Onze diensten

  • teaser
  • compact
hb tienercaf

HB-tienercafé

Bij het HB-tienercafé komen (vermoedelijk) hoogbegaafde tieners samen. Er is gelegenheid om gebruik te maken van onze sportruimte met bar waar de tieners zich kunnen vermaken met de airhockey, voetbaltafel, pooltafel en tafeltennis tafel. Tevens zorgen we voor hapjes en drankjes aan de bar. In onze welkomstruimte zijn er diverse bordspellen voorhanden die de tieners kunnen pakken.

-
losse hbkids groep met ontwikkelingsgelijken

Losse 'HBkids' groep met ontwikkelingsgelijken

De "losse HBkids groep" is hét moment om ontwikkelingsgelijken te ontmoeten, gezellig samen te zijn of even helemaal tot rust te komen. Een schoolweek kan zeer intensief zijn. Zeker als de stof niet voldoende aansluit aan de behoefte van het kind, of als contact met leeftijdsgenoten moeizaam verloopt en/of de dagelijkse prikkels in de klas en daarbuiten te intens worden ervaren. Wat is er dan fijner dan uitkijken naar een moment waarin je even niets hoeft en je zelf kunt bepalen wat je gaat doen. Tijdens de losse groepen zijn er jongens en meisjes van ongeveer dezelfde leeftijd. Alle kinderen zijn (vermoedelijk) hoogbegaafd. De kans is groot dat deze kinderen de humor en/of de zorgen van elkaar begrijpen. Het kind gaat ervaren dat er meer kinderen zijn met dezelfde gevoelens en behoeften.

-
hbplus dagbesteding

HBplus Dagbesteding

Welkom bij HBplus dagbesteding. Wij bieden passende hulp en/of maatwerk voor hoogbegaafde kinderen tot 18 jaar oud. Samen met de ouders en/of school proberen we schooluitval te voorkomen of te doorbreken. Tevens zijn we een zeer geschikte plek bij "thuiszitten". We bieden een veilige omgeving in de nabijheid van ontwikkelingsgelijken (maximaal 12 kinderen per groep) en onder begeleiding van gediplomeerde HB-professionals en HB-docenten. HBplus is altijd onder schooltijd en daarom is medewerking van de school van inschrijving van groot belang.

-
hbkids groepen

HBkids groepen

Bij HBkids komen ontwikkelingsgelijken twee uur per bijeenkomst bij elkaar. We hebben actieve locaties in Hoogkarspel , Den Helder , Lelystad en Tuitjenhorn. Samen hebben deze locaties 12 groepen met maximaal 10 kinderen. Bij het intakegesprek overleggen we welke groep het best bij uw kind(eren) past. 

-
vrijblijvende inloop

Vrijblijvende inloop

HBcentrum is in diverse regio's actief. Om er achter te komen welke groepen wij aanbieden, kunt u naar de 'vrijblijvende' inloop komen.

-
cursussen trainingen en opleidingen aan ons hbcollege

Cursussen, Trainingen en Opleidingen aan ons HBcollege

Het Centrum voor Hoogbegaafdheid biedt als pionier op het gebied van hoogbegaafdheid een aantal interessante trainingen aan. Klik in het menu op 'Trainingen' voor een overzicht van onze Cursussen, Trainingen en Opleidingen. Het Centrum voor Hoogbegaafdheid is een door de overheid erkende instelling voor Kort Beroeps Onderwijs, wij staan geregistreerd bij het CRKBO.

-
hbcaf

HBcafé

Een heerlijk moment van ontspanning voor hoogbegaafde volwassenen en/of ouders, opa's en oma's, leerkrachten, coaches en begeleiders van hoogbegaafde kinderen. Onder het genot van lekkere hapjes en drankjes. entree is gratis. Wij zorgen voor de drankjes, tegen een vrijblijvende vergoeding. Zie bij elke vestiging voor data en tijden. Tijdens elk HBcafé zijn enkele HB-professionals aanwezig voor al je vragen over hoogbegaafdheid.

-
hbkamp

HBkamp

Het HBkamp is "HBplus dagbesteding" maar dan in het weekend. Er is veel ruimte voor psycho-educatie, ontspanning, ontprikkelen en contact met ontwikkelingsgelijken. Bij behoefte kunnen de kinderen ook gebruikmaken van onze grote kast met methodes en cognitieve materialen. Er zijn meerdere HB-professionals en HB-docenten aanwezig. Tijdens het kamp worden gepersonaliseerde doelen gehanteerd via het online portaal van HBcentrum.

-
hbfun

HBfun

Bij HBfun komen ontwikkelingsgelijken van alle leeftijden spelen, onder begeleiding van ons team. Deze vrijblijvende speelmiddag wordt 30 keer per schooljaar gegeven.

-
hoera het is bijna tijd voor de herfstkampen van hbcentrum

Hoera, het is bijna tijd voor de herfstkampen van HBcentrum!

Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober is er een regulier HBkamp voor alle leeftijden. Uiteraard is er veel ruimte voor psycho-educatie, contact met ontwikkelingsgelijken en uitdagende activiteiten onder begeleiding van onze HB-professionals. Op 29 en 30 oktober staat het HBkamp volledig in het teken van Halloween. De meeste deelnemers zijn daarom negen jaar of ouder. Dit kamp lijkt veel op onze reguliere kampen maar alle activiteiten worden omgezet naar het thema Halloween. Wie komt er met ons griezelen?

-
hbkamp

HBkamp

Het eerste HBkamp van dit schooljaar zit er alweer bijna op! We hebben ontzettend genoten van de liefde en het begrip onderling, maar ook van de persoonlijke doelen die iedereen heeft behaald. Een weekend met een gouden randje ❤

-