Bij HBcentrum Alkmaar e.o. hebben we weer veel leuke en leerzame activiteiten gedaan!


Van: Monique HBcentrum Hoogkarspel (hoofdvestiging)
maandag 13 mei 2024 19:28u
bij hbcentrum alkmaar e.o. hebben we weer veel leuke en leerzame activiteiten gedaan


🗺️ De kinderen hebben met veel interesse en intrinsieke motivatie aan een topo/wereldkaart gewerkt.

➗ Tijdens het rekenspel hebben ze spelenderwijs leren rekenen. Het is geweldig om te zien hoe plezier en leren hand in hand gaan!

🧱 Met Kapla hebben ze fantasie bouwwerken gemaakt en geleerd door te zetten. De creativiteit en volharding van de kinderen zijn bewonderenswaardig.

♟️ Bij het schaken hebben ze samen de basisregels en tactieken geleerd. Dit helpt niet alleen bij strategisch denken, maar is vaak ook heel leuk en uitdagend voor hoogbegaafde kinderen.

Bij HBcentrum kiezen kinderen meestal zelf hun activiteiten tijdens vrije momenten, maar we leveren ook maatwerk. We vullen hiaten aan na een versnelling of bieden extra uitdaging en verrijking om een versnelling tegen te gaan. Voor kinderen die volledig thuiszitten, maken we een plan op maat om terugkeer naar school te bevorderen en/of hun zelfvertrouwen te herstellen. Via HBplus kunnen ze zelfs een diploma halen, bijvoorbeeld met staatsexamens of online onderwijs vanuit Amerika.

We hebben nog plek voor een paar kinderen bij HBplus in Tuitjenhorn. Bij interesse, stuur een mail naar info [at] hbcentrum . nl. Uiteraard kun je ook iedere woensdagmiddag om 13u naar onze vrijblijvende inloop komen. Schoolvakanties uitgezonderd.

#HBcentrum #Hoogbegaafdheid #Alkmaar #Topo #Wereldkaart #Rekenspel #Kapla #Schaken #LerenIsLeuk #IntrinsiekeMotivatie #Creativiteit #TactischDenken #Tuitjenhorn #Kindontwikkeling #Maatwerk #ZelfvertrouwenHerstellen #DiplomaHalen #HBcentrumAlkmaar #foryou

POLL: