HBkamp


hbkamp

Welkom bij HBkamp

Het HBkamp is als HBplus, maar dan tijdens het weekend of in vakanties. Op zaterdag 3 en zondag 4 mei 2025 bieden we een speciaal programma voor hoogbegaafde kinderen van alle leeftijden. Ons kamp is een plek waar kinderen kunnen genieten van psycho-educatie, maatwerk, ontspanning, kampspellen, buitenactiviteiten, ontprikkeling en contact met ontwikkelingsgelijken.


Bij HBkamp is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ontwikkelingsgerichte zorg. Er zijn meerdere HB-professionals en HB-docenten aanwezig die de kinderen begeleiden. Tijdens het kamp werken we met gepersonaliseerde doelen via het online portaal van HBcentrum, zodat elk kind maatwerk ontvangt.

Programma en Voorzieningen
We hanteren een vast rooster zodat de kinderen veel veiligheid en voorspelbaarheid ervaren. Het kamp begint op zaterdag om 9:00 uur en eindigt op zondag om 15:00 uur. In de avond kunnen kinderen om 19:00 uur of 22:00 uur opgehaald worden, afhankelijk van de leeftijd. In overleg kunnen we overwegen of iemand blijft slapen. Tijdens de avond is er een casino, dus voel je vrij om mooie kleding mee te nemen als je dat leuk vindt.

Binnen dit vaste rooster is er ruimte voor autonomie. Kinderen kunnen kiezen om mee te doen aan de activiteiten en kampspellen die we organiseren, maar dit is geen verplichting. Gedurende de twee dagen kunnen de kinderen gebruikmaken van onze gymzaal, waar ze "hutten" mogen bouwen om te ontprikkelen. Ook kunnen ze airhockey, tafeltennis, tafelvoetbal en diverse andere spellen spelen. Daarnaast hebben we een echte pooltafel en wordt (indien gewenst) de Nintendo Switch aangesloten op de beamer voor extra spelplezier.

Kosten en Aanmelding

Voor kinderen met een Persoonsgebonden Budget (PGB) hanteren we hetzelfde tarief als bij HBplus. Zonder PGB kunnen kinderen deelnemen voor 150 euro.

Meld je kind aan voor HBkamp via aanmelden.hbcentrum.nl. Bij het aanmelden kunnen ouders de leeftijd, doelen en interesses van hun kind aangeven, zodat we daar rekening mee kunnen houden bij het indelen van de groepen. Wacht niet te lang, want de plaatsen zijn beperkt!

Ervaringen van Vorige Deelnemers

Tijdens onze vorige HBkampen hebben we geweldige feedback ontvangen van de kinderen:

“Dit is mijn leukste kamp ooit!”
“Marieke? Ik zeg bij twijfel altijd: doen! Ik ben heel blij dat je het kamp toch écht hebt gedaan!”
“Mijn laatste kamp was een nachtmerrie.. Dankzij jullie heb ik nu geen trauma meer ❤”
“Tijdens dit kamp heb ik geleerd dat ik ook aan mezelf mag denken en dat ik aandacht verdien. Het was heerlijk om verwend te worden tijdens het ‘make-uppen’. Dank jullie wel!”

Lees Recensies:
"Mijn dochter vond het kamp erg leuk. Een andere setting is goed voor haar. Fijn dat we nu de juiste plek hebben gevonden en de juiste begeleiding voor wie ze is."
Cijfer: 10
"Het kamp zorgde voor totale rust in het hoofd van onze zoon. Hij kwam weer tot zichzelf en zijn lijf ontspande met elke dag dat hij bij HBkamp was. Hij voelde dat hij weer steeds meer zichzelf werd en wij als ouders zagen dat ook."
Cijfer: 9

HB-toneelkamp, HB-muziekkamp en HB-tienerkamp

Naast ons reguliere HBkamp organiseren we ook HB-toneelkamp, HB-muziekkamp en HB-tienerkamp! We hebben momenteel nog geen data geprikt voor deze kampen, maar geïnteresseerden kunnen zich alvast opgeven. Bij voldoende animo zullen we een datum prikken voor deze kampen.

Meer over HBplus
HBplus biedt ontwikkelingsgerichte zorg voor hoogbegaafde kinderen, met gepersonaliseerd maatwerk in groepsverband met ontwikkelingsgelijken, zowel fysiek als online. Wij richten ons op het voorkomen of doorbreken van schooluitval en bieden een veilige omgeving met maximaal 12 kinderen per groep, begeleid door gediplomeerde HB-professionals en HB-docenten.

Geschiedenis en Aanpak
Sinds 2013 hebben we vele kinderen geholpen weer (grotendeels) naar school te gaan. Door ons aanbod van HBcollege kunnen ouders, docenten en begeleiders zich laten scholen en begeleiden, wat de kans op een positieve toekomst voor de kinderen aanzienlijk vergroot.

Ontwikkelingsgerichte zorg en Maatwerk
HBplus is geen school, maar richt zich op de algehele gesteldheid van de kinderen met als doel de schoolgang weer op te bouwen. We bieden gepersonaliseerde lange- en kortetermijndoelen, en dagelijkse verslagen van psycho-educatie en workshops zorgen voor waardevolle dossieropbouw.

Aanmelding en Contact
Bij interesse in HBplus volgt eerst een vrijblijvend intakegesprek. Vaak adviseren we vooraf individuele coaching om goed in te schatten welke dagen en locaties het beste aansluiten bij de specifieke hulpvraag. Voor vragen of meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website. Als u interesse heeft in een toneelkamp of een kamp speciaal voor tieners, laat het ons dan weten via info@hbcentrum.nl. Bij genoeg animo gaan we ook hier een datum voor prikken.


Zal plaatsvinden op de volgende data:


zaterdag 3 mei 2025 09:00u tot zondag 4 mei 2025 15:00u
HBkamp - speciaal programma voor hoogbegaafde kinderen van alle leeftijden