Een woordkunstenaar en pure/oprechte (kinder)vriend is niet meer.


een woordkunstenaar en pure oprechte kinder vriend is niet meer.

Zojuist heb ik mijn laatste woorden tegen Nol gesproken: "Bedankt voor alles man.."


Nooit eerder heb ik een hoogbegaafde man ontmoet die zo door het vuur ging voor zijn gezin. Van strijden voor PGB's tot het volgen van de cursus HB-ráákt en daarna zelfs de opleiding tot HB-professional. Deze titel deed hij met recht eer aan omdat hij als oudste hoogbegaafde HB-professional als geen ander wist hoe wij denken maar vooral ook hoe zijn (klein)kinderen denken. Hij was niet alleen opa maar ook mentor, vertrouwenspersoon en beste vriend. En eigenlijk was hij dat voor ons allemaal.. Daarom was hij bij HBcentrum niets meer of minder dan "onze opa Nol".

Nol was ook vaak aanwezig bij het klussen, HBcafé's of het wegbrengen/ophalen van de kleinkinderen. Menigmaal heeft hij me ontroerd met zijn teksten. Hij schreef een mooi gedicht voor me na de verhuizing en zijn eindopdracht voor de opleiding werd een ode aan alle moeders van hoogbegaafde kinderen. En dan vooral voor onze collega Tatjana, zijn dochter. Hieronder deel ik met liefde zijn bijdrage.

We gaan je ontzettend missen Nol en zijn dankbaar dat we je net nog even gedag konden zeggen met ons team. Precies zoals jij het zou hebben gewild: Met je gezin en alles wat je liefhad bij je in de buurt.

Je kleinzoon zei net heel mooi tegen me: "Vanaf nu is alles anders Marieke.." Daar sluit ik me volledig bij aan.

We delen dit openbaar omdat Nol zeer geliefd was. Als je herinneringen over hem wilt delen dan kun je ze versturen naar:

Familie Appelman
Sint Martinusstraat 31
1611 BA Bovenkarspel