Franchisenemer worden?


franchisenemer worden

HBcentrum is gespecialiseerd in coaching voor hoogbegaafde kinderen en volwassenen. Dit vindt individueel plaats of in groepen met ontwikkelingsgelijken. De groepen komen 30 keer per jaar bij elkaar, in groepen van 2 uur (HBkids groep) of 6 uur (HBplus Dagbesteding). We werken in kleine groepen (maximaal 10) en eventueel individueel. Na een intakegesprek kan HBcentrum een plan opstellen waarin de behoeften van het kind / gezin / individu centraal staan. Wij werken met een geavanceerd online systeem waarin o.a. de voortgang, aan de hand van opgestelde doelen, wordt beschreven.​

HBcentrum is sinds 2015 een franchiseorganisatie met 4 vestigingen, waarvan er 3 op franchise basis worden geëxploiteerd. Kort gezegd betekent franchise een samenwerking tussen de franchisegever met haar centrale formule en een franchisenemer. Het ondernemen onder de “HBcentrum vlag” kent veel voordelen, maar brengt ook enkele duidelijke afspraken met zich mee. Deze afspraken kunnen we tijdens een oriënterend gesprek uitleggen aan de hand van ons Franchisecontract. Bij interesse willen wij vragen om ons online “Franchiseformulier” in te vullen zodat wij goed kunnen beoordelen wie we voor een gesprek kunnen uitnodigen.


De ideale franchisenemer
Het is zeer belangrijk dat een franchisenemer affiniteit heeft met hoogbegaafdheid, onderwijs en de zorgsector. Het liefst ook met passende diploma’s. We werken vaak samen met hoogbegaafde collega’s en hechten daarom ook veel waarde aan praktijkervaring. HBcentrum verzorgt diverse (interne) trainingen, cursussen en een opleiding. Het behalen van het diploma “HB-professional” en een stageperiode is de minimale vereiste om een HBcentrum te starten. Je hebt dit diploma nodig om een HBcentrum te kunnen starten, niet andersom. Bij het opstarten van een eigen HBcentrum komt veel meer kijken en daarom is de inhoud van het online franchise-formulier zeer belangrijk voor ons. Belangrijk zijn bijvoorbeeld de volgende persoonskenmerken:

- Sterk empatisch vermogen;
- Andere mensen in hun waarde laten;
- Een natuurlijk overwicht uitstralen zonder autoriteit;
- Een groep of individu voelt zich veilig in jouw nabijheid;
- Je bent een “teamplayer” en deelt graag je kennis;
- Je weet wat je eigen kwaliteiten en uitdagingen zijn en handelt hier ook naar.

Locatie
Uiteindelijk streven we ernaar om iedere cliënt in de eigen regio van passende zorg te voorzien. Daarom willen we niet meer dan 20 HBcentra openen en kijken we zeer goed naar de spreiding over Nederland. Het is onze grote wens dat cliënten nooit langer dan een half uur hoeven te reizen. Op dit moment is er veel vraag naar onze diensten in de omgeving van: Eindhoven, Rotterdam, Zwolle, Groningen, Utrecht en Friesland.

HBspot
Ieder HBcentrum kan door één of meerdere “HBspot(s)” worden ondersteunt als de hulpvraag groter is dan de Franchisenemer voor een bepaalde regio kan dragen. Op deze manier kunnen ZZP’ers hun diensten bij een HBcentrum gaan inzetten. Uiteraard is deze persoon bij HBcentrum opgeleid voor de functie waarvoor hij/zij wordt ingehuurd. Deze “HBspots” beschikken over dezelfde persoonskenmerken als de franchisenemer en sluiten een contract af met de betreffende vestiging. Iedere vestiging hanteert hetzelfde contract en de franchisenemer is zelf verantwoordelijk voor de betrokken HBspot(s). Na het ondertekenen van het contract komt een HBspot met zijn/haar specialisatie(s) op de website en wordt er ook geprofiteerd van de samenwerking en expertise van ons team. Een HBspot kan alleen bestaan wanneer je bij een actief HBcentrum bent aangesloten als ZZP’er. Bij interesse kun je een HBcentrum benaderen of een mailtje sturen naar: info@hbcentrum.nl

Diensten
Als HBcentrum ben jij hét aanspreekpunt voor alle hoogbegaafden in jouw regio. Er zijn diensten voor hoogbegaafden en betrokkenen in alle leeftijdscategorieën. Als franchisenemer bepaal jij op welke diensten de grootste focus wordt gelegd. Al is uiteindelijk wel het uitgangspunt dat je een totaalaanbod kunt realiseren. Denk hierbij aan HBkids, (na schooltijd) HBplus, (maatwerk tijdens schooltijd) coaching en diverse cursussen. Je kunt HBspots aanstellen die je hierbij kunnen helpen. Bijvoorbeeld een HB-docent voor HBplus, een HB-coach voor HBkids en individuele coaching en een HB-gezinswerker voor het opstellen van gezinsplannen en het bemiddelen tussen diverse partijen.

Is het jouw grote droom om zelf een locatie van HBcentrum te starten? Vul dan snel ons online franchiseformulier in en wie weet nemen we wel contact met je op!