Deze 10 gewoonten onderscheiden slimme van domme mensen


deze 10 gewoonten onderscheiden slimme van domme mensen

1. Rust en kalmte bewaren
Ben jij je boosheid en frustratie de baas wanneer iemand te laat op een afspraak verschijnt of op het laatste moment afzegt, urenlang in de file staat, ruzie met je partner of je kids die weer eens iets hebben uitgevreten. Mensen met een hogere intelligentie laten zich minder snel leiden tot frustratie en boosheid dan mensen vaak met een lagere intelligentie.


2. slimme mensen denken niet dat ze beter zijn dan anderen
Mensen met een lagere intelligentie schatten vaak hun slimheid vaak hoger in of overschatten zichzelf. Hierdoor denken ze dat vaak beter zijn dan anderen. Uit een onderzoek van het Psychological Science zijn mensen met een lagere intelligentie vaker racistisch, hebben ze eerder een oordeel over anderen en hebben ze de neiging om mensen in ‘hokjes’te plaatsen.

3. slimme mensen geven eerder hun fouten toe
Durf jij eerlijk toe te geven wanneer je iets fout of verkeerd hebt gedaan? Dan heb je waarschijnlijk voldoende zelfinzicht. Over het algemeen geven mensen met een lage intelligentie nooit snel hun fouten toe of nemen ze verantwoordelijkheid voor hun daden.

4. Slimme mensen hebben empathie
Kan jij je goed inleven in een ander en ben je in staat om medeleven te tonen? Heel mooi. Je beschikt over empathie. Mensen met een lage intelligentie geven vaak alleen maar om hun eigen gevoelens en zijn minder goed in staat om de gevoelens van anderen te herkennen of mee te leven. Uit een onderzoek van de Texas Tech University kwam naar voren dat mensen met een hogere intelligentie de gevoelens van anderen eerder herkenden dan mensen met een lagere intelligentie.

5. Slimme mensen zijn angstig en wantrouwend
Kom je gereserveerd over bij het aangaan van nieuwe contacten? Mensen met een hogere intelligentie sluiten niet gemakkelijk (nieuwe) vriendschappen en maken zich eerder zorgen. Vaak zijn deze mensen ook angstig voor het onbekende omdat slimmere mensen houden van duidelijkheid zodat ze het overzicht kunnen bewaken.

6. Slimme mensen zijn rommelig/ slordig
Uit verschillende onderzoeken is al aangetoond dat mensen met een hogere intelligentie minder waarde hechten aan netheid. Wanneer je slordig of rommelig bent zegt fit niet perse dat je lui bent. Slordig zijn getuigd ook creativiteit, nieuwe dingen proberen en ruimdenken zijn.

7. Slimme mensen vloeken meer!
Je zou het misschien niet gelijk zeggen maar uit een recent onderzoek is aangetoond dat mensen met een hogere intelligentie meer schelden. Volgens het onderzoek komt dit doordat ze op deze manier kort hun frustratie verbaal loslaten in plaat van agressief gedrag te uiten en hierin (te) lang blijven hangen.

8. Slimme mensen zijn echte nachtbrakers
Uit onderzoek van de London School of Economics is aangetoond dat mensen met een hogere intelligentie vaker ’s avond langer opblijven. Meestal is deze groep vaak tot ’s avonds laat actief met van alles en nog wat. Dus wanneer jij een echt avondmens bent getuigt dit van een hoger IQ

9. Slimme mensen zijn vaker lui
Vind jij het heerlijk om zo nu en dan eens een luie dag in te lassen waarbij je helemaal niks doet of kan jij uren lang op de bank in je pyjama chillen? Heel mooi! Onderzoek van de Florida Gulf Coast University toont aan dat slimme mensen mer nadenken over de dingen die ze doen, gedaan hebben of gaan doen. Mensen met een lagere intelligentie doen dit niet of minder waardoor zij zich eerder zullen vervelen en opzoek gaan naar afleiding.

10. Slimme mensen ‘snoozen’ langer
Uit een studie van het Personality and Individual Differences toont aan dat slimme mensen eerder hun wekker negeren of langer door snoozen.

Ben jij dus goed in het bewaken van je rust, kan jij je goed in anderen vinden, rommelig en lui? Dan val je misschien wel in de categorie van slimme mensen! Helemaal niks aan de hand wanneer jij je niet in deze vragen kunt vinden. Slimme mensen hebben namelijk waarschijnlijk minder lol! Natuurlijk zijn er ook genoeg slimme mensen die wel zodra hun wekker gaat, direct naast het bed staan of wel geordend zijn…