"Mensen met een hoog IQ drinken het liefst wijn"


mensen met een hoog iq drinken het liefst wijn

Wil je dit weekend weer proosten en tóch een beetje snugger uit de hoek komen? Wijn is je antwoord.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat intelligente mensen vaker wijn kiezen dan dat ze hun vrijmibo-dorst lessen met andere drankjes. Die joekel van een bel Chardo is dus gelinkt aan je IQ. Je zou het niet verwachten wanneer je enthousiast aan je glas lurkt, toch is het zo.


Een Deense groep wetenschappers volgde tientallen jaren het gedrag van maar liefst 1800 mensen van wie het IQ bekend is. Ze keken onder meer naar hun drinkgedrag en andere persoonlijke voorkeuren. Er werd een duidelijke link gevonden tussen iemands intelligentie en hun beslissing om wijn achterover te gooien. Zo kozen de slimmeriken vaker voor een vino dan voor een simpel biertje of een gin-tonic. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen.
Bovendien: dit had niets te maken met het inkomen van de deelnemers of wat voor baan ze hadden. Maar liefst 39 procent van de mensen met de hoogste IQ’s dronk liever wijn dan bier. Slechts 9 procent van de slimsten van het stel verkoos een goudgele rakker boven een wijntje.

Nog een opvallend feitje uit het onderzoek: pientere mensen drinken sowieso vaker alcohol dan iets minder hoog opgeleide mensen. Dit bevestigt niet één studie, maar zelfs meerdere onderzoeken laten dit gegeven zien. Wanneer iemand commentaar heeft op het feit dat je weer eens een glaasje (of twee) inschenkt: jij weet nu wel beter.

Voel ik me even verstandig, elke vrijdagmiddag. Cheersie.
Zó kun je ook op vakantie om een vin blanc vragen. Goed om te weten: iedereen wordt nét iets anders teut.

POLL: Drink jij ook het liefst wijn?