Hoera, na de kerstvakantie gaat ons HBcentrum in Friesland ook van start met HBplus (dagbesteding) en HBkids (peergroup na schooltijd)


hoera na de kerstvakantie gaat ons hbcentrum in friesland ook van start met hbplus dagbesteding en hbkids peergroup na schooltijd

Mijn naam is Joke Krist, moeder van 2 kinderen en inmiddels 18 jaar docent in het Voortgezet onderwijs.

Het bij mogen dragen aan het geluk van kinderen door een stukje mee te mogen lopen op de route naar volwassen worden is een enorm voorrecht. Helaas merkte ik dat er steeds meer kinderen vastlopen. “Ze kunnen het wel, maar laten het niet zien.” En meer van deze opmerkingen, maakten dat ik verder ging zoeken. Dyslexie en leerachterstanden, daar wist ik alles van, maar de aandacht voor het intelligente kind was er weinig tot niet.


Tijdens deze missie binnen de scholen, om er werkelijk voor alle kinderen en jongeren te zijn die vastlopen, kwam ik in contact met HBcentrum. Sinds 2021 mag ik mijzelf HB-professional noemen. Om een groep uitvallers in het onderwijs te kunnen helpen, maar ook een plek te creëren waar kinderen hun pears kunnen ontmoeten, startte ik in oktober HBcentrum Fryslan. Een plek waar je jezelf mag en kunt zijn, een plek waar je je fijn voelt en gezien wordt.

Een perfecte combinatie, HB-professional en ervaring in het onderwijs. Ieder kind heeft recht om gezien te worden en het onderwijs te krijgen waarin het kind zich gehoord en gezien voelt. Jij doet ertoe, jij mag er zijn, jij hebt talent, jij bent goed zoals je bent.

​Mochten er nog vragen zijn dan ben ik te bereiken via joke@hbcentrum.nl

Planning schooljaar 2021 / 2022:

Woensdag:
HBplus Dagbesteding (EXTRA): van 9.00 tot 15.00

​Donderdag:
HBplus Dagbesteding (EXTRA): van 9.00 tot 15.00
HBkids: van 15.15 tot 17.15

Individuele coaching: In overleg

​U bent van harte welkom om te komen kijken en eventueel vragen te stellen tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek

​Er worden ook losse HBkids groepen georganiseerd, bijvoorbeeld om HBkids eens te proberen, gewoon voor de leuke activiteiten of om eens een vriendje/vriendinnetje of broertje/zusje mee te kunnen nemen. Tijdens iedere losse groep zal er een leuke, uitdagende workshop centraal staan. Max 6 kinderen per keer.

HBcentrum Fryslân
Joke Krist
De Tuolle 2a
8735 HZ, Itens
joke@hbcentrum.nl

Hieronder kunt u lezen hoe Joke haar stage bij onze hoofdvestiging in Hoogkarspel heeft ervaren:

Tijdens mijn stage bij HBcentrum raakte ik ontroerd door verhalen van de kinderen. Wat ze al hebben moeten doormaken, hoe betrokken en empathisch ze zijn, al vanaf zeer jonge leeftijd. Maar bovenal werd ik geraakt door hun gevoel van "thuis" komen, niet meer anders zijn, "peers" die ervoor zorgen dat je ineens jezelf durft en kunt zijn en je weer in je kracht komt te staan. Van gefrustreerde of faalangstige kinderen, binnen een aantal weken, hele blije en veel zelfverzekerdere kinderen zien. Kinderen die aan staan, die plezier hebben en ook nog leren op hun eigen tempo en niveau. Deze omgeving, deze plek, die gun je ieder kind.
Wat me het meeste is bijgebleven is de opmerking van een kind: "Zo voelen mijn klasgenoten zich dus op school, iedere dag, zoals ik me hier voel bij HBcentrum".

Direct aanmelden? Kijk dan even bij de reacties!