Oogsttijd bij HBcentrum!


Van: Marieke HBcentrum Hoogkarspel (hoofdvestiging)
maandag 17 jun 2024 19:01u
oogsttijd bij hbcentrum

πŸŒΏπŸ“ Oogsttijd bij HBcentrum!πŸ“πŸŒΏ

Vorig jaar hebben we samen met de kinderen frambozenplanten geplant, en de afgelopen weken zijn ze flink gegroeid. Nu hebben ze allemaal vruchten en deze week mogen de kinderen van HBplus mee naar de tuin om zelf te plukken en de verschillende soorten te proeven!

Achtergrondinformatie over Frambozen:
- Wilde Framboos (Rubus idaeus): Deze variant groeit het best in gematigde klimaten en kan goed tegen zowel regen als zon. Perfect voor ons wisselvallige weer!
- Gele Framboos: Deze zijn wat minder bekend, maar net zo lekker. Ze groeien het best in goed doorlatende grond en hebben veel zonlicht nodig.
- Normale Framboos (Rubus idaeus): Dit is de variant die we het vaakst zien. Ze houden van regenachtige periodes gevolgd door zonnige dagen, precies zoals het weer van de laatste tijd.

Dankzij deze combinatie van regen en zon zijn onze frambozenplanten zo goed gegroeid. πŸŒ¦οΈβ˜€οΈ

Door het kweken en oogsten van frambozen leren de kinderen niet alleen over de natuur, maar ook over geduld, zorg en het wonder van groei en bloei. Dit soort praktische ervaringen zijn onmisbaar en maken leren leuk!

#fyp #hbplus #frambozenoogst #HBcentrum #natuurlessen #kinderengroenevingers #natuureducatie #frambozen #oogsttijd #lerenindenatuur #tuinierenmetkinderen #duurzaamonderwijs #groeneopvoeding #buitenleren #gezondeten

POLL: