Met een hart voor het onderwijs..


met een hart voor het onderwijs..

Sinds mijn vierde was ik er al van overtuigd dat ik later juf ging worden. Ik houd namelijk met heel mijn hart van kinderen en van lesgeven.. Na de PABO heb ik letterlijk mijn hele ziel aan het onderwijs gegeven totdat ik opgebrand moest afhaken. Mijn eigen kinderen vielen uit het onderwijssysteem door hun uitzonderlijke begaafdheid en deze combinatie was onhoudbaar. Na een relatief korte rustperiode ben ik (5 jaar geleden) HBcentrum gestart. Het was ontzettend overweldigend dat ik binnen een paar maanden meer dan honderd cliƫnten had. We zijn naast HBkids (na schooltijd) ook HBplus (dagbesteding met maatwerk) en diverse trainingen, cursussen en een opleiding gestart zodat we ons steeds meer op de echte "noodgevallen" konden gaan focussen. Vooral het laatste jaar merken we dat scholen de zorg steeds beter aankunnen en dat maakt ons trots!

Toch krijgen we ook van alle kanten te horen dat onze expertise graag wordt ingezet maar dat er door een gebrek aan budget geen mogelijkheden zijn. Dit raakt me ontzettend. We willen iedereen met alle liefde helpen en het doet ons goed dat veel mensen in het onderwijs gemotiveerd zijn.. Waarom moet het dan toch eerst escaleren met een kind zodat de casus bij Jeugdzorg terechtkomt en de kosten voor een PGB veel hoger uitvallen dan het ondersteunen van onze leerkrachten? Ik kan er met mijn pet niet bij..

Onze jongste zoon van elf jaar is op dit moment op school. Van het eerste tot het achtste uur.. Zonder faalangst, stress of bore-out dankzij de enorme inzet van zijn school maar toch ook echt wel door de inzet van HBcentrum. De docenten van Gymnasium 2 staken niet. Ergens is mijn zoon boos omdat al zijn leeftijdsgenoten vrij zijn vandaag. Toch is hij ook vanuit het diepste van zijn hart dankbaar voor de geweldige docenten en het maatwerk op zijn school. Hij stapte net uit de auto en zei: " Ik hoop voor alle leerkrachten dat de staking vandaag iets oplevert mam. Ik ben al geholpen, nu alle andere (hoogbegaafde) kinderen nog. Ik zal vandaag extra mijn best doen." Later wil hij meester worden.. Als zijn motivatie een weerspiegeling blijkt van het onderwijs in de toekomst dan houd ik toch nog hoop <3

Zet hem op vandaag kanjers!

Marieke Laan Buijsman
Centrum voor Hoogbegaafdheid