Update HBkamp, HBplus en HBkids


update hbkamp hbplus en hbkids

Na uren vergaderen (over de weersverwachtingen en de Coronamaatregelen) zijn we tot de volgende conclusie gekomen:

- HBkids blijft voorlopig online.
- HBplus blijft geopend voor de meest kwetsbare kinderen, mits het verantwoord is om de weg op te gaan. Voor de andere kinderen bieden we een alternatief online.
- HBkamp wordt helaas voorlopig uitgesteld.

Uit voorzorg had ik voor HBkamp acht groepjes met zes kinderen samengesteld. Na lang wikken en wegen willen we toch afwachten wat voor effect het heropenen van de scholen heeft. Bij een HBkamp komen kinderen van verschillende scholen vanuit het hele land bij elkaar. Ook met groepjes van zes kinderen durven we dit risico nog even niet te nemen. Als de cijfers na de voorjaarsvakantie stabiel blijven dan krijgen de ouders een mail met de data waarop hun kind (onder voorbehoud) staat ingedeeld. Hierbij houden we rekening met de beste peers. We starten met groepjes van zes en hopen dat we dit redelijk snel kunnen opbouwen. Ik schrijf dit met pijn in mijn hart omdat ik weet dat alle ingeschreven kinderen graag snel willen komen. 8x6 maakt 48 kinderen.. Helaas kan ik niet iedereen tegelijk tegemoet komen. Als eerste groepje staan nu zes tieners (13-) in de planning. Zij hebben op dit moment de grootste behoefte aan contact en geven de minste risico's zolang het voortgezet onderwijs dicht blijft.

Duimen jullie met ons mee? U kunt uw kind aanmelden voor een HBkamp maar helaas kan ik dus nog niets toezeggen qua data.
Voor alle ingeschreven kinderen ga ik wel mijn uiterste best doen om in ieder geval een vooruitzicht te geven.

www.hbkamp.nl
www.hoogbegaafdheid.nl
Info@hoogbegaafdheid.nl
0228-222111