Wilt u meepraten over passend onderwijs? Meld u dan aan!


wilt u meepraten over passend onderwijs meld u dan aan

Heeft u ervaringen met passend onderwijs? En wilt u deze met ons delen? Ouders & Onderwijs organiseert in januari drie bijeenkomsten om over dit onderwerp mee te praten.

Evalueren
De kennis en ervaringen van ouders zijn belangrijk om te beoordelen wat beter kan. In 2020 gaat het ministerie van OCW de Wet passend onderwijs namelijk evalueren. Ouders & Onderwijs wil samen met andere ouderorganisaties de kennis en ervaringen in kaart brengen. Zo stellen we standpunten vanuit het perspectief van de ouders op. Deze brengen we vervolgens onder de aandacht van de minister en de leden van de Tweede Kamer.

Drie bijeenkomsten
We organiseren drie bijeenkomsten in januari en nodigen alle ouders uit om mee te praten over passend onderwijs. Praat mee en laat uw ervaring horen.

Het gaat om de volgende bijeenkomsten:
- maandag 13 januari, Eindhoven, 19.00 - 21.30 (Seats2meet, zie routebeschrijving)
- dinsdag 14 januari, Zwolle, 19.00 - 21.30 (BCN, zie routebeschrijving)
- donderdag 16 januari, Utrecht, 16.00 - 20.00 (Seats2meet, zie routebeschrijving)

(NB: voor de bijeenkomst in Utrecht is het ook mogelijk om alleen het middagdeel of avonddeel aanwezig te zijn. Voor broodjes en soep wordt gezorgd).

Deelname aan de bijeenkomsten is gratis. Reiskosten worden vergoed.

U kunt zich hier inschrijven.

Invoering
Door de invoering van de Wet passend onderwijs in 2014 moest elke leerling met een extra onderwijsbehoefte een passende plek in het onderwijs krijgen. Het was de bedoeling dat er minder thuiszitters zouden zijn en meer leerlingen een onderwijsplek dichtbij huis zouden krijgen. Voor vragen over passend onderwijs kunt u terecht op de themapagina van Ouders & Onderwijs. Als u vragen heeft over passend onderwijs kunt u op werkdagen telefonisch contact opnemen met Ouders & Onderwijs op telefoonnummer 088-6050101.

POLL: Doe jij mee?