HB-professional: Sprong in het diepe?


hb professional sprong in het diepe

Onze opleiding tot HB-professional (2021) wordt aanstaande woensdag alweer afgesloten. Van één van onze deelnemers kreeg ik een mailtje met een prachtige metafoor:


HB Professional

Ik begon aan de opleiding tot HB-professional met hetzelfde gevoel als altijd: ik kijk nu eenmaal graag de kat uit de boom vanaf het moment dat ik geboren ben. Ik voelde me dan ook net als toen ik 6 jaar oud was en wel 30 keer met mijn moeder naar het zwembad ben geweest, voordat ik in 50 cm water durfde te springen. Je ziet immers de gevaren, je wilt precies weten wat er gebeurt als je springt en wat er van jou wordt verwacht.
Na de 1e en 2e online bijeenkomst kwam er dan de huiswerkopdracht. Ja ik moest nu dan toch echt in die 50 cm water gaan springen, wat een onzekerheid kwam er boven. Maar de feedback was geweldig, er was enorm veel ruimte voor je eigen creativiteit en ik heb mij een week heel erg blij gevoeld. De opleiding is duidelijk en helder en zonder dat je het door hebt, soms wel, maak je voor jezelf een enorme ontwikkeling door. Vele puzzelstukjes vallen op zijn plek, of om in de zwemtermen te blijven, vele stickers worden bewust en onbewust gehaald in je eigen route naar HB-professional. Op persoonlijk vlak maar zeker ook binnen je werkgebied en even daarbuiten. Het gevoel dat er “pears” zijn die allemaal langs datzelfde zwembad staan met hetzelfde gevoel, ieder op zijn of haar manier.
Aan het eind van de opleiding kwam de vraag: “Wat heb je geleerd en wat heb je nog nodig?”
Zonder dat ik dit aan zag komen antwoordde ik duidelijker, sterker en met meer zelfvertrouwen dan ooit op deze vraag. Ik hoorde mijzelf praten en was er ondersteboven van. Was ik dit? Zelfverzekerd, met duidelijk doel en daar ook nog zo helder en duidelijk voor uit durven te komen? (uiteraard wel met de opmerking dat ik niet hoop arrogant over te komen, maar mijn lieve medestudenten verzekerden mij dat dit niet het geval was, ze waren met mij alleen maar heel blij)
Ik bleek zonder dat ik het bewust doorhad een enorme groei doorgemaakt te hebben, ik stond weer “aan”. Ik heb mijn A, B en C diploma gehaald zonder dat ik het doorhad en ben inmiddels niet meer bang om in het diepe te springen. Ik ben er klaar voor, ik mag mijn steentje bijdragen binnen de wereld van de hoogbegaafdheid en hoop heel veel HB-ers hetzelfde gevoel te mogen laten ervaren. Van angst voor 50 cm water naar je zwemdiploma via een natuurlijk en eigen proces. Het is een cadeautje wat iedereen zichzelf zou mogen gunnen.

Wil jij in 2022 meedoen aan onze opleiding tot HB-professional? Meld je dan aan via: aanmelden.hbcentrum.nl

Voor meer informatie:
www.hbprofessional.nl
www.hoogbegaafdheid.nl