Onderzoek: Als je ’s ochtends niet je bed uit wilt komen dan ben je intelligenter!


onderzoek als je s ochtends niet je bed uit wilt komen dan ben je intelligenter

Ben je geen ochtendmens, maak je dan vooral geen zorgen, althans als we dit onderzoek mogen geloven.

Je zou namelijk zelfs intelligenter zijn als je het had om in de vroege ochtend je bed uit te kruipen. Toch weten we allemaal om wat te bereiken in het leven, kom je er niet met alleen maar in bed liggen, dus staan we iedere ochtend toch maar weer op. om er het beste van te maken!

Tijdens de koude en donkere wintermaanden is het niet altijd even makkelijk om ons bedje uit te komen wanneer de wekker gaat. En wat doe je dan? Dan druk je op snooze, want nog even extra 5 minuten liggen is wel zo lekker. Elsevier heeft recent een studie gepubliceerd met de titel: ” Why Night Owls Are More Intelligent” De studie stelt eigenlijk dat snoozen een heel goed teken is. Het zou namelijk betekenen dat je een slim persoon bent als je je eigen slaap-en waakritme onder controle hebt.

" Niet afgaan op je wekker, maar zelf in de gaten houden wat je lichaam nodig heeft op dat moment zou laten blijken dat je verstandiger en onafhankelijker bent.” Als je na het helse geluid van je wekker in staat bent om verder te slapen, dan laat dat zien dat je de controle hebt over je eigen lichaam en geest. Hiermee kom je volgens de onderzoekers ver in het leven. Mocht jij de koning of koningin van het snoozen zijn, maak je dan dus vooral geen zorgen, maar geniet ervan!POLL: Kun jij makkelijk uit je bed komen in de ochtend?