HBcentrum na de mei-vakantie


hbcentrum na de mei vakantie

Na de mei-vakantie gaan we heel voorzichtig onze deuren weer openen voor de dagbesteding. In eerste instantie voor een klein groepje kinderen en een paar collega's. Aanstaande zaterdag staat er een (online) vergadering op de planning waarbij we met ons team de huidige stand van zaken zullen doorspreken:

- Welke kinderen floreren bij online begeleiding?
- Welke kinderen zijn het meest gebaat bij het zo snel mogelijk hervatten van de begeleiding in ons pand?
- Kunnen we zowel online als fysiek een paar (sport)activiteiten organiseren zodat we de (werkende) ouders kunnen ontlasten in de mei-vakantie en weekenden?
- Wat gaat voor ons de doorslag geven om het HBkamp tóch door te laten gaan? Of kunnen we een alternatief bedenken?
- Kunnen we iets extra betekenen voor de tieners nu ze meer vrijheid krijgen? Een HB-tienercafé in de buitenlucht?

Als team werken we nog steeds zoveel mogelijk vanuit huis en ook de opleiding en trainingen zullen daarom voorlopig online plaatsvinden. Voor de kinderen zullen we online en fysiek gaan combineren. Tijdens de groepen zullen de kinderen vanuit HBcentrum in contact blijven met de online deelnemers. Op deze manier zal het groepsproces in stand blijven wanneer iemand klachten krijgt en weer even online verdergaat. De ouders hebben allemaal een mail gehad en we hopen dat we voor iedereen aan de behoeften kunnen voldoen. We doen in ieder geval ons uiterste best binnen de opgelegde beperkingen/maatregelen.

We zijn dankbaar dat we gisteren weer wat ruimte hebben gekregen om onze diensten voor ieder kind te perfectioneren. Daarnaast is het voor ons een verrassing dat sommige kinderen de online begeleiding als ontzettend fijn ervaren. Dit biedt kansen voor Nederlandse kinderen die in het buitenland verblijven of (om wat voor reden dan ook) niet in staat zijn om naar ons pand te komen.

De afgelopen weken waren heftig, op vele vlakken. Het onderstaande plaatje heeft me daar doorheen geholpen. Daarom deel ik hem nu even met jullie ;) We zijn ons er terdege van bewust dat andere beroepsgroepen voor een (nog) veel grotere uitdaging staan. Daarom gaan wij er alles aan doen om iedereen zo goed mogelijk te ondersteunen.

We wensen onze collega's op de scholen veel succes met de voorbereidingen. We zijn ervan overtuigd dat we samen ook de HB'ers zo goed mogelijk door deze crisis gaan krijgen. Deel maar wat liefde namens ons met de kinderen. We kunnen het allemaal goed gebruiken <3

Marieke Laan Buijsman
Info@hoogbegaafdheid.nl
Www.hoogbegaafdheid.nl
Centrum voor Hoogbegaafdheid
HBcentrum Hoogkarspel

POLL: Ben je door de huidige situatie geïnteresseerd geraakt in een online dienst? Zo ja, mail gaan naar info@hoogbegaafdheid.nl