Franchisenemer worden?


franchisenemer worden

Over HBcentrum

HBcentrum is gespecialiseerd in coaching voor hoogbegaafde kinderen en volwassenen, zowel individueel als in groepen met ontwikkelingsgelijken. Onze groepen komen regelmatig samen in sessies van 2 uur (HBkids, na schooltijd) of 6 uur (HBplus, maatwerk tijdens schooltijd). We werken in kleine groepen van maximaal 12 personen en bieden indien nodig individuele begeleiding. Na een intakegesprek stellen we een plan op dat is afgestemd op de specifieke behoeften van het kind, het gezin of het individu. We gebruiken een geavanceerd online systeem om de voortgang bij te houden aan de hand van vooraf opgestelde doelen.

Wij zijn het hele schooljaar geopend, met uitzondering van schoolvakanties. Tijdens sommige vakanties en weekenden bieden bepaalde locaties HBkamp aan.


Onze Franchise

Sinds 2015 is HBcentrum een franchiseorganisatie met 4 vestigingen, waarvan 3 op franchisebasis worden geëxploiteerd. Het franchisemodel biedt de voordelen van een beproefde centrale formule, terwijl het duidelijke afspraken kent die we tijdens een oriënterend gesprek graag toelichten. Geïnteresseerden kunnen ons online franchiseformulier invullen om in aanmerking te komen voor een gesprek.

Ideale Franchisenemer

Wij zoeken franchisenemers met affiniteit voor hoogbegaafdheid, onderwijs en de zorgsector, bij voorkeur met relevante diploma’s en praktijkervaring. Onze minimale vereiste is het behalen van het diploma “HB-professional” en een stageperiode. Daarnaast zijn de volgende eigenschappen belangrijk:

- Sterk empathisch vermogen
- Respect voor anderen
- Natuurlijk overwicht zonder autoritair te zijn
- Veiligheid uitstralen voor groepen en individuen
- Teamspeler die graag kennis deelt
- Zelfbewust zijn van eigen kwaliteiten en uitdagingen

Locaties

Ons streven is om in elke Nederlandse en Vlaamse provincie een vestiging te openen, en we hebben ook plannen voor locaties op Ibiza, regio Valencia en in de Algarve (Portugal). We staan open voor verdere internationale uitbreiding dan hier genoemd, mits de franchisenemer Nederlands spreekt. Momenteel hebben Noord-Holland, Flevoland en Friesland reeds een HBcentrum en Zeeland, Ibiza, Valencia en de Algarve zijn onder optie. De overige provincies zijn nog beschikbaar. We willen ervoor zorgen dat cliënten in hun eigen regio passende zorg kunnen ontvangen, zonder lange reistijden.

HBspot

Elk HBcentrum kan ondersteund worden door één of meerdere HBspots, die als ZZP’ers diensten leveren onder dezelfde voorwaarden en met dezelfde kenmerken als de franchisenemer. HBspots hebben een diploma van HBcollege: HB-professional, HBdocent en/of HB-gezinswerker. Dit helpt bij het opvangen van een grotere hulpvraag in een bepaalde regio. HBspots profiteren van de samenwerking en expertise van ons team en worden vermeld op onze website. Ze kunnen echter zelf geen HBcentrum starten of zelf diensten onder onze naam aanbieden. Als het de cliënten ten goede komt dan kunnen we ons wel oriënteren op de mogelijkheid van een tweede HBcentrum in één provincie. Dit zal altijd in goed overleg zijn.

Diensten

Als HBcentrum ben je het aanspreekpunt voor hoogbegaafden in jouw regio. Onze diensten zijn gericht op alle leeftijden en omvatten HBkids (na schooltijd), HBplus (maatwerk tijdens schooltijd), HBkamp, coaching, de cursus HB-ráákt en verschillende soorten HBcafé: HBcafé voor (jong)volwassenen en senioren, HB-tienercafé voor tieners en HB-gezinscafé voor gezinnen. Je kunt “HBspots” aanstellen om je te ondersteunen.

Website

Als franchisenemer word je vermeld op onze website, hoogbegaafdheid.nl, waar cliënten je gemakkelijk kunnen vinden en contact met je kunnen opnemen.

Is het jouw grote droom om een HBcentrum te starten? Vul dan snel ons online franchiseformulier in en wie weet nemen we binnenkort contact met je op!