HBkids groepen


hbkids groepen

Bij HBkids komen ontwikkelingsgelijken twee uur per bijeenkomst bij elkaar. We hebben actieve locaties in Hoogkarspel, Alkmaar, Lelystad en Itens. Samen hebben deze locaties 12 groepen met maximaal 10 kinderen per groep. Bij het intakegesprek overleggen we welke groep het best bij uw kind(eren) past. 

HBkids begint altijd met psycho-educatie. De onderwerpen worden door de kinderen of door ons ingebracht. De psycho-educatie kan tevens een actueel thema hebben. Denk hierbij aan: cito-periodes, angst voor een 9-jaars prik of ieder ander onderwerp wat zeer belangrijk voor de kinderen kan zijn. U mag ons vooraf mailen met belangrijke informatie zodat we dit in de psycho-educatie kunnen opnemen. Tevens vertellen de kinderen elkaar de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen week. Op deze manier kunnen de kinderen elkaar te allen tijden ondersteunen. We stellen ook samen doelen op en de deelnemers helpen elkaar om deze doelen te behalen. Veel voorkomende thema’s hierbij zijn: Faalangst, doorzetten, perfectionisme, trots mogen zijn op jezelf en diverse angsten. Naast deze doelen werken we aan projecten. Hierbij is het groepsproces en/of het individuele aspect heel belangrijk. Dit wisselt per activiteit en per kind. We zorgen voor een uitgebalanceerd aanbod onder begeleiding van minimaal 2 HB-professionals per groep. De coaches zijn erin getraind om de kinderen aan hun eigen doelen te laten werken. Ook tijdens de activiteiten. De voortgang van elke bijeenkomst wordt per kind bijgehouden en is direct beschikbaar voor de ouder(s) en verzorger(s).


HBkids heeft twee mogelijkheden:
- HBkids groep
- HBkids EXTRA groep

We werken met een geavanceerd online portaal waarin u eenvoudig:
- kunt aanmelden
- De verslaglegging kunt lezen
- De voortgang van de doelen kunt inzien en doelen kunt aanpassen
- Externe instanties kunt toevoegen
- De data en tijden van de groepen kunt bekijken
- De facturatie kunt regelen

Voor ieder kind stellen we in september één "lange termijn" doel op. Dit doel evalueren we voor de kerstvakantie en voor de zomervakantie aan de hand van een schaalvraag. Tevens zijn er voor ieder kind variabele doelen die het kind, de ouders en/of de IB'er/leerkracht kan invullen. Bij het behalen van een doel is er de mogelijkheid om een nieuw doel in te vullen. Wij kunnen hier dan direct op inspelen tijdens de volgende bijeenkomst. Dit zorgt voor een mooie samenwerking tussen het kind, de ouders en school. 

Ieder schooljaar zijn er 30 bijeenkomsten van 2 uur. De investering voor een schooljaar HBkids bedraagt 1200 euro. U bepaalt zelf de betalingstermijn via ons HBcentrum Portaal. Gebruikelijke termijnen zijn:
100 euro per maand
1200 euro vooraf
600 euro vooraf en 600 euro achteraf

Soms is het noodzakelijk om in de loop van het schooljaar in te stromen. U kunt ons mailen/bellen om de mogelijkheden door te nemen. Indien mogelijk plannen we dan alsnog een intakegesprek voor u in. De investering om aan de groep deel te nemen wordt dan uiteraard aangepast.