Welkom bij HBplus!


Van: Marieke HBcentrum Hoogkarspel (hoofdvestiging)
maandag 29 apr 2024 15:38u
welkom bij hbplus

Welkom bij HBplus! Bij ons draait alles om het ondersteunen van hoogbegaafde kinderen op hun reis naar geluk en het optimaal benutten van hun potentieel. Al tien jaar lang bieden we een breed scala aan diensten, speciaal ontworpen om hoogbegaafde leerlingen te helpen bij het (her)vinden van plezier in leren en het omarmen van hun hoogbegaafdheid.
Onze ervaren coaches en docenten begeleiden elk kind op zijn/haar unieke pad, met aandacht voor zowel intellectuele uitdagingen als emotionele groei. Van individueel maatwerk tijdens schooltijd tot stimulerende peergroups en grensverleggend online onderwijs, we voorzien in alle behoeften van hoogbegaafde leerlingen.
Daarnaast hebben we veel ervaring in het ondersteunen van “twice-exceptional” leerlingen, die naast een zeer hoog IQ ook te maken hebben met uitdagingen zoals autisme, dyslexie, AD(H)D, of andere leer- en ontwikkelingsverschillen. Binnen onze peergroups treffen ze peers met een gelijkwaardige sociale leeftijd, wat bijdraagt aan een veilige en uitdagende omgeving waarin ze zich kunnen ontwikkelen.Bij HBplus gebruiken we niet alleen de gebruikelijke methoden om hiaten op te sporen en te versnellen, maar we passen ook soms andere methoden toe dan op school gebruikelijk is om herhaling te voorkomen. We gaan ook regelmatig met de kinderen naar buiten en plannen activiteiten om op andere manieren aan hun doelen te werken dan vanuit de boeken.
Bovendien bieden we bij HBplus een warme en inclusieve gemeenschap waarin hoogbegaafde kinderen zich thuis voelen. Voor kinderen die thuiszitten, biedt HBplus een waardevolle mogelijkheid om toch de “normale dingen” zoals Sinterklaas, kerst en Pasen gezellig samen te vieren, omringd door gelijkgestemden en ondersteund door ons ervaren team. HBplus is beschikbaar op verschillende locaties, waaronder Hoogkarspel, Lelystad, Alkmaar en Itens. Maar ook bieden we online mogelijkheden aan, waardoor hoogbegaafde leerlingen vanuit het hele land (of zelfs de hele wereld)

POLL: