Heel creatief "spiekbriefje"


heel creatief spiekbriefje

Een leerling is wel heel creatief geweest om er zeker van te zijn dat hij of zij tijdens een toets Duits niet voor verrassingen kwam te staan: op een deel van het etiket van een flesje water had de leerling Duitse zinnetjes laten drukken.

De leraar van de creatieve spiekende leerling heeft het bewerkte etiket op school opgehangen met de tekst: 'Let op! Een wel heel creatieve spiekbrief'. Op het etiket staan in exact hetzelfde lettertype als de rest van het etiket zinnetjes als: 'Nur zu Hause rumhängen ist ganz schön langweilig' en 'Ich fühle mich hundmiserabel'.

Geijkte spiekmethodes
Jan Postma, een vriend van de leraar, deelde de foto van deze waarschuwing op zijn Twitter en vroeg aan zijn volgers wat hun geijkte spiekmethode was. En die zijn er wel degelijk, blijkt uit de vele reacties.

Zo maakte 'Beschuit' gebruik van vrijwel dezelfde methode: "Variant op deze, alleen dan aan de binnenkant van het etiket flesje cola. En dan steeds nepslokje nemen zodat de tekst zichtbaar was. Rechtop bedekte de cola de tekst." Anderen hielden er wat meer old skool methodes op na: Asha plakte een briefje met schilderstape aan de binnenkant van je trui, net boven de boord. En Jan schreef een extra A4tje met de vertaalde Griekse tekst en legde dat gewoon bij zijn antwoordvellen op tafel.

Chocolademelk
Twitteraar Jan Postma blijkt zelf ook geen heilige te zijn. Hij geeft toe dat hij vroeger de docent warme chocolademelk liet halen in de lerarenkamer, vervolgens zijn kast openbrak, hij snel de toets kopiërde, terugsprintte en de toets snel ergens verstopte.

Veel twitteraars zijn vol lof over de creativiteit van de spiekende leerling. Frank vindt de actie 'dermate ingenieus' dat hij het spieken deze ene keer zou toestaan. "That's dedication." Ook pleit hij voor een 'punt erbij voor de creativiteit'.

POLL: Herkenbaar?