Start zelf met HBkids, HBplus en/of HB-ráákt


start zelf met hbkids hbplus en of hb r kt

Opleiding HB-professional

Tijdens de jaarwisseling kwamen we met een "spoiler alert". Hierop nu een vervolg.. We gaan binnenkort op drie verschillende manieren onze diensten verspreiden: Via je eigen praktijk, als HBspot én als HBcentrum.


In onze eigen regio hebben we veel inspanningen geleverd waardoor de situatie rondom HB'ers behoorlijk stabiel kan worden genoemd. Er is een goede samenwerking met hulpverleners en diverse scholen uit ons samenwerkingsverband. Hierdoor kunnen we vol trots vertellen dat we voor ongeveer 250 kinderen een passende route hebben uitgestippeld of hier een belangrijk onderdeel van zijn geweest. We blijven onze expertise voor onze regio inzetten maar verwachten een kleinere instroom van cliëntjes omdat we onze kennis hebben verspreid over professionals, ouders en scholen. Dit geeft ons wat meer de ruimte om ons over de ontstane onrust in de rest van Nederland te buigen en een handreiking te doen om onze ervaringen te delen. We staan voor verbinding tussen alle partijen en dit heeft ons ver gebracht. Er wordt veel over hoogbegaafdheid gesproken maar het is voor de kinderen, ouders én scholen vooral belangrijk dat er wordt gehandeld. Daarom gaan we drie van onze diensten op een grotere schaal verspreiden: HBkids , HBplus (dagbesteding) en de cursus HB-ráákt.

Hier zijn echter wel een paar voorwaarden aan verbonden: De opleiding tot HB-professional moet afgerond zijn. Tevens is er voor zowel HBkids als HBplus drie keer een stage bij een vestiging naar keuze. Voor HB-ráákt dien je minimaal één keer als "side-kick" deel te nemen voordat je de cursus zelf kunt geven. Je kunt de diensten vervolgens binnen je eigen praktijk aanbieden. Wij ontvangen maandelijks een vaste bijdrage en er wordt landelijk hetzelfde tarief voor de diensten gehanteerd. We behouden ons het recht voor om een aanvraag in overweging te nemen. De afstand tot dezelfde dienst in dezelfde regio en bepaalde persoonskenmerken tijdens de opleiding worden hierin meegenomen. Na de online aanvraag ontvangt u zo spoedig mogelijk uitsluitsel zodat we de data van de stages kunnen bevestigen. Deze diensten worden vervolgens in ons landkaartje op de website opgenomen en zullen volgens ons concept worden geëxploiteerd. Hierbij kan dus ook gebruik worden gemaakt van ons geavanceerde online systeem.

Een praktijk komt in aanmerking om uit te groeien naar een volwaardig HBcentrum zodra HBkids, HBplus én HB-ráákt wordt aangeboden, de SKJ-aanvraag rond is en een uitgebreide stage is afgerond. De maandelijkse bijdrage wordt dan vervangen door ons franchise-contract. Vanaf dat moment kunnen alle diensten van HBcentrum worden aangeboden. Kijk voor meer informatie op onze website : https://www.centrumvoorhoogbegaafdheid.nl/franchisenemer-worden
Hier wordt tevens een uitleg over de HBspots gegeven.

In de maand januari zijn we druk bezig met het ontwikkelen van ons platform hoogbegaafdheid.nl. We zorgen dat HB-professionals online aanvragen voor diensten kunnen indienen en stages kunnen inplannen. Aan de hand van de persoonlijke wensen wordt dan automatisch de maandelijkse bijdrage in kaart gebracht. Tevens zijn er plannen voor HBkids@school, HBplus@school en HB-ráákt@school. Op deze manier kunnen onze HB-professionals die bij een school werkzaam zijn ook iets betekenen binnen hun stichting en/of samenwerkingsverband. We doen ons best om dit zo snel mogelijk live te zetten. Houd de website in de gaten voor de nieuwste ontwikkelingen. Uiteraard zullen we af en toe een update geven via Facebook en Instagram.

Ondertussen ontwikkelen we de training "HB-professional@online". Hierbij wordt een groot deel van onze kennis online gedeeld. Op deze manier proberen we het exploiteren van onze diensten ook wat meer toegankelijk te maken voor professionals die verder weg wonen. Uiteraard is deze online training ook vrijblijvend te volgen en wordt deze geaccrediteerd. Op dit moment worden er ook filmpjes gemaakt voor ons YouTube kanaal. Kortom: Genoeg plannen en kansen voor 2020 :)

Als je vanaf 29 februari aan de opleiding "HB-professional" wilt deelnemen dan zijn er op dit moment nog een paar plekjes beschikbaar. Meld je dan snel aan via: aanmelden.hbcentrum.nl

Liever een jaartje wachten of zeker zijn van deelname? In 2021 start de opleiding op 6 Maart. Daarvoor kun je nu ook al aanmelden. Kijk voor meer informatie op www.hbprofessional.nl

Graag tot ziens bij het Centrum voor Hoogbegaafdheid <3

POLL: Is er behoefte aan het landelijk verspreiden van onze diensten?