Creatieve Ontdekking en Groei bij HBplus!


Van: Marieke HBcentrum Hoogkarspel (hoofdvestiging)
donderdag 30 mei 2024 15:00u
creatieve ontdekking en groei bij hbplus

De afgelopen dagen hebben we bij HBplus volop mogen genieten van het ontdekken en leren op de Zuiderwijzend. In onze creatieve ruimte hebben de kinderen een paar uur doorgebracht met kralen en andere materialen. De ruimte, voorzien van een oud tafelkleed, nodigt hen uit om vrij te experimenteren en faalangst en perfectionisme los te laten. Het was prachtig om te zien hoe ze hun creativiteit de vrije loop lieten en volop durfden te ontdekken.

Een van de hoogtepunten was het spelen van het oude bordspel Mancala. Dit spel, dat teruggaat tot minstens 600 na Christus, is niet alleen leuk en uitdagend, maar draagt ook bij aan de ontwikkeling van een growth mindset. Door strategisch na te denken en te plannen, leren kinderen spelenderwijs waardevolle vaardigheden voor hun persoonlijke groei.

Daarnaast heeft Monique het wereldspel afgenomen bij G., een waardevol hulpmiddel dat we sinds kort vaker inzetten tijdens HBplus. Dit spel helpt ons bij de begeleiding en biedt inzicht in de belevingswereld van de kinderen, waardoor we hen nog beter kunnen ondersteunen.

Verder hebben we gezien hoe een groep kinderen enthousiast verderging met hun technische bouwpakketten. Het plezier en de voldoening die zij ervaren tijdens het bouwen, bevestigen ons commitment aan ontwikkelingsgerichte zorg. We willen ervoor zorgen dat elk kind zich gelukkig voelt tijdens het leren en zijn of haar talenten optimaal kan ontwikkelen.

๐Ÿ”” Oproep aan ouders: Meld je kind/tiener alvast aan voor het nieuwe schooljaar! Zo kunnen we direct in de eerste schoolweek starten met een passend maatwerkplan dat aansluit bij hun unieke behoeften en talenten. Bezoek voor meer informatie onze website: www.hbplus.nl.

๐Ÿ“Œ
#HBplus #fyp #CreatieveOntdekking #GrowthMindset #Mancala #OntwikkelingsgerichteZorg #GelukkigLeren #TechnischeBouwpakketten #AanmeldenNieuweSchooljaar #hoogbegaafdheid

Samen zorgen we ervoor dat leren leuk, uitdagend en betekenisvol is voor ieder kind. We kijken uit naar nog meer mooie ontdekkingen en avonturen! ๐ŸŒˆ

POLL: