Jouw ervaring met Passend onderwijs; een vragenlijst van de Kinderombudsman


jouw ervaring met passend onderwijs een vragenlijst van de kinderombudsman

Het team van de Kinderombudsman doet een onderzoek onder kinderen die op school extra hulp krijgen.

Op dit moment is het natuurlijk een beetje een rare situatie omdat je helemaal niet naar school gaat door de Corona-maatregelen. Maar hiervoor deed je dat wel en hierna doe je dat ook weer. Hierover gaat deze vragenlijst, over hoe het is op school.

We willen graag weten of jij de extra hulp krijgt die jij nodig hebt, of jouw school goed bij je past en of jij je thuis voelt op school. Wat gaat er goed en wat kan er beter? Daarom hebben we een paar vragen voor je. We vinden het fijn als jij onze vragenlijst invult.


Vind je vragen op papier saai of moeilijk?
Dan kunnen we ook met je bellen. Vertel ons aan de telefoon jouw antwoorden en wij schrijven deze voor je op. Laat hieronder jouw emailadres achter, dan maken we snel een afspraak met je!

Uitleg over de vragenlijst
De vragenlijst bestaat uit 23 vragen. Je bent ongeveer 20 minuutjes bezig om deze in te vullen. Als je even pauze wilt houden, dan kan dat. De vragenlijst slaat automatisch op. Je kunt er dan later weer mee verder gaan.

De vragenlijst is 'anoniem'. Dat betekent dat wij niet kunnen zien wie jij bent of op welke school jij zit.

Wat doen we met jouw antwoorden?
Je vraagt je misschien nog af waar deze vragenlijst voor bedoeld is. En wat we doen met jouw antwoorden. We gebruiken jouw antwoorden voor ons onderzoek over passend onderwijs. Passend onderwijs betekent dat ieder kind een goede plek krijgt op school en extra hulp krijgt als dat nodig is.

Wat jij en andere kinderen ons vertellen via deze vragenlijst schrijven we op in een rapport. Die sturen we op naar de minister van Onderwijs en de Tweede Kamer. We willen dat zij het rapport lezen en leren of er iets moet veranderen om school (nog) beter voor jullie te maken. De minister kan jullie idee├źn en oplossingen dan meenemen als hij met veranderingen in het passend onderwijs aan de slag gaat. We vinden het belangrijk dat kinderen ook een stem hebben als er veranderingen in het passend onderwijs komen.

Maak kans op een bol.com bon
Vul jij de vragenlijst in tot het einde, of bel je met ons over de vragenlijst? Dan maak je kans op een bon van bol.com. Hiermee kun je iets leuks voor jezelf kopen. We verloten er 20 onder alle deelnemers. Wil jij hier aan mee doen? Laat dan hieronder jouw emailadres achter. Dan nemen we contact met je op als je gewonnen hebt! Daarna verwijderen we uiteraard jouw emailadres.

De Kinderombudsman
Wil je meer weten over de Kinderombudsman en wat wij doen? Kijk dan op onze website www.dekinderombudsman.nl.

Alvast bedankt!