HBkids groepen


hbkids groepen

Bij HBkids komen ontwikkelingsgelijken twee uur per bijeenkomst bij elkaar. Elke groep heeft maximaal twaalf deelnemers. Bij het intakegesprek overleggen we welke groep het best bij uw kind(eren) past.

HBkids begint altijd met psycho-educatie. De onderwerpen worden door de kinderen of door ons ingebracht en kunnen ook actueel zijn, zoals cito-periodes, angst voor een 9-jaars prik, of seizoensgebonden thema's zoals Halloween, kerst of Sinterklaas. Denk hierbij aan de sterke geur van pompoenen tijdens Halloween of de vele prikkels bij het vieren van Sinterklaas of kerst. Vooraf kunnen ouders een update in ons geavanceerde online portaal plaatsen, zodat we deze informatie bij de vergadering kunnen lezen en de psycho-educatie indien gewenst daarop kunnen aanpassen. De kinderen delen ook de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen week of periode met elkaar, waardoor ze elkaar kunnen ondersteunen. Samen stellen we doelen op en helpen de kinderen elkaar om deze doelen te bereiken. Veel voorkomende thema’s zijn faalangst, doorzetten, perfectionisme, trots mogen zijn op jezelf, asynchrone ontwikkeling, coping en diverse angsten.

Naast deze doelen werken we aan projecten, die altijd gerelateerd zijn aan een actueel thema of passend bij de psycho-educatie. Hierbij is zowel het groepsproces als het individuele aspect belangrijk. Dit wisselt per activiteit en per kind. We zorgen voor een uitgebalanceerd aanbod onder begeleiding van minimaal twee HB-professionals per groep. De coaches zijn getraind om de kinderen aan hun eigen doelen te laten werken, ook tijdens de activiteiten. De voortgang van elke bijeenkomst wordt per kind bijgehouden en is direct beschikbaar voor de ouder(s) en verzorger(s).

Elke vestiging bepaalt zelf voor welke leeftijdscategorieën er groepen zijn en hoe vaak per jaar HBkids zal plaatsvinden. Dit kan variëren van wekelijkse bijeenkomsten tot een aantal keer per schooljaar. Neem contact op met de vestiging bij u in de buurt voor meer informatie over de specifieke planning en doelgroep. Elke bijeenkomst kost vijftig euro.

We werken met een geavanceerd online portaal waarin u eenvoudig kunt:
- Aanmelden
- De verslaglegging lezen
- De voortgang van de doelen inzien en doelen aanpassen
- Externe instanties toevoegen
- De data en tijden van de groepen bekijken
- De facturatie regelen

Voor ieder kind stellen we in september één "lange termijn" doel op. Dit doel evalueren we voor de kerstvakantie en voor de zomervakantie aan de hand van een schaalvraag. Tevens zijn er voor ieder kind variabele doelen die het kind, de ouders en/of de IB'er/leerkracht kan invullen. Bij het behalen van een doel is er de mogelijkheid om een nieuw doel in te vullen. Wij kunnen hier dan direct op inspelen tijdens de volgende bijeenkomst. Dit zorgt voor een mooie samenwerking tussen het kind, de ouders en school.

Elke bijeenkomst kost vijftig euro. De kosten worden in principe door de ouders bekostigd. Echter, er zijn ook mogelijkheden om een persoonsgebonden budget (PGB) aan te vragen.

Soms is het noodzakelijk om in de loop van het schooljaar in te stromen. U kunt ons mailen of aanvraagformulier invullen om de mogelijkheden door te nemen. Indien mogelijk plannen we dan alsnog een intakegesprek voor u in.


Zal plaatsvinden op de volgende data:


vrijdag 15 nov 2024 16:00u tot 18:00u
HBkids groep

dinsdag 11 feb 2025 16:00u tot 18:00u
HBkids groep

donderdag 22 mei 2025 16:00u tot 18:00u
HBkids groep