Training HB-gezinswerker


Van: Marieke HBcentrum Hoogkarspel (hoofdvestiging)
zondag 7 jul 2024 10:51u
training hb gezinswerker

Op zaterdag 2 november om 13.00 uur start onze training HB-gezinswerker weer. Deze training is speciaal ontwikkeld voor jeugdzorgmedewerkers, jeugdconsulenten, ggz-medewerkers, (ortho)pedagogen en andere (jeugd)hulpverleners.

Na de training kun je hoogbegaafdheid herkennen, begrijpen en effectief ondersteunen. Je krijgt de essentiële kennis om je eigen visie te ontwikkelen en te integreren in gezinshulpverlening.

Gezinnen met hoogbegaafde kinderen hebben vaak een andere benadering nodig. Door tijdig signalen van hoogbegaafdheid op te pikken, kun je als hulpverlener adequaat reageren en misdiagnoses voorkomen. Ouders van hoogbegaafde kinderen voelen zich vaak onbegrepen en eenzaam binnen de hulpverlening. Deze training helpt om ze beter te begrijpen en een stukje erkenning te geven. Ook hoogbegaafde volwassenen zijn zeer gebaat bij passende begeleiding en begrip voor hun situatie.

Wil jij het verschil maken binnen de (jeugd)hulpverlening en ook hoogbegaafde cliënten van de beste hulp voorzien? Schrijf je dan in voor de HB-gezinswerker training en geef jouw carrière een boost terwijl je een essentiële bijdrage levert aan het welzijn van hoogbegaafde kinderen en volwassenen.

📝 Inhoud:
1. Wat is hoogbegaafdheid?
2. Hoogbegaafde kinderen: Kenmerken en problemen.
3. Hoogbegaafdheid in het gezin: Erfelijkheid en opvoeding.
4. Praktische toepassingen: Gesprekstechnieken en therapievormen.

📍 Praktische info:
- Aantal bijeenkomsten: 4
- Locatie: Hybride (online of in Hoogkarspel)
- Duur: Van 13.00 uur tot 16.00 uur
- Niveau: HBO werk- en denkniveau
- Investering: €995,- (vrijgesteld van BTW)

📧 Voor meer info en aanmelding: opleidingen@hbcentrum.nl of bezoek www.hbgezinswerker.nl

#fyp #Hoogbegaafdheid #Jeugdzorg #GGZ #Pedagogiek #HBplus #Gezinswerker #Opleiding #Jeugdconsulent #Hulpverlening #Hoogkarspel #Ontwikkeling #Erkenning #Begrip #MaakHetVerschil #hybride #online #onlinetraining

POLL: