Frambozen plukken met HBplus


Van: Marieke HBcentrum Hoogkarspel (hoofdvestiging)
vrijdag 21 jun 2024 17:47u
frambozen plukken met hbplus

Een aantal kinderen en tieners van HBplus gingen vandaag frambozen plukken. Ze hebben een aardige voorraad om te verdelen. Na het plukken gingen ze nog even op de trampoline en met de hondjes knuffelen. Uiteraard gingen we ook nog de rest van de tuin verkennen. Colakruid ruikt natuurlijk ontzettend lekker en de bloem van doorgeschoten prei is stiekem wel heel erg mooi. Ook hebben we samen ontdekt dat de granaatappelboom vruchtjes begint te krijgen en de palmboom al bijna zijn zaden laat zien. De kersenboom, perenboom en appelboom zijn nog niet groot genoeg voor vruchten, maar uiteraard hebben we ze wel uitvoerig bekeken.

Uiteindelijk gaan ze straks naar huis met een heerlijke voorraad frambozen, Russische dragon, colakruid, rozemarijn, aardbeienplant, Marokkaanse munt en salie. Heerlijk om te zien hoeveel interesse er is voor de toepassingen van alle kruiden en samen te ontdekken waar ze goed voor helpen.

- Russische dragon: Goed voor spijsvertering en kan helpen bij slapeloosheid.
- Colakruid: Kan helpen bij maagklachten en heeft een heerlijke geur.
- Rozemarijn: Bevordert de concentratie en kan helpen bij spierpijn.
- Marokkaanse munt: Verfrissend en goed voor de spijsvertering.
- Salie: Helpt bij keelpijn en heeft ontstekingsremmende eigenschappen.

#fyp #HBplus #kruiden #hoogbegaafdheid #frambozenplukken #tuinieren #kruidentuin #natuurlijkegezondheid #kinderen #tieners #gezondleven

POLL: