Is jouw hond een "Einstein"? Test!


is jouw hond een einstein test

Zit, af en braaf zijn de woorden die je dagelijks naar je hond roept. Soms sta je ervan te kijken hoe goed je jouw hond hebt afgericht. Je gooit de bal meters weg en voordat je het weet, ligt het weer voor je voeten. Wat een slim beest is het toch. Nou ja, niet altijd, want soms kun je er met je gezonde verstand niet bij waarom die haarbal dat koekje niet kan vinden, terwijl deze nog geen meter verderop ligt. Na het lezen van dit artikel weet jij of jouw hond een genie is.Britse wetenschappers hebben een IQ-test ontwikkeld speciaal voor honden. De test bestaat uit een aantal puzzels. Als de hond de puzzels weet op te lossen, krijgt hij wat lekkers. Natuurlijk werd er ook rekening gehouden met de snelheid waarmee de puzzels opgelost werden. Wanneer de hond een puzzel oploste, presteerde hij ook beter bij andere tests. Bij honden bestaat dus ook iets als 'algemene intelligentie.'

Hoe tof is het om te testen of jouw hond slim genoeg is om de volgende raadsels op te lossen. Je wil natuurlijk kunnen pronken met het feit dat jouw hond de hersens heeft van Einstein. Doe hieronder de test en jij weet waar je hond aan toe is.

Test hond
Opdracht 1
Pak een stopwatch om de tijd bij te houden en een handdoek. Gooi de handdoek over de kop van je hond en kijk hoe lang het duurt voordat je hond zich bevrijd heeft. Schrijf de score op. Natuurlijk is het de moeite waard om alles op beeld vast te leggen.
- Minder dan dertig seconden: drie punten
- Tussen de dertig en honderdtwintig seconden: twee punten
- Probeert het, maar het lukt niet: één punt
- Probeert niets: geen punten

Opdracht 2
Doe op een random tijdstip je jas aan en pak je sleutels en hondenriem. Kijk hoe jouw hond hierop reageert en geef punten.
- Je hond wordt helemaal enthousiast, springt tegen je aan en rent naar de deur: drie punten
- Je hond kwispelt en loopt naar de deur: twee punten
- Je hond komt zijn mand uit, maar doet verder niets: één punt
- Je hond verroert geen vin: geen punten

Opdracht 3
Pak een snoepje en een handdoek, want je gaat testen of je hond een echte speurder is. Leg een snoepje onder een handdoek, zet de stopwatch aan en test hoe snel jouw maatje dat snoepje te pakken heeft.
- Binnen dertig seconden: drie punten
- Tussen de dertig en zestig seconden: twee punten
- Meer dan een minuut: één punt
- Je hond doet niks: geen punten

Opdracht 4
Balletje balletje, maar dan net even anders. Het moment van de waarheid of jouw hond een beetje een goed geheugen heeft. Zet drie plastic bekers op de grond en leg een snoepje onder een beker. Doe je hond een minuut in een andere kamer en breng hem daarna weer terug naar de bekertjes. Weet jouw hond nog onder welk bekertje het snoepje ligt?
- Je hond weet het meteen: drie punten
- Na een paar seconden laat hij merken welke beker het is: twee punten
- Na heel wat gesnuffel weet hij welke beker het is: één punt
- Je hond weet het niet of doet geen moeite om het snoepje te vinden: geen punten

Opdracht 5
Leg een koekje onder de keukendeur als deze een stukje openstaat en test hoe snel jouw beste vriend het koekje in zijn bezit heeft. Is hij er als de kippen bij of weet hij niet hoe hij deze shit moet oplossen? Zet je stopwatch maar aan hoor.
- Binnen dertig seconden: drie punten
- Tussen de dertig en zestig seconden: twee punten
- Langer dan zestig seconden: één punt
- Je hond kijkt alsof hij water ziet branden: geen punten

Het moment van de waarheid
Nu ga je erachter komen of jouw hond daadwerkelijk een dubbelganger is van Einstein, of misschien toch niet zo'n genie is als je had gedacht.

Achttien punten of meer: jouw hond is echt een baas en daar mag je trots op zijn. Credits naar jou hoe je deze rakker hebt afgericht, want het is een talentje. Maar je weet wat zeggen hé: zo baasje, zo hond. Nou ja, iets in die richting dan.

Veertien tot achttien punten: niet slecht, niet slecht. Niemand is perfect, dus jouw hond kan hier ook niet aan tippen, maar hij komt zeker in de buurt.

Tien tot veertien punten: jouw hond komt er wel. Het gaat niet altijd zonder slag of stoot, maar toch komt het altijd goed. Oefening baart kunst, dus maak daar gebruik van.

Nul tot zes punten: Jouw hond is de slimste niet, maar dat geeft niet. Ondanks de uitslag van deze test blijf je net zoveel van hem houden. Ach ja, eigenlijk is het gewoon hilarisch hoe je dat beestje ziet klungelen.

POLL: Wat vind je van deze test?