker onze voorkeur voor een HBcentrum maar voor een dagtrip is het zeker aan te raden. De rust, de mooie stranden en rustigere wegen maken Formentera zeer geschikt om te ontprikkelen en er echt even helemaal uit te zijn. We zijn ook even naar de vuurtoren gereden waar een gedenkteken voor Jules Verne is geplaatst. Daarna was het alweer tijd om de boot terug te nemen. De zonsondergang vanaf de boot was echt prachtig! Vanaf de boot hebben we (zowel op de heen als terugweg) nog even schoolwerk gedaan. We hadden de langzame boot dus het was al een uur varen plus het wachten voor vertrek. Dit was op zich prima te doen. Op het strand scheen de zon te fel op het scherm dus toen zijn we lekker gaan ontspannen, zwemmen en snorkelen. Zo zie je ook dat maatwerk zeer belangrijk blijft en iedere hoogbegaafde leerling weer iets anders nodig heeft. Sommige leerlingen willen iedere dag in dezelfde ruimte zitten met allerlei vaste spulletjes binnen handbereik. Anderen gedijen weer goed bij zoveel mogelijk afwisseling en halen daar ook weer een uitdaging uit. Dit is ook de kracht van HBplus: automie, maatwerk en bereikbare persoonlijke doelen. Deze dag zijn de doelen in ieder geval ruimschoots behaald! #formentera #ibizaformentera #balearia #beach #happylife #sesilletes #julesverne #fardelamolaformentera #scooter #ferry #ibizastad #lovenature #hbplus #hoogbegaafdheid #maatwerk

-

POLL:

0 stemmen


onze laatste dag op ibiza was weer een zeer bijzondere dag

Onze laatste dag op Ibiza was weer een zeer bijzondere dag

We zijn eerst naar Ses Salines gegaan om het “bootwrak” te bekijken en daarna zijn we naar Cala Tarida gereden. We zouden eigenlijk naar Atlantis gaan maar de gevoelstemperatuur was 36 graden 😅 De “buurman” van ons hotel had deze week al de marathon van Ibiza gelopen en zelfs hij vond het wel een heftige tocht die dag ervoor. Zelf hebben we het in oktober gelopen/geklommen dus ik plak daarvan wel een paar filmpjes in de reel van morgen. De buurman gaf ons als tip om de “hippygrotten” te gaan zoeken die je vlakbij Atlantis kunt vinden. De eerste grot was snel gevonden maar er waren meer toeristen aan het zoeken die de tweede grot niet konden vinden. Ik zei voor de grap dat het handig was geweest als de buurman er nu zou zijn en prompt kwam hij op dat moment aangelopen😅 Samen met een paar Belgische toeristen zijn we naar de grot gegaan en het uitzicht op de Es Vedra was fenomenaal! Jullie hebben misschien al een foto in mijn verhaal voorbij zien komen 😉 Eén van de Belgische toeristen bleek in de jeugdzorg te werken met als doelgroep jongeren/jongvolwassen met AD(H)D/ASS en dan vaak in combinatie met een hoge intelligentie of hoogbegaafdheid. Oók dit was weer geen toeval en heel bijzonder. Ik kon even heerlijk kletsen en ondertussen heeft onze zoon de meest prachtige foto’s en filmpjes gemaakt van de zonsondergang. Er kwamen steeds meer mensen naar de open plek en er werd zelfs een barretje geregeld. Dat kun je toch wel een waardige afsluiting van een prachtige (werk)vakantie noemen. Je spreekt op zo’n dag ook veel mensen en dat sterkt me in het gevoel dat er een HBcentrum op Ibiza moet komen. De zaadjes zijn in ieder geval gepland en we denken nog even na over de uitvoering. Het filmpje werd te lang als ik alles van HBplus er nog tussen ging plakken maar dat maak ik in de loop van de week echt goed met jullie 💕 #sunset #sunsetlover #esvedra #calatarida #sessalinesibiza #hippyvibes #ibiza2024 #cave

-

POLL:

0 stemmen


POLL:

0 stemmen


ondertussen bij hbplus...

Ondertussen bij HBplus...

-

POLL:

0 stemmen


start gemaakt voor het paadje naar de deur

Start gemaakt voor het paadje naar de deur

Start gemaakt voor het paadje naar de deur ✅ Stucen ✅ Nieuwe vloer ✅ Todo: ombouwkast cv-ketel, plafond en muren witten, lamellen ophangen, deur & kozijnen schilderen, inbouwkast plaatsen en daarna verhuizen 💪🏼😅 #foryou #foryoupage #hbcentrum #verbouwen #klussen #steedsweereenstapjeverder #kantoortje #tuin #hoogbegaafdheid #gewoondoorgaan [we zijn weer lekker aan het klussen op de Noordervoert, het begint nu een beetje op een kantoortje te lijken, zelfs een start gemaakt met het paadje naar de deur]

-

POLL:

0 stemmen


vandaag eerst hbplus en daarna inpakken voor ibiza

Vandaag eerst HBplus en daarna inpakken voor Ibiza

Vandaag eerst HBplus en daarna inpakken voor Ibiza 😍 Altijd even keuzestress qua schoenen maar als we naar het weerbericht kijken dan zetten we vooral in op slippertjes 💕 Het wisselvallige weer in Nederland is redelijk vaak een onderwerp van gesprek bij HBcentrum. Veel kinderen bij HBplus hebben last van reumatische klachten en bij een droge luchtvochtigheid gaat dit beduidend beter. Dit is ook één van de redenen waarom we uiteindelijk graag een vestiging op Ibiza en in Portugal willen openen. Het weerbericht ziet er nu in ieder geval mooi uit en wij gaan testen of we meer energie/focus en minder pijn krijgen 🤞🏼😘 #fyp #foryoupage #ibiza #fybromyalgie #heds #hypermobiliteit #hypermobiliteitssyndroom #hoogbegaafdheid #ibiza #hbcentrum #hbplus

-

POLL:

0 stemmen


hb gezinswerker

HB-gezinswerker

De training tot HB-gezinswerker is vooral geschikt voor jeugdzorgmedewerkers, jeugdconsulenten, ggz medewerkers, (ortho)pedagogen en andere (jeugd)hulpverleners. Aan het eind van de training weet u hoe u hoogbegaafdheid kunt herkennen, de problematiek die voor kan komen, wat deze kinderen en gezinnen nodig hebben en hoe u qua hulpverlening aan kan sluiten bij deze gezinnen. Er is ruimte om vragen te stellen en u krijgt de belangrijkste informatie mee om verder te bestuderen. U bent uiteindelijk in staat een eigen visie te vormen omtrent hoogbegaafdheid en dit te integreren in de gezinshulpverlening. Door meer te weten over hoogbegaafdheid kunnen gezinnen die hiermee te maken hebben beter geholpen worden. Zij hebben in de praktijk vaak behoefte aan een andere aanpak en de hulpverlening kan door tijdig te signaleren passende hulp inzetten wanneer dit nodig is. Hiermee worden misdiagnoses voorkomen. Hoogbegaafdheid wordt in de praktijk nog steeds te veel verward met autisme, adhd of een losstaand gedragsprobleem/opvoedprobleem. (Zie Misdiagnoses bij Hoogbegaafdheid door James T. Webb e.a.). Onder de (langdurige) thuiszitters in Nederland zitten relatief veel hoogbegaafde kinderen. Deze krijgen vaak te maken met jeugdhulpverlening, maar de reguliere hulpverlening weet niet altijd de juiste wegen voor deze specifieke groep kinderen. Door de kennis te vergroten rondom hoogbegaafdheid en te weten wat hoogbegaafde kinderen nodig hebben kunnen zij ook beter in gesprek gaan met ouders, die zich vaak niet gehoord voelen. Tijdens de training zullen ook andere facetten van jeugdzorg (denk aan multiproblematiek, hechtingsproblematiek, gesloten jeugdzorg, pleegzorg) ter sprake komen, want ook onder deze doelgroepen bevinden zich hoogbegaafde kinderen én ouders. Kijk voor meer informatie op www.hbgezinswerker.nl #foryoupage #foryou #hoogbegaafd #hoogbegaafdheid #hbcollege #hbgezinswerker #hybride #online #schooljaar20242025 #training

-

POLL:

0 stemmen


vandaag bij hbplus

Vandaag bij HBplus

#ADHD #twiceexceptional #comorbiditeit #psychoeducatie #hoogbegaafd #uhb #coachingshond #lekkeraaien #foryou #foryoupage

-

POLL:

0 stemmen


op zaterdagmiddag 6 september 2025 starten we weer met onze opleiding tot hb professional

Op zaterdagmiddag 6 september 2025 starten we weer met onze opleiding tot HB-professional

Op zaterdagmiddag 6 september 2025 starten we weer met onze opleiding tot HB-professional. De opleiding wordt hybride aangeboden - online én vanaf de Noordervoert 55 in Hoogkarspel. Stuur bij interesse een mail naar: opleidingen@hbcentrum.nl Of meld je direct aan via: aanmelden.hbcentrum.nl Meer informatie: www.hbprofessional.nl. Het Centrum voor Hoogbegaafdheid is een door de overheid erkende Instelling voor kort beroepsonderwijs, wij staan geregistreerd bij het CRKBO. Ons doel is om professionals op te leiden die in staat zijn om hun eigen visie omtrent hoogbegaafdheid te ontwikkelen. Door alle actuele wetenschappelijke kennis te bundelen, en daarbij de reeds bestaande visies onder de loep te nemen, kom je tot een mooi uitgangspunt om een eigen visie te creëren. Wij zijn van mening dat een visie veranderlijk kan zijn aan de hand van nieuwe onderzoeken/ontwikkelingen. We staan open voor alle kennis en willen deze ook uitdragen. Op deze manier willen we een betere wereld scheppen voor iedere hoogbegaafde persoon. #foryourpage #foryou #hbcollege #hbprofessional #hoogbegaafd #hoogbegaafdheid #opleiding #crkbo #meldjenuaan #schooljaar20252026 [meld je nu aan voor onze opleiding HB-professional, nieuwe data voor schooljaar 2025/2026, eindelijk op de zaterdagmiddag mogelijk, online]

-

POLL:

0 stemmen


d t kan overal

Dát kan overal

Aanstaande dinsdag vliegen we weer naar Ibiza.. ✈️🏝️ Dit is toch stiekem wel een voordeel van een zoon met (online) HBplus en online onderwijs vanuit Amerika. Dát kan overal 😃 Ook deze keer is het plan om met de scooter zowel Ibiza als Formentera te gaan ontdekken. Dan zien we zoveel meer! We gaan kijken in hoeverre we jullie mee kunnen nemen op ons avontuur 💕 We kijken ondertussen ook naar de mogelijkheden voor HBcentrum en dus ook HBplus op Ibiza. Heb je een tip voor ons? Ik hoor het graag! Denk aan: locaties, hoogbegaafde mensen/kinderen, interessante leerkrachten/scholen etc 🙂 #foryou #foryoupage #ibiza #formentera #hbcentrum #hbplus #hoogbegaafd #hoogbegaafdheid #tweedethuis #nieuwevestiging? #secondhome

-

POLL:

0 stemmen


POLL:

0 stemmen


names de toppers van hbplus

Names de toppers van HBplus

-

POLL:

0 stemmen


marble run bij hbplus

Marble Run bij HBplus

-

POLL:

0 stemmen


vanmorgen bij de inloop

Vanmorgen bij de inloop:

-

POLL:

0 stemmen


POLL:

0 stemmen


even gezellig naar kraampjes langs de weg met hbplus.

Even gezellig naar kraampjes langs de weg met HBplus.

Even mooie pioenrozen kopen voor in de lobby 😍

-

POLL:

0 stemmen


2 vakken binnen 24h

2 vakken binnen 24h

-

POLL:

0 stemmen


POLL:

0 stemmen


bij hbcentrum alkmaar e.o. hebben we weer veel leuke en leerzame activiteiten gedaan

Bij HBcentrum Alkmaar e.o. hebben we weer veel leuke en leerzame activiteiten gedaan!

🗺️ De kinderen hebben met veel interesse en intrinsieke motivatie aan een topo/wereldkaart gewerkt. ➗ Tijdens het rekenspel hebben ze spelenderwijs leren rekenen. Het is geweldig om te zien hoe plezier en leren hand in hand gaan! 🧱 Met Kapla hebben ze fantasie bouwwerken gemaakt en geleerd door te zetten. De creativiteit en volharding van de kinderen zijn bewonderenswaardig. ♟️ Bij het schaken hebben ze samen de basisregels en tactieken geleerd. Dit helpt niet alleen bij strategisch denken, maar is vaak ook heel leuk en uitdagend voor hoogbegaafde kinderen. Bij HBcentrum kiezen kinderen meestal zelf hun activiteiten tijdens vrije momenten, maar we leveren ook maatwerk. We vullen hiaten aan na een versnelling of bieden extra uitdaging en verrijking om een versnelling tegen te gaan. Voor kinderen die volledig thuiszitten, maken we een plan op maat om terugkeer naar school te bevorderen en/of hun zelfvertrouwen te herstellen. Via HBplus kunnen ze zelfs een diploma halen, bijvoorbeeld met staatsexamens of online onderwijs vanuit Amerika. We hebben nog plek voor een paar kinderen bij HBplus in Tuitjenhorn. Bij interesse, stuur een mail naar info [at] hbcentrum . nl. Uiteraard kun je ook iedere woensdagmiddag om 13u naar onze vrijblijvende inloop komen. Schoolvakanties uitgezonderd. #HBcentrum #Hoogbegaafdheid #Alkmaar #Topo #Wereldkaart #Rekenspel #Kapla #Schaken #LerenIsLeuk #IntrinsiekeMotivatie #Creativiteit #TactischDenken #Tuitjenhorn #Kindontwikkeling #Maatwerk #ZelfvertrouwenHerstellen #DiplomaHalen #HBcentrumAlkmaar #foryou

-

POLL:

0 stemmen


morgen is er weer gratis inloopspreekuur bij hbcentrum alkmaar

Morgen is er weer gratis inloopspreekuur bij HBcentrum Alkmaar

Iedere woensdag inloop in tuitjenhorn

-

POLL:

0 stemmen


rust in het hoofd bij praktijk de oneindige vlinder

Rust in het hoofd bij Praktijk De Oneindige Vlinder

Vandaag hebben Patricia en J. tijdens HBplus genoten van een ontspannen moment bij Miranda’s Praktijk De Oneindige Vlinder. 🌟 De muziekinstrumenten brachten hen rust in het hoofd en een gevoel van sereniteit. 🎶 Miranda Dudink-Steltenpool, geboren en getogen West-Friese, heeft haar passie gevonden in klank en muziek. Na een persoonlijke reis van burn-out naar zelfzorg, wil ze anderen ondersteunen in hun proces. Bij De Oneindige Vlinder ervaar je klank en muziek als helend voor zowel volwassenen als kinderen. 🌸 Benieuwd naar de rustgevende ervaringen bij Praktijk De Oneindige Vlinder? Aarzel niet om ook eens langs te gaan op Sportlaan 2A, 1693 CZ Wervershoof. 🦋 🌐 Bezoek de website: www.oneindigevlinder.nl 📞 Neem contact op 📞 📱 0613438677 📧 info@oneindigevlinder.nl ✨ Gun jezelf een moment van ontspanning en rust bij Praktijk De Oneindige Vlinder. 🌿 #PraktijkDeOneindigeVlinder #KlankenMuziek #Rust #Ontspanning #Helend #WestFriesland #Wervershoof #Zelfzorg #Mindfulness #OntspannenMoment #helendemuziek

-

POLL:

0 stemmen


ontdek de groei van hb r kt in de afgelopen tien jaar

Ontdek de groei van HB-ráákt in de afgelopen tien jaar!

🚀 Ontdek de groei van HB-ráákt in de afgelopen tien jaar! 🌟 Van een bescheiden begin naar een prachtige opleidingsruimte, de reis van HB-ráákt is er één van groei en ontwikkeling, waarbij de omgeving veranderde maar het gevoel hetzelfde bleef. Onze kennis is door de jaren heen alleen maar gegroeid en aangevuld met veel praktijkervaring. 🌟 Ontdek de impact van hoogbegaafdheid met HB-ráákt! 🧠 Voor zowel de hoogbegaafde persoon zelf als voor zijn/haar omgeving is het van essentieel belang om te begrijpen hoe hoogbegaafdheid ons raakt. Met meer dan tien jaar ervaring in het coachen van hoogbegaafde kinderen/(jong)volwassenen, het faciliteren van peergroups, en het samenstellen van maatwerk waarbij we rekening houden met de asynchrone ontwikkeling, hebben we bij HBcentrum een schat aan ervaring om uit te putten. Deze ervaring stelt ons in staat om iedereen die deelneemt aan HB-ráákt verder te helpen met zijn/haar gevoelens omtrent hoogbegaafdheid en om inhoudelijk te ondersteunen bij problemen waar ze nu tegenaan lopen. Met meer dan tien jaar ervaring in het coachen van hoogbegaafde kinderen/(jong)volwassenen, het faciliteren van peergroups, en het samenstellen van maatwerk waarbij we rekening houden met de asynchrone ontwikkeling, hebben we bij HBcentrum een schat aan ervaring om uit te putten. Deze ervaring stelt ons in staat om iedereen die deelneemt aan HB-ráákt verder te helpen met zijn/haar gevoelens omtrent hoogbegaafdheid en om inhoudelijk te ondersteunen bij problemen waar ze nu tegenaan lopen. Hoogbegaafdheid gaat verder dan alleen een hoge intelligentie. Het omvat unieke kenmerken die het delen van kennis en het verwerken van gevoelens rondom hoogbegaafdheid cruciaal maken. Bij HB-ráákt benadrukken we niet alleen de positieve aspecten van hoogbegaafdheid, maar maken we ook ruimte voor het bespreken van uitdagende situaties. Deze cursus is speciaal ontworpen voor iedereen die te maken heeft met hoogbegaafdheid. Ben je zelf hoogbegaafd of ken je iemand die hoogbegaafd blijkt te zijn? Dan is HB-ráákt iets voor jou! Het biedt een laagdrempelige omgeving waarin we dieper ingaan op de emoties die kunnen ontstaan bij hoogbegaafdheid. Aan de hand van wetenschappelijke inzichten bieden we praktische handvatten voor het omgaan met hoogbegaafdheid in het dagelijks leven. Interesse? Stuur ons een mail naar: opleidingen@hbcentrum.nl 📚 Inhoud van de cursus: - Kennismaking en introductie: Wat is Hoogbegaafdheid? - Hoogbegaafdheid in de thuissituatie - Hoogbegaafdheid op school en/of op het werk 🗓️ Agenda: - Kennismaking en vragenronde - Diepgaande verkenning van hoogbegaafdheid - Bespreking van definities en visies - Omgaan met gevoeligheid en asynchrone ontwikkeling - Voorkomen van misdiagnoses - Coping-strategieën en mindset - Behandeling van faalangst, perfectionisme en onderpresteren - Reflectie en terugblik - Impact opvoedstijlen en erfelijkheid - Praktische adviezen aan de hand van casuïstiek - Bespreking van hoogbegaafdheid in de schoolcontext en/of werksituatie - Afsluitende vragenronde Investeer in jezelf en sluit je aan bij HB-ráákt voor slechts €250,-. Partners betalen samen slechts €399,-. Interesse? Stuur ons een mail naar: opleidingen@hbcentrum.nl 👥 Lees wat anderen zeggen over HB-ráákt: - "Een positieve ervaring, ik geef de cursus een 10!" - Anoniem - "Interessant en leerzaam, een aanrader!" - Anoniem - "Veel bewustwording en nieuwe inzichten!" - Anoniem 🏆 Ontvang een certificaat van deelname na afronding van de cursus en investeer in je eigen groei en ontwikkeling! 💪 📍 Locatie: Online of in Hoogkarspel Wacht niet langer en ontdek de kracht van hoogbegaafdheid met HB-ráákt! 🚀 #HBcentrum #Hoogbegaafdheid #HBraakt #Cursus #PersoonlijkeOntwikkeling #Begaafdheid #Hoogbegaafd #Empowerment #HBonderwijs #HoogbegaafdKind #HoogbegaafdeVolwassenen #Gevoelens #OmgaanMetHoogbegaafdheid #Wetenschap #PraktischeTips #Emoties #Ervaringen #HBouders #HBonderwijs #asynchroneontwikkeling

-

POLL:

0 stemmen


gisteren vierden we een bijzonder jubileum binnen ons team

Gisteren vierden we een bijzonder jubileum binnen ons team!

🌟 Gisteren vierden we een bijzonder jubileum binnen ons team! 🎉 Patricia, één van onze HB-professionals, vierde haar 5-jarig jubileum bij ons. Tien jaar geleden was ze één van mijn eerste cliënten en nu is ze uitgegroeid tot mijn onmisbare PA. Haar toewijding en groei binnen ons team maken me ongelooflijk trots. Patricia vormt al vijf jaar een stabiele basis en draagt bij aan ons doel om hoogbegaafde individuen optimaal te ondersteunen. 🎓✨ #TeamJubileum #HBprofessionals #Trots #Toewijding Patricia geniet nu van een welverdiende vakantie. Uiteraard gaan we dit jubileum nog vieren 🍾 Wil je haar feliciteren? Stuur het dan even naar info [at] hbcentrum . nl 🤫 Dan zorgen wij dat de boodschap op een feestelijke manier bij Patricia terechtkomt ❤️ Wil je net als Patricia (5 jaar geleden) de opleiding tot HB-professional volgen? 🎓 Meld je nu aan voor onze online opleiding die start op woensdagmiddag 18 september 2024 of zaterdagmiddag 6 september 2025. Erkend door het CRKBO en met 60 accreditatiepunten namens Registerplein. Leer van experts, ontwikkel je eigen visie, en investeer in jezelf! Meer info en inschrijvingen: info [at] hbcentrum . nl 📩 Meer informatie op www.hbprofessional.nl #Hoogbegaafdheid #Opleiding #ProfessioneleOntwikkeling #hbprofessionals

-

POLL:

0 stemmen


aan al onze geweldige volgers we wensen jullie een ontspannen en vreugdevolle meivakantie toe

Aan al onze geweldige volgers: we wensen jullie een ontspannen en vreugdevolle meivakantie toe

Aan al onze geweldige volgers: we wensen jullie een ontspannen en vreugdevolle meivakantie toe, vol mooie momenten samen met geliefden, welverdiende ontprikkelmomenten en alles waar jullie blij van worden. Laat deze vakantie een tijd zijn van hernieuwde energie, waarin jullie genieten van de kleine geneugten van het leven en momenten creëren die jullie koesteren. Of je nu op avontuur gaat, ontspant in de natuur of gewoon thuis bent om te genieten van rustige momenten, we hopen dat deze vakantie je hart vervult met vreugde en geluk. Dus adem diep in, laat los en laat jezelf onderdompelen in de schoonheid van het moment. Fijne meivakantie, lieve volgers! 🌸🌞 #Meivakantie #Ontspanning #Genieten #FamilieTijd #Natuur #Vakantieplezier | Geluk | Koesteren | OntspannenMomenten | Liefde | Avontuur | Vreugde |

-

POLL:

0 stemmen


zeilen naar groei

Zeilen naar Groei

Hier zien we J. vanaf haar vakantieadres, die de golven trotseert met haar vertrouwde Optimist zeilboot! 🌟 Net als zeilen zit het leven vol met wendingen, uitdagingen en triomfen. Maar met een groeimindset wordt elke hindernis een kans om te groeien. 💪 Met de wind in haar zeilen en vastberadenheid in haar hart belichaamt J. de geest van doorzettingsvermogen. 🌬️ Ongeacht de richting van de wind of de grootte van de golven, stelt ze haar koers in en vaart ze verder, elke uitdaging omarmend als een kans om te leren en te verbeteren. 🌟 Net zoals ze haar zeilen aanpast om de wind te vangen, past J. haar mindset aan om uitdagingen en tegenslagen te omarmen als opstapjes naar succes. ⛵️✨ Met elke reis op het water bouwt ze veerkracht, zelfvertrouwen en een dieper begrip van zichzelf en de wereld om haar heen. En wat nog mooier is, J. past nu de groeimindset die ze heeft geleerd bij HBplus toe op het zeilen! 📚⛵️ Ze gebruikt haar nieuwe mindset om uitdagingen met vertrouwen tegemoet te treden en haar vaardigheden op het water te verbeteren. Laten we dus inspiratie halen uit J.'s reis op volle zee. 🌊 Omarm de uitdagingen, stel je koers bij, en blijf zeilen richting je dromen met onwrikbare vastberadenheid en een groeimindset! 💫 #ZeilenNaarGroei #Groeimindset #OptimistischZeilen #fyp #Doorzettingsvermogen #Veerkracht |VakantieZeiler|, |KoersUitzetten|, |UitdagingenZijnKansen|, |AanpassenEnGroeien|

-

POLL:

0 stemmen


koningsdag bracht weer een overvloed aan prikkels markten feesten en gezelligheid overal

Koningsdag bracht weer een overvloed aan prikkels: markten, feesten, en gezelligheid overal!

👑 Koningsdag bracht weer een overvloed aan prikkels: markten, feesten, en gezelligheid overal! Bij HBcentrum begrijpen we het belang van het effectief managen van die prikkels, vooral voor (hoog)begaafde individuen zoals onze cliënten. Wij kozen ervoor om tijdens koningsnacht naar de sauna te gaan en in de ochtend en avond prikkels op te zoeken, en 's middags te ontspannen met Netflix om even te ontprikkelen. Hoe heb jij jouw energie en prikkels verdeeld? Deel je ervaringen! 💆‍♂️💡 Volg @hbcentrum voor meer tips en inspiratie! #HBcentrum #Prikkels #Koningsdag #EnergieBalanceren #SaunaTijd #Netflix #SelfCare |HBcentrum.nl| |Ontspanning| |Zelfzorg| 🌟 👑 King's Day brought an abundance of stimuli: markets, festivities, and joy everywhere! At HBcentrum, we understand the importance of managing those stimuli effectively, especially for (highly) gifted individuals like our clients. We chose to go to the sauna during King's Night and seek stimuli in the morning and evening, and unwind with Netflix in the afternoon. How did you balance your energy and stimuli? Share your experiences! 💆‍♂️💡 Follow @hbcentrum for more tips and inspiration! #HBcentrum #Stimuli #KingsDay #EnergyManagement #SaunaTime #Netflix #SelfCare |hbcentrum.com| |Relaxation| |Wellness| 🌟

-

POLL:

0 stemmen


ontdek t s creatieve avontuur bij hbplus

Ontdek T’s Creatieve Avontuur bij HBplus!

Vandaag heeft T in onze creatieve ruimte gewerkt onder individuele begeleiding. 🌟 Geïnspireerd door zijn eigen verbeelding, ging hij aan de slag met het maken van een bijzonder project: zijn eigen teddybeer en hijzelf als sterren van een zelfbedacht tv-programma! 📺 Met ongelooflijke precisie en toewijding heeft T zijn eigen tv ontworpen, compleet met ruimte voor zijn teddybeer en alle benodigdheden om een fantastisch programma te maken. Het was verbluffend om te zien hoe hij zijn ideeën tot leven bracht! 🤯 Maar nog belangrijker dan het resultaat was het plezier dat T beleefde aan zijn creatieve avontuur. Hij straalde van geluk en ontspanning toen hij naar huis ging. 🌈 Een dag vol creativiteit, autonomie en vreugde - precies waar we voor staan bij HBplus! 💫 #fyp #Creativiteit #Autonomie #Ontspanning #Kinderen #Begeleiding #Plezier #Teddybeer #TVProgramma #HBplus #hoogbegaafdheid

-

POLL:

0 stemmen


wordt een hb professional

Wordt een hb-professional

-

POLL:

0 stemmen


herstart hbcaf en hb tienercaf in hoogkarspel

Herstart HBcafé en HB-tienercafé in Hoogkarspel

Na een lange pauze zijn we verheugd om de herstart van het HBcafé en het HB-tienercafé aan te kondigen! We hebben jarenlang een plek geboden waar hoogbegaafde mensen elkaar konden ontmoeten in een ontspannen en stressvrije omgeving. Door de coronapandemie zijn we helaas gestopt, maar met ons versterkte team en onze prachtige locatie in de dorpskern van Hoogkarspel, zijn we klaar om deze waardevolle bijeenkomsten weer op te pakken. Wat is het HBcafé? Het HBcafé is een ontmoetingsplaats voor hoogbegaafde (jong)volwassenen en senioren. Een avond vol leuke en vrijblijvende contacten, waar je jezelf kunt zijn en ervaringen kunt delen met gelijkgestemden. En het HB-tienercafé? Speciaal voor tieners organiseren we het HB-tienercafé. Hier kunnen tieners elkaar ontmoeten, plezier maken en praten over de dingen die hen interesseren en bezighouden, in een veilige en ondersteunende omgeving. Wanneer en waar? - HBcafé voor (jong)volwassenen en senioren: Eén keer per maand op zaterdagavond van 20:30 uur tot 22:30 uur. - HB-tienercafé: Eén keer per maand op vrijdagavond van 20:30 uur tot 22:30 uur. Locatie: Zuiderwijzend 21, Hoogkarspel. Kosten: - Entree: 25,- per persoon, inclusief hapjes en drankjes. Er zijn ook HB-professionals beschikbaar om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden. Interesse? Laat het ons weten! We willen graag weten of er voldoende animo is om deze gezellige avonden weer te starten. Ben je geïnteresseerd? Stuur ons dan een e-mail naar info [at] hbcentrum . nl Bij genoeg interesse zullen we de data op onze website zetten en kunnen we samen weer genieten van de mooie avonden in het HBcafé en HB-tienercafé. We kijken ernaar uit om jullie te ontmoeten en samen te genieten van waardevolle en inspirerende momenten!

-

POLL:

0 stemmen


herinnering aan de creativiteit en diversiteit van hoogbegaafdheid

herinnering aan de creativiteit en diversiteit van hoogbegaafdheid

🎨✨ We delen graag deze prachtige tekening opnieuw als herinnering aan de creativiteit en diversiteit van hoogbegaafdheid. Gemaakt door één van onze deelnemers aan de opleiding HB-professional, prijkt deze tekening nog steeds trots in onze lobby op de Zuiderwijzend. Tijdens onze psycho-educatie halen we hem regelmatig tevoorschijn. Het bijzondere is dat kinderen steeds weer nieuwe dingen ontdekken en dat de tekening uitnodigt tot diepe gesprekken over hoogbegaafdheid. 🔍 Wat zie jij in deze tekening met betrekking tot hoogbegaafdheid? Laat het ons weten in de reacties! We zijn benieuwd naar jullie interpretaties. 🌟 #Hoogbegaafdheid #Creativiteit #Diversiteit #HBcentrum #PsychoEducatie #Kunstwerk #UitnodigingTotGesprekken #Ontdekken #Interpretatie 🎓 Meld je nu aan voor onze online opleiding die start op woensdagmiddag 18 september 2024 of zaterdagmiddag 6 september 2025. Erkend door het CRKBO en met 60 accreditatiepunten volgens Registerplein. Leer van experts, ontwikkel je eigen visie, en investeer in jezelf! Meer info en inschrijvingen: info [at] hbcentrum . nl 📩 Meer informatie op www.hbprofessional.nl #Hoogbegaafdheid #Opleiding #ProfessioneleOntwikkeling #HBprofessional

-

POLL:

0 stemmen


maak kennis met marloes kok

Maak kennis met Marloes Kok

Maak kennis met Marloes Kok. Ze startte vlak voor de corona-uitbraak met onze opleiding tot HB-professional en heeft sindsdien waardevolle ervaring opgedaan bij HBcollege. Marloes, met een jong gezin, heeft de afgelopen jaren volop kunnen genieten na de geboorte van haar zoon. Ondanks haar drukke baan binnen de ggz, vond ze ruimte voor zelfontplooiing. Hierdoor is ze nu meer dan ooit klaar om fantastische groepen ‘HB-gezinswerkers’ op te leiden. Haar jarenlange ervaring binnen de ggz, gecombineerd met haar expertise op het gebied van hoogbegaafdheid en autisme, maakt haar bijzonder geschikt om zowel theoretische kennis als praktijkervaring over te brengen. Vooral met betrekking tot misdiagnoses en ‘twice exceptional’ cliënten. Ben jij werkzaam in de jeugdzorg, jeugdhulpverlening, GGZ, (ortho)pedagogiek of een ander hulpverleningsgebied? Onze online/hybride training tot HB-gezinswerker gaat weer van start op zaterdag 2 november 2024 van 13:00u tot 16:00u. Deze training is speciaal ontworpen voor jou! Na deze training herken je hoogbegaafdheid, begrijp je de uitdagingen waar deze kinderen en gezinnen voor staan, en weet je hoe je passende ondersteuning kunt bieden. Doe mee en ontwikkel je eigen visie op hoogbegaafdheid, en integreer deze in je gezinshulpverlening. Geïnteresseerd? Stuur een e-mail naar: opleidingen@hbcentrum.nl Meer informatie? Www.hbgezinswerker.nl #Hoogbegaafdheid #Training #Jeugdzorg #ProfessioneleOntwikkeling #Misdiagnose #online #hybride #fyp #foryou #Opvoeding #HBcentrum #Onderwijs #HBcollege #hbgezinswerker Opmerking: Bij voldoende interesse zal er ook een Engelstalige variant worden aangeboden. Stuur een e-mail als je geïnteresseerd bent.

-

POLL:

0 stemmen


POLL:

0 stemmen


POLL:

0 stemmen