Dansend naar de Universiteit


Van: Marieke HBcentrum Hoogkarspel (hoofdvestiging)
maandag 17 jun 2024 13:45u
dansend naar de universiteit

M. komt al tien jaar bij het HBcentrum en we hebben samen een bijzondere reis afgelegd. Vanaf het moment dat HBplus begon, was M. direct twee dagen per week bij ons in combinatie met school. Dankzij een schoolwissel konden we haar zes jaar lang schoolbaar houden. Haar uitzonderlijk hoge IQ paste echter niet in het Nederlandse onderwijssysteem en ondanks alle inspanningen en medewerking raakte ze uiteindelijk het vertrouwen kwijt in leerkrachten en medeleerlingen.

Mensen vragen weleens naar de doelen van kinderen bij HBplus. Ze verwachten vaak een focus op het cognitieve, maar het is zoveel meer. Het grootste doel voor M. was om weer vertrouwen te krijgen in mensen buiten haar familie en het HBcentrum. Op vrijdagmiddag en tijdens HBkamp spelen we vaak het spel 'Weerwolven van Wakkerdam'. Tijdens deze spelletjes liep M. vaak tegen haar wantrouwen en het gevoel dat anderen tegen haar zijn aan. Dit was een waardevolle ingang voor coaching en het afgelopen jaar is dit al ontzettend goed gegaan.

Sinds een half jaar is M. gestart met hiphop en voelde zich daar al snel op haar gemak. Toen ze werd gevraagd om mee te doen aan de voorstelling, aarzelde ze even, maar ze ging er vol voor 💪🏼. Afgelopen vrijdag spraken we erover en ze vertelde dat de dansschool nu de derde plek is die als thuis voelt. Ze had zin in de voorstellingen en zei dat ze vertrouwen heeft in zichzelf, maar ook in de juf en de andere kinderen. Dit zijn de momenten die dit werk zo waardevol maken. Natuurlijk zat ik zaterdag in de zaal, super trots, want ze deed het fantastisch! Later hoorde ik dat ze achter de coulissen ook 'Weerwolven van Wakkerdam' hadden gespeeld tijdens het wachten. Dit ging goed zonder enige argwaan, gewoon lekker ontspannen genieten van leeftijdsgenoten. Als ik iemand dit gun, dan is het M. wel!
Toevallig spraken we vrijdag over haar schoolloopbaan na de staatsexamens. Ze wil graag vakken vanuit Amerika volgen en daarna psychologie studeren aan de universiteit om later kinderen te helpen die hetzelfde hebben meegemaakt als zij.

Vanuit de grond van mijn hart: Blijf lekker dansen, lieve schat, dan dans jij jezelf zo naar de universiteit ♥️

#fyp #hoogbegaafdheid #HBcentrum #inspirerendverhaal #onderwijs #vertrouwen #coaching #hiphop #dansschool #mentorschap #leerontwikkeling #psychologiestudie #universiteit #zelfvertrouwen #kinderenhelpen #weerwolvenvanwakkerdam #schoolloopbaan #staatsexamens #trots #droomvolgen #mentaalwelzijn

POLL: