Losse 'HBkids' groep met ontwikkelingsgelijken


losse hbkids groep met ontwikkelingsgelijken

De "losse HBkids groep" is hét moment om ontwikkelingsgelijken te ontmoeten, gezellig samen te zijn of even helemaal tot rust te komen.

Een schoolweek kan zeer intensief zijn. Zeker als de stof niet voldoende aansluit aan de behoefte van het kind, of als contact
met leeftijdsgenoten moeizaam verloopt en/of de dagelijkse prikkels in de klas en daarbuiten te intens worden ervaren. Wat is er dan fijner dan uitkijken naar een moment waarin je even niets hoeft en je zelf kunt bepalen wat je gaat doen. Tijdens de losse groepen zijn er jongens en meisjes van ongeveer dezelfde leeftijd. Alle kinderen zijn (vermoedelijk) hoogbegaafd. De kans is groot dat deze kinderen de humor en/of de zorgen van elkaar begrijpen. Het kind gaat ervaren dat er meer kinderen zijn met dezelfde gevoelens en behoeften.


Tijdens de losse groepen zijn de kinderen vrij om te kiezen waar zij op dat moment behoefte aan hebben. Zo kunnen ze al hun creativiteit kwijt bij onze werkplaats, gezellig een spel spelen met ontwikkelingsgelijken, de uitdaging aangaan met ingewikkelde vraagstukken, heerlijk relaxen in de zitzakken en genieten van alles wat de ruimtes nog meer te bieden hebben. O.a: Tafeltennis, basketbal, voetbal, voetbalafdeling, airhockey en poolen.
Iedere losse groep wordt begeleidt door een HB-professional van het Centrum voor Hoogbegaafdheid. Dit biedt kinderen, naast hun moment van rust en/of plezier, de mogelijkheid om hun persoonlijke verhaal te vertellen. En wie weet kan de begeleider met een paar kleine tips het kind al verder helpen! Waar nodig wordt ook psycho-educatie ingezet.

Waarom losse groepen?
Een periode van HBkids is 30 keer per schooljaar. Tijdens deze periode maken we slechts kleine wijzigingen in de groepssamenstelling. Bijvoorbeeld na een vakantie.
Op deze manier kunnen we voor ieder kind een veilige omgeving waarborgen. Ondertussen kan een kind wél aan een losse groep deelnemen.

Dit heeft diverse voordelen:
• De kinderen kunnen zonder enige druk wennen aan de ruimtes, coaches en kinderen van HBkids;
• De HB-professionals kunnen goed inschatten of plaatsing in een groep zinvol is;
• De HB-professionals kunnen gericht observeren welke groep het best bij een kind past;
• De kinderen kunnen alvast aan elkaar wennen. We zien prachtige vriendschappen opbloeien, zodat het rendement van de groepen daarna groter is.

Voor sommige kinderen is het nog niet haalbaar om te kunnen deelnemen aan een wekelijkse groep. De kinderen kunnen dan zelf een losse groep inzetten om even bij te komen. Dit kan individueel of in groepsverband. Zie bij elke vestiging voor data en tijden.

aanmelden kan via: info@hbcentrum.nl
kosten: 20 euro per losse groep