Trainingen en Opleidingen

  • teaser
  • compact
opleiding tot hb professional

Opleiding tot HB-professional

Word een HB-Professional: Start op 18 september 2024 Ben jij klaar om je kennis en vaardigheden naar een hoger niveau te tillen en een verschil te maken in het leven van hoogbegaafde kinderen en volwassenen? Schrijf je dan in voor onze opleiding tot HB-professional die op woensdag 18 september 2024 van start gaat! Deze opleiding wordt online aangeboden, zodat je flexibel kunt leren waar en wanneer het jou uitkomt. Stuur bij interesse een mail naar: opleidingen@hbcentrum.nl

54
training tot hb gezinswerker

Training tot HB-gezinswerker

Onze training richt zich voornamelijk op jeugdzorgmedewerkers, jeugdconsulenten, ggz-medewerkers, (ortho)pedagogen en andere (jeugd)hulpverleners. Na deze opleiding bent u in staat hoogbegaafdheid te herkennen, de mogelijke problematiek te begrijpen, te voorzien in de behoeften van deze kinderen en gezinnen, en passende ondersteuning te bieden. U zult de essentiële kennis ontvangen om uw eigen visie te ontwikkelen met betrekking tot hoogbegaafdheid en deze te integreren in gezinshulpverlening.

-
cursus hb r kt

Cursus: HB-ráákt!

Welkom bij HB-ráákt! Of je nu zelf hoogbegaafd bent, een (klein)kind, partner, leerling, werknemer, of cliënt hebt die hoogbegaafd is – je bent van harte welkom. Deze cursus biedt een veilige ruimte om gevoelens te uiten en uitgebreide wetenschappelijke kennis op te doen. Hierdoor kun je beter begrijpen wat belangrijk is voor de hoogbegaafde in jouw omgeving en de nodige kennis inzetten om hun welzijn te ondersteunen, zowel voor jezelf als voor anderen. Voor hoogbegaafde deelnemers biedt HB-ráákt een waardevolle gelegenheid om hun eigen ervaringen te delen en te begrijpen, terwijl ze tegelijkertijd leren om hun hoogbegaafdheid in verschillende contexten te omarmen. De mix van verschillende achtergronden en perspectieven binnen de groep maakt deze cursus bijzonder waardevol. Het bevordert begrip en inzicht in de diverse manieren waarop hoogbegaafdheid invloed kan hebben op verschillende mensen en situaties.

-
losse thema avonden online

Losse thema-avonden (online)

Bij het Centrum voor Hoogbegaafdheid kun je elk aspect van hoogbegaafdheid ontdekken door deel te nemen aan onze thema-avonden. Deze avonden bieden de flexibiliteit die je nodig hebt, of je nu nieuwsgierig bent naar één specifiek onderwerp of meerdere avonden wilt bijwonen.

-
training tot hb docent

Training tot HB-docent

Training tot HB-docent: Start in september 2024 Ben jij een leerkracht in het primair of voortgezet onderwijs, een intern begeleider of een andere onderwijsprofessional die zich wil specialiseren in hoogbegaafdheid? Onze training tot HB-docent biedt de perfecte kans om je kennis en vaardigheden te verdiepen en hoogbegaafde leerlingen optimaal te ondersteunen.

7