HBkamp


hbkamp

Het HBkamp is "HBplus dagbesteding" maar dan in het weekend. Er is veel ruimte voor psycho-educatie, ontspanning, ontprikkelen en contact met ontwikkelingsgelijken. Bij behoefte kunnen de kinderen ook gebruikmaken van onze grote kast met methodes en cognitieve materialen. Er zijn meerdere HB-professionals en HB-docenten aanwezig. Tijdens het kamp worden gepersonaliseerde doelen gehanteerd via het online portaal van HBcentrum.

We hanteren een vast rooster zodat de kinderen veel veiligheid en voorspelbaarheid ervaren. Binnen dit vaste rooster is er ruimte voor autonomie. De kinderen hebben de keuze om mee te doen aan de activiteiten en kampspellen die we organiseren maar dit is geen verplichting. Er kan gedurende de twee dagen veelvuldig gebruik worden gemaakt van onze gymzaal waar ze ook "hutten" mogen maken om in te slapen. Er is ook gelegenheid om airhockey, tafeltennis en tafelvoetbal te spelen. We hebben een echte pooltafel om te poolen en de Nintendo Switch wordt aangesloten op de beamer/het grote scherm.

Voor de kinderen met een PGB wordt hetzelfde tarief gehanteerd als bij HBplus. Zonder PGB kan een kind voor 150 euro deelnemen.

Een paar uitspraken tijdens ons vorige HBkamp:

“Dit is mijn leukste kamp ooit!”

“ Marieke? Ik zeg bij twijfel altijd: doen! Ik ben heel blij dat je het kamp toch écht hebt gedaan!”

“ Mijn laatste kamp was een nachtmerrie.. Dankzij jullie heb ik nu geen trauma meer ❤ “

“Tijdens dit kamp heb ik geleerd dat ik ook aan mezelf mag denken en dat ik aandacht verdien. Het was heerlijk om verwend te worden tijdens het “make-uppen”. Dank jullie wel!”

Lees recensies:
Ter bescherming van de cursisten zijn recensies meestal anoniem.

Anoniem (1-2-2023) : "Kamp vind ze erg leuk"
Hoe heeft u de dienst ervaren: Kamp vind ze erg leuk, een andere setting is goed voor haar. De struggle om te vinden wat ze nou echt nodig heeft en de juiste begeleiding voor wie ben ik blijft lastig te vinden
Hoe heeft uw kind de dienst ervaren: Leuk
Welk cijfer zou u deze dienst geven: 10


Anoniem (12-3-2022) : "Totale rust"
Hoe heeft u de dienst ervaren: Totale rust in het hoofd van onze zoon. Hij komt weer tot werken en zijn lijf ontspant met de dag dat hij bij HBplus komt. “Ik voel dat ik weer steeds meer mijzelf aan het worden ben.” En wij als ouders zien dat ook.
Hoe heeft uw kind de dienst ervaren: Een plek waar hij tot leren komt, waar hij gezien wordt en zichzelf terug kon vinden. Wat op school niet lukt, dat lijkt bij HBcentrum vanzelf te gaan. Ik dacht al dat ik niet deugde en niks kon, maar nu weet ik dat dat niet zo is.
Welk cijfer zou u deze dienst geven: 9