Het mooiste cadeautje voor onder de kerstboom: Onze opleiding tot HB-professional.


het mooiste cadeautje voor onder de kerstboom onze opleiding tot hb professional.

Het Centrum voor Hoogbegaafdheid is een door de overheid erkende instelling voor kort beroepsonderwijs. Wij staan geregistreerd bij het CRKBO. Stuur bij interesse een e-mail naar: opleidingen@hbcentrum.nl.


Welke kennis heb je nodig om hoogbegaafde kinderen/volwassenen optimale hulp te kunnen bieden? Dit is de vraag die wij ons team van hoogbegaafde professionals hebben gesteld. Samen zijn we tot een opleiding van 10 avonden gekomen.

Avond 1 en 2: Hoogbegaafdheid (algemeen)
Avond 3 en 4: De wereld van de HB'er
Avond 5 en 6: De HB'er thuis
Avond 7 en 8: De HB'er op school/het werk
Avond 9 en 10: Jij als HB-professional

​Ons doel is om professionals op te leiden die in staat zijn om hun eigen visie omtrent hoogbegaafdheid te ontwikkelen. Door alle actuele wetenschappelijke kennis te bundelen, en daarbij de reeds bestaande visies onder de loep te nemen, kom je tot een mooi uitgangspunt om een eigen visie te creëren. Wij zijn van mening dat een visie veranderlijk kan zijn aan de hand van nieuwe onderzoeken/ontwikkelingen. We staan open voor alle kennis en willen deze ook uitdragen. Op deze manier willen we een betere wereld scheppen voor iedere hoogbegaafde persoon.

​Coaching is een belangrijk onderdeel van onze opleiding. Dit is tweeledig: Het is namelijk belangrijk om jezelf kwetsbaar op te kunnen stellen (en open te staan) voor coaching, maar het is ook zeker een voorwaarde om zelf goed te kunnen coachen. Daarom is het coachen op allerlei manieren in de opleiding verweven.

​Aan het einde van de opleiding is er ruimte om kennis te maken met activiteiten die we zelf inzetten bij de begeleiding van hoogbegaafde kinderen en volwassenen. De cursisten ervaren dit zelf door deel te nemen aan de activiteiten.

De investering om mee te mogen doen aan deze opleiding is: €3000,-, vrijgesteld van BTW

Niveau:
HBO werk en denkniveau

Geaccrediteerde punten volgens Registerplein:
60

Locatie: HBcentrum Hoogkarspel (Online)

Tijdstip: 20.00 - 22.30 op woensdagavond

Avond 1: 1 feb 2023
Avond 2: 15 feb 2023
Avond 3: 8 mrt 2023
Avond 4: 22 mrt 2023
Avond 5: 5 apr 2023
Avond 6: 19 apr 2023
Avond 7: 24 mei 2023
Avond 8: 7 juni 2023
Avond 9: 21 juni 2023
Avond 10: 5 juli 2023

Stuur voor meer informatie even een e-mail naar: Opleidingen@hbcentrum.nl